Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διακαναλική συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: Θα αποδοθούν ευθύνες για τα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης

   
 

Τσίπρας: Εάν δεν μας δώσουν την δόση θα τους καταγγείλουμε για εκβιασμό

Με το μήνυμα «την Δευτέρα 18 του μηνός, αφήνουμε πίσω το παρελθόν» ξεκίνησε την διακαναλική του συνέντευξη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε
στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε πως δημιουργεί δικομματική διαίρεση του λαού προκειμένου να διασωθεί στις εκλογές. «Κάνουμε μία νέα αρχή ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, βάζουμε τα θεμέλια μίας νέας δημοκρατικής Ελλάδας», είπε συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας προκειμένου να δοθεί τέλος «στο σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που απειλεί την συνοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την κοινωνική συνοχή και την επιβίωση των Ελλήνων».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως από την Κυριακή θα δοθεί τέλος στο πάρτι διαφθοράς που είχε στηθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ, και η ισότιμη θέση της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

«Αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση της Ελλάδας για να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας με ανάπτυξη, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα κάθε ελληνικής οικογένειας στην αξιοπρεπή διαβίωση και την ασφαλή εργασία και την δίκαιη αμοιβή» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αποκατάσταση των συντάξεων προκειμένου όπως είπε «όλοι να έχουν αξιοπρεπή γηρατεία», ενώ συμπλήρωσε πως θα αποκατασταθούν όχι μόνο τα συλλογικά αλλά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να κυβερνήσει την χώρα με την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης που θέλει και μπορεί να αλλάξει την μοίρα του τόπου αυτού.

Τόνισε πως η νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί με πυρήνα την Αριστερά, αλλά θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού, θα αποτελείται από ένα ευέλικτο και ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεργάζεται άμεσα με την δημόσια διοίκηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε επίσης την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 752 ευρώ ανεξαρτήτου ηλικίας και για όλους. Το επίδομα ανεργίας επίσης θα είναι στα 461 ευρώ για διπλάσια όμως διάρκεια, δηλαδή για δύο χρόνια, ενώ έκανε λόγο για επαναφορά της μετενέργειας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων πως θα καταργηθούν τα χαράτσια στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς. Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση».

«Όσοι αναπαράγουν την κινδυνολογία,εξυπηρετούν το λόμπι της δραχμής.Η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδο», συμπλήρωσε.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΡΤΑΙΝΩ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΚΟΥΣΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΞΕΡΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΥΠΟΣ. ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ;;;

Αρταίνω είπε...

Δεν ξέρω που είδες κολωτούμπες από τον Τσίπρα.
Όταν μιλάς για τον "ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ" καλό θα ήταν (για να είσαι σωστός) να αναφέρεσαι στους πρωταθλητές "Αντωνάκη Κομανέτση και Μπένι - το παιδί λάστιχο".
Και μην γίνεσαι γελοίος "δεν έχουμε δουλειά να λιβανίζουμε τον Τσίπρα" απλά τον προτιμούμε όπως και τον Καμμένο αντίστοιχα στα δεξιά, γιατί οι προαναφερόμενοι Αντώνης - Μπένι είναι "ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ"!