Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το "βρώμικο"... '93!

Επιστολές - ντοκουμέντα 




Όταν οι Γερμανοί εκβίαζαν για να πάρει τη δουλειά η Siemens!


7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΒΙΑΖΑΝ. 

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ... 
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΣ ΕΣ.

ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΛΩΤΕΣ

Η "αποστασία" Σαμαρά και η πτώση της ΝΔ
είναι από τις πιο σκοτεινές περιόδους του μεταπολεμικού κοινοβουλευτικού βίου. Με την δημοσιογραφική έρευνα που κάνουμε προσπαθούμε(απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό)να φωτίσουμε άδηλες πτυχές γεγονότων που αποσιωπήθηκαν ενώ κάποιοι τα γνώριζαν και είναι σίγουρο ότι πήραν λεφτά για να τα θάψουν

Κι αυτό γιατί ο τότε πρωταγωνιστής Αντώνης Σαμαράς σήμερα διεκδικεί τη πρωθυπουργία μιας ταλαιπωρημένης και εξευτελισμένης χώρας.

Πρέπει λοιπόν ο λαός να ξέρει ποιον θα ψηφίσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη (1990-1993) αντιμετώπισε σε όλη σχεδόν την διάρκεια της θητείας της εσωκομματική αντίδραση, άλλοτε συγκαλυμμένη (Μιλτιάδης Έβερτ) και άλλοτε απροκάλυπτη (Αντώνης Σαμαράς), που οδήγησε στην παραίτηση του Σαμαρά από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992

Μετά την παραίτησή του, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε, στις 30 Ιουνίου 1993, πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης με την άρση της εμπιστοσύνης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Σιμπιλίδη
Έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στις 9/91993 η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Tι είχε μεσολαβήσει όμως εκείνους του θερμούς μήνες πριν φτάσει ο τότε πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης να κάνει την πιο κάτω δήλωση;

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία. Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».
Ποια ήταν τα συμφέροντα που φωτογράφιζε αλλά απέφευγε να κατονομάσει ο Μητσοτάκης;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η Siemens προσπαθούσε τότε λυσσαλέα να πάρει τον διαγωνισμό με τις 1.100.000 ψηφιακές παροχές(διαγωνισμός ΟΤΕ αριθμ. 7753/92).

Συνέταιρος και άμεσα ωφελημένος θα ήταν ο Κόκκαλης και η Intracom. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του υπουργού Οικονομικών Στέφανου Μάνου αντιδρούσε αφού προσπαθούσε να βρει στρατηγικό επενδυτή στην Ιαπωνία και μετά να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ. 

Ο Σαμαράς γνώριζε τα πάντα. Ήταν μέλος του ΚΥΣΥΜ(μέχρι να αποστατήσει) και ήξερε την κάθε λεπτομέρεια. 

Και όπως θα δούμε "χτύπησε"(όπως τον κατηγορούν) "σαν φίδι την κατάλληλη ώρα ρίχνοντας την κυβέρνηση με τον Συμπιλίδη".

Σε αυτό το κεφάλαιο θα βγάλουμε δύο επιστολές για να καταλάβετε το δυσώδες παρασκήνιο και τι γινόταν στην πλάτη του ελληνικού λαού. 

Οι Γερμανοί πρόσταζαν να πάρουν την δουλειά.

Και οι είλωτες, οι δουλοπάροικοι, έπρεπε να υπακούσουν. Εάν όμως δεν υπάκουαν οι Γραικοί, οι Ναζί ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν την κυβέρνηση.

Η πρώτη είναι αυτή που στέλνει στο Μητσοτάκη με επιτακτικό τόνο(σχεδόν διατάζοντας)ο τότε γενικός κουμανταδόρος της Siemens στην Ελλάδα Η.Γεωργίου(φωτο1).

georgiou-siemens

Ναι καλά ακούσατε. Ο "συνέταιρος" μαζί με τον Χριστοφοράκο ,συγκατηγορούμενος για τα μιζόνια της Μίζενς με τα οποία λαδώθηκε όλος ο πολιτικός κόσμος.
Και είναι αυτή:

siemens1


Τι είχε μεσολαβήσει; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS Μπερχαντ Ντόμπεκ(φωτο πρωτοσέλιδου) είχε πιέσει τον Μάνο(με το γνωστό ύφος του αυτοκράτορα προς τον αυλικό που θα διαβάσετε και θα καταλάβετε πως μιλούν σήμερα οι Γερμανοί στους Έλληνες για να μιλούσαν τότε έτσι,λέγοντάς του λίγο πολύ: Ή μας δίνεις τη δουλειά η φεύγουμε από την Ελλάδα, σταματάμε τις μίζες και σας βυθίζουμε οικονομικά και πολιτικά. Ο εκβιασμός ήταν ξεκάθαρος. 

Είχαν φαίνεται τον "Δούρειο Ίππο" τους.

Δείτε και αυτή την επιστολή.

siemens2

siemens3

Μάλιστα αυτό το "η Σημενς προασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους", είναι όλα τα λεφτά. 

Όλα αυτά (μην το ξεχνάμε) μία εβδομάδα πριν από την πτώση της κυβέρνησης από τον Σαμαρά.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το ρεπορτάζ(όπως είναι φυσικό), συνεχίζεται...

makeleio 

Δεν υπάρχουν σχόλια: