Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί τους «δελφίνους» να μην τον αμφισβητούν!
 


 
Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, το ματς της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Ο Βενιζέλος παίρνει ήδη τα μέτρα του για το βράδυ των εκλογών, όπου περιμένει από τους δελφίνους και μη που τον αμφισβητούν, ότι θα κάνουν την κίνηση τους.

Τα εσωκομματικά μηνύματα που έστειλε στη διακαναλική είχαν σαφείς αποδέκτες


Το πρώτο μήνυμα
πήγαινε στην Άννα Διαμαντοπούλου, που πριν από δέκα μέρες είχε μιλήσει για την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την οργή της ηγεσίας και των συνεργατών του Βενιζέλου, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε και εισηγήσεις να την διαγράψει επί τόπου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, ούτε αυτοδιαλύεται. Το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται», είπε ο κ. Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση, το καρφί στην Άννα ήταν δεδομένο.

Το
ακολούθησε και δεύτερο καρφί, όχι μόνον για την Άννα, αλλά για όλα εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάποια ιδέα για τον εαυτό τους
«όλοι έχουν θέση φυσικά στη παράταξη αυτή, όλες οι γενιές, όλα τα στελέχη, αλλά δεν υπάρχουν βαρόνοι, δεν υπάρχουν μηχανισμοί», είπε εμφατικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

Η είδηση της ημέρας πάντως ήταν η προειδοποίηση του κ. Βενιζέλου στους δελφίνους, να μην διανοηθούν να τον αμφισβητήσουν γιατί έχει νωπή εντολή. «Είναι γελοίο να εμφανιστεί οποιοσδήποτε που δεν εμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου και να πει Είμαι κι εγώ εδώ»
! παρατήρησε ο Βενιζέλος για να συνεχίσει ακόμα πιο απαξιωτικά: «Υπάρχουν και τέτοιοι οι οποίοι μας έχουν γενικώς πλήξει με τη συμπεριφορά τους και θα παρακαλούσα πάρα πολύ να μην επιμένουν σε αυτή την επιθετική στάση κατά της Παράταξης, που ανέδειξε πολλούς από αυτούς και τους προέβαλλε πολιτικά και τους έδωσε την ευκαιρία να χειριστούν πολύ σημαντικά αξιώματα, αλλά πολλοί από αυτούς πλήγωσαν τον ελληνικό λαό». 

Οι αποδέκτες αυτού του μηνύματος ήταν δύο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που στράφηκε υπέρ του Βενιζέλου ένα μήνα πριν τις εκλογές και ο Γιάννης Ραγκούσης που εν τέλει, προτίμησε να αγνοήσει τις παραινέσεις να είναι υποψήφιος.

Το μήνυμα του Βενιζέλου δεν διέφυγε της προσοχής τους. Το πώς θα πορευτεί ο Λοβέρδος είναι άγνωστο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πάντως δεδομένο, πως συνεπικουρούμενος από τον Θ. Πάγκαλο, ο Γ. Ραγκούσης θα αμφισβητήσει ευθέως το Βενιζέλο, αν το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από αυτό της 6ης Μαΐου.   


Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: