Σάββατο 21 Απριλίου 2012

21 Απριλίου 1941 & 1967

Μαύρες επέτειοι για την Ελλάδα!




Δύο τραγικές ιστορικές χρονολογίες την ίδια ημερομηνία


Δύο μαύρες ημερομηνίες για την χώρα, με κύριους πρωταγωνιστές τον στρατό και τους στρατιωτικούς
Βέβαια δεν μπορείς να καταλογίσεις ευθύνες μόνο σ' αυτούς και να ξεχάσεις τους πολιτικούς, που και στη μία και στην άλλη περίπτωση, οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο, δίνοντας την ευκαιρία σε τυχάρπαστους να χειραγωγήσουν τη χώρα και το λαό της.

21 Απριλίου 1941

Οι “τίμιοι” δικτάτορες

Εφτά χρόνια αρπαχτή, τα ξεχασμένα σκάνδαλα της εθνοσωτηρίου

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.

Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει

21 Απριλίου και Χρυσή Αυγή!

21 Απριλίου 2012


 




Ποτέ δεν ένιωθα την ανάγκη να κάνω παραλληλισμούς με τη 21η Απριλίου θεωρώντας πάντοτε υστερική κι εκτός τόπου και χρόνου οποιαδήποτε αναλογία με τη σημερινή εποχή.

Φέτος όμως, βρισκόμαστε μπροστά από πραγματικότητες ελάχιστα ευχάριστες. Στη Βουλή ετοιμάζεται να μπει με δόξα και τιμή η Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που ουδέποτε έκρυψε το θαυμασμό του στο 7ετες καθεστώς.

Στα βουλευτικά έδρανα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Κομμάτια το "Άρμα Πολιτών"

Παναγούλης και Αθανασίου στο ΣΥΡΙΖΑ




 Οι ρόδες και τ' άλογα του "Άρματος Πολιτών" πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ


Τα μέλη της γραμματείας του "Άρματος Πολιτών", αντέδρασαν και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον αρχηγό τους Γιάννη Δημαρά στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", του Πάνου Καμμένου.
Τα συγκεκριμένα στελέχη έβγαλαν ανακοίνωση που μεταξύ άλλων τόνιζαν ότι: ο Δημαράς θα πάρει μόνο "ένα άρμα που θα είναι χωρίς τις ρόδες και τα άλογα".
Τα μέλη που υπέγραψαν

Υποφέρει απ' την ανεργία η οικογένεια Βενιζέλου!

Ναι, είναι αλήθεια, ο Βαγγέλης υποφέρει!




"Κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν εξουσίες"!
 
Βλέποντας ότι το πρώτο θέμα (βάση δημοσκοπήσεων) που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες, είναι η ανεργία, έτσι ο Βαγγέλης και το επιτελείο του, βρήκαν με τι να ασχοληθούν. 
Είναι μέρες τώρα που οι μόνιμες αναφορές του Ευάγγελου έχουν να κάνουν με την ανεργία και ξαφνικά χθες

Επιχείρηση «κάψτε τώρα τον Καμμένο»

ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ O ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΝΔ


ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ! 

Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν πολύ ψηλά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αιφνιδίασαν τη ΝΔ και την οδήγησαν σε πολιτική ακινησία

Εν πολλοίς- λένε στη Συγγρού, η ΝΔ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωμένη ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και την απαιτούμενη οργανωτική δομή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σύντομα στα νέα πολιτικά δεδομένα.
 
Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά, τις τελευταίες μέρες

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: "Τα αδέλφια μας οι Έλληνες

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: "Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έχασαν όλα"!



"Τα αδέλφια μας οι Έλληνες τα έδωσαν όλα. 
Τους πήραν τα πάντα. Έκαναν τα πάντα. Τους πήραν τα πάντα. Και τα έχασαν όλα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την καταστροφή τους"!


 
Με δύο απλές κουβέντες ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν μιλώντας στους ψηφοφόρους του κόμματός του

Γαλλικές εκλογές με άρωμα ελληνικό!

Με ελληνικό άρωμα οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

 
Διαβάστε πώς η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία επηρεάστηκε από το "ελληνικό πρόβλημα". Οι αναφορές Σαρκοζί και Ολάντ στη χώρα μας

"Τι επιθυμούμε, μία Γαλλία που μοιάζει με τη Γερμανία ή την Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα σήμερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας να το πληρώνουν ακριβά", δήλωνε στις 2 Απριλίου ο  πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά  Σαρκοζί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Est Republicain.

Ντέρμπι αναμένεται να γίνουν οι  φετινές Γαλλικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας. Φαβορί ο νυν πρόεδρος   Nικολά Σαρκοζί και ο Σοσιαλιστής  Φρανσουά Oλάντ.

Μπορεί εδώ και μήνες, οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν

ΠΑΣΟΚ : από τα "Κάρμινα Μπουράνα" στο "Και τι ζητάω"!

Οι περίεργες μουσικές «προτιμήσεις» του ΠΑΣΟΚ

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άργησε σχεδόν μία ώρα για την προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο στο Λίντο, του Ηρακλείου της Κρήτης.

Την ώρα της αναμονής οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί άκουγαν από τα μεγάφωνα το «Μηδέν» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και το «Και τι ζητάω» από τον Διονύση Σαββόπουλο.

Τώρα τι μήνυμα ήθελαν

Πώς έγινε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα!

Σε ποιους αξίζουν τα εύσημα!


Το ΠΑΣΟΚ λέει είναι ένα οργανωμένο κόμμα από παλιά. Έχει μηχανισμό και υπεύθυνους κατά τόπους. Όπως έχουμε ξαναγράψει τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου πανελλαδικά την ανέλαβε ομάδα με αρχηγό τον πρόεδρο της βουλής και πολύ γνωστό σε μας τους Ηπειρώτες, κ. Βαγγέλη Αργύρη

Ο Αργύρης από τα τοπικά κομματικά στελέχη της Άρτας ζήτησε να του υποδείξουν υποψηφιότητες
Ο Δήμαρχος Παπαλέξης ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη να βρει τη γυναικεία υποψηφιότητα για το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
Ο Δήμαρχος πίστευε ότι είχε βρει τη λύση. Η Σπάκα έδειχνε να είναι μια καλή περίπτωση, νέα, άγνωστη, θα συμπλήρωνε μια χαρά το ψηφοδέλτιο και δεν θα ενοχλούνταν και ο φίλος του Γκόγκας γιατί θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο. 
Ο Παπαλέξης βεβαιώνει

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Oι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

Εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο κατά πληροφορίες επιφυλάσσεται «ιδιαίτερη μεταχείριση». 
Το τελευταίο θα φέρει άλλωστε την προσωπική σφραγίδα του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, που πάντως έχει ζητήσει και έχει λάβει προτάσεις από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν έλειψαν και οι «κόντρες», όπως αυτή

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Συνολικά, κατέρχονται 423 υποψήφιοι βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο του υπό του σχετικού Νόμου, οριζόμενο.

Το ποσοστό ανανέωσης των υποψηφίων, σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2009, ξεπερνά

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στη δημοσιότητα έδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Με μεγάλη χαρά η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά της. Όπως από την αρχή είχαμε δεσμευτεί, οκτώ στους δέκα υποψηφίους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολιτεύονται για πρώτη φορά» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μπαίνουν στη μάχη έτσι ώστε αύριο το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων να υπάρχει μια καταλυτική δύναμη

Το τελικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα

Χωρίς γυναίκα τελικά!




Δόθηκε σήμερα το όνομα του υποψηφίου για την κενή θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα


Και το όνομα αυτού Γέμος Βασίλειος

 







Ναι, ο γνωστός Γέμος!  

Τι να πεις, αφού η Σπάκα τους έφυγε τελευταία στιγμή και τόσες μέρες ψάχνοντας δεξιά-αριστερά, δεν μπορούσαν να βρουν υποψήφια κατέληξαν στο σίγουρο χαρτί, τράβηξαν μπαλαντέρ κι έτσι το ψηφοδέλτιο συμπληρώθηκε  και πάμε για εκλογές!

Ευκαιρία να γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!
Υποψήφιοι

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο μετέχουν τρεις γυναίκες από άγονα ή ακριτικά νησιά, το Αγαθονήσι, τα Αντικύθηρα και τον Άη-Στράτη, δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές αλλά και γνωστές προσωπικότητες από τους χώρους, της Δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της επιχειρηματικότητας και της Δημοσιογραφίας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

Ηθοποιέ πάρε τ' όπλο σου!

Υποψήφιοι για φίλημα!


"Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα"!


Όταν οι ηθοποιοί ανακάλυψαν ότι μπορούν να μας σώσουν.

Χρόνια τώρα υποφέρουμε από το συγκεκριμένο είδος υποψηφίων
Να θυμηθούμε την Κούρκουλα, που ως τηλεοπτική Σελήνη στη σαπουνόπερα του Φώσκολου, έσκισε στις κάλπες. Το μεγάλο ερώτημα της Σελήνης, που συντάραξε το πανελλήνιο και την ψήφισαν, ήταν "Αλέξη... τι είναι πατάρι;".
Από τη Σελήνη μέχρι σήμερα έχει τρέξει πολύ νερό στ' αυλάκι των υποψηφίων ηθοποιών. 
Σε ετούτη όμως την εκλογική αναμέτρηση, βλέπουμε πραγματικό οργασμό

Η Βάνα Μπάρμπα, προτάσσει τα στήθη της 

Δέκα κόμματα στη Βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Από 4,1% έως 7% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Διαβάστε τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις εκλογές. Αναλυτικά τα ποσοστά



Δέκα κόμματα στη Βουλή δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα, στον Τύπο
.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα "ΝΕΑ", η ΝΔ διατηρεί ασφαλές προβάδισμα, χωρίς όμως να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, τα δύο μεγάλα κόμματα προσεγγίζουν μαζί το 45%, εξασφαλίζοντας τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που ξεπερνά τις 170 έδρες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου,

Τελευταία δημοσκόπηση της MRB για τον Real.gr

Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%.


Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ ΑΡΤΑΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ ιδιοκτησίας των Κολιοπάνου και Μανόπουλου

Η εταιρεία είναι στην Άρτα, έχει κλείσει ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για αδιευκρίνιστους λόγους

Λέμε αδιευκρίνιστους γιατί αφενός η δουλειά είχε ελαττωθεί πλην όμως οι ιδιοκτήτες έχουν άφθονο πλούτο ικανό να ζήσουν πολλές γενιές κολιοπανομανοπουλαίων, πόσο μάλλον να δώσουν τα οφειλόμενα χρήματα στους εργαζόμενους. 

Η δημοσιοποίηση του αγώνα

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ

Δείτε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς


 
Με καλλιτεχνικό αλλά και δημοσιογραφικό "άρωμα" το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται ο Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ μεταξύ των ονομάτων φιγουράρουν αυτό του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου και της δημοσιογράφου Πόπης Διαμαντάκου.

Διαβάστε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους

Παραιτείται από την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Συμπιλίδης!

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Γιώργος Συμπιλίδης. Διαβάστε γιατί


Φαίνεται πως το κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ οδήγησαν τον Γιώργο Συμπιλίδη να παραιτηθεί από υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς.

"Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά  παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους.

Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει…

Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου

Δημοσκόπηση Καπα Research για ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσκόπηση Καπα Research: ΝΔ 25,5% ΠΑΣΟΚ 19,1% - Τρίτο το ΚΚΕ με 10,6%


Διαφορά 6,4% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, στην οποία οι ερωτηθέντες τάσσονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επιβεβαιώνει ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα αποτελείται από δέκα κόμματα, και αποκλείει

Η απόγνωση του ψηφοφόρου

Να λοιπόν που είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και έρχεται η ώρα για να αποφασίσεις με τι θα πας και τι θα αφήσεις. 

Όπως πάρα πολλοί Έλληνες, έτσι και εγώ, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι στην μεγάλη κατηγορία που λέγονται αναποφάσιστοι.

Το πρώτο μου δίλλημα είναι η συμμετοχή ή η αποχή από τις εκλογές. Θεωρώ ότι οι εκλογές εντός μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα, τουλάχιστον ριζικά. 

Όπως λένε και οι αναρχικοί, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.

Όμως εκτός από τους στρατηγικούς στόχους,

Ανακοίνωση - κόλαφος του ΕΦΕΤ για την Coca Cola 3E

Ανακοίνωση - κόλαφος του ΕΦΕΤ για την πολυεθνική
«Μη ασφαλή τα προϊόντα της Coca Cola 3E»

Δύο μήνες πέρασαν και παρά τις έγκαιρες παρεμβάσεις του ΕΦΕΤ η εταιρεία Coca Cola 3E δεν κατόρθωσε να βρει τις μη ασφαλείς ποσότητες των 100.000 φιαλών Coca Cola και Sprite, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του «Θέματος» πως επικίνδυνα αναψυκτικά έχουν διοχευτεθεί στην κατανάλωση εν αγνοία των Ελλήνων

Αυτά είναι τα συμπεράσματα δελτίου τύπου που σήμερα εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας ο οποίος σε πλήρη αντίθεση με τα όσα η πολυεθνική ισχυρίζεται χαρακτηρίζει τα είδη της ως «μη ασφαλή».

Ειδικότερα, ο κ. Μίχας ξεκαθαρίζει

Πυροβολισμοί στο Κανάλι!

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε

Την Τετάρτη το  βράδυ στο Κανάλι Πρεβέζης έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον της "ομάδας περιφρούρησης" των κατοίκων.

Μια ομάδα είχε "βάρδια" και εντόπισε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες που τους φάνηκε ύποπτο
Το ακολούθησαν προκειμένου να διαπιστώσουν τους ιδιοκτήτες, αυτοί όμως είχαν άλλη γνώμη

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit

Μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία - 5 μονάδες μπροστά η ΝΔ - 'Καλπάζει" ο Καμμένος


 


- Ούτε 32% δεν συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
- "Ξεφουσκώνει" ο Κουβέλης
- Αυξάνουν το ποσοστό τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
- Στην Βουλή η Χρυσή Αυγή

 

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει την δημοσκόπηση της ALCO που έγινε από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ είμαστε μια ανάσα

Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πολιτικός που μας θεωρεί ηλίθιους

Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αποτελεί μεταπολιτευτικό μνημείο θράσους, κοροϊδίας κι αλαζονείας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίχως ίχνος ντροπής, υποστήριξε λίγο-πολύ ότι είναι εκείνος ο άνθρωπος που είχε πάντοτε τη σωστή γνώμη για όλα, εκείνος που διαφωνούσε από την αρχή με όσα αργότερα αποδείχθηκαν λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ξεκίνησε
ζητώντας γενικά κι αόριστα μια συγνώμη την οποία όταν ο Παύλος Τσίμας του ζήτησε να εξηγήσει, την όρισε απλά ως μια "πολιτική πράξη", προφανώς κενή περιεχομένου.

Συνέχισε τονίζοντας ότι ήταν απλά

Με Μανώλη Γλέζο και Στάθη το ψηφοδελτίο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος – Σε τιμητική θέση ο Στάθης


 
Με επικεφαλής τον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ώρες, χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και αντιπροσωπεύει τις τάσεις του κόμματος.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί

Η εξάρτηση Σαμαρά από τον Συμπιλίδη!

Ένοχα μυστικά, δεσμοί αίματος...


9 Σεπτεμβρίου 1993.
 
Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης ανεξαρτητοποιείται και ρίχνει τη κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ακατάληπτη δήλωση η οποία ήταν όλα τα λεφτά: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση».

O Mητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά

Αναστέλλονται οι προσλήψεις στο δημόσιο

Προσλήψεις στο δημόσιο με τη νέα κυβέρνηση

Αναστέλλονται λόγω εκλογών οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο.

 

Αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο μέχρι και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, όπως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο,

Ο Σαμαράς στην Άρτα

Ε! Ε! Έ..ρχεται!





Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας.


Καλά είναι στο Κλειστό , μπορεί να το γεμίσει και να προστατευτεί από ενοχλητικούς. Πού καιρός για πλατείες!

Κατά τα λοιπά ο Αντώνης ξέρουμε τι θα πει, δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Θα μας ζητήσει να τον κάνουμε ισχυρό και αυτοδύναμο για να μπορέσει να παλέψει καλύτερα για τα συμφέροντα της πατρίδας.Μπορεί να ρίξει και καμία ατάκα - αναφορά για τοπικά ζητήματα, που θα του έχουν "σφυρίξει" τα τοπικά στελέχη!

Χαρές και πανηγύρια αυτές τις μέρες

Αποχαιρετώντας τον Μητροπάνο

Μουσικό αφιέρωμα 
Θέλουμε αυτή την ώρα που ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, "οδεύει στην τελευταία του κατοικία", που λένε οι καθώς πρέπει, να τον αποχαιρετήσουμε με δικά του τραγούδια, που για μας είναι τα πιο χαρακτηριστικά.
Όπως θα δείτε επιλέξαμε τραγούδια κυρίως από την 1η περίοδο Μητροπάνου, πριν μας τον πάρουν "οι ψηλόκωλες του Κολωνακίου" όπως έλεγε και η Κατερίνα Γώγου!

Καλό ταξίδι...

Ο Βαγγέλης άλλαξε!!!

Ηγέτης με... χρονοκαθυστέρηση γίνεται κύριε Βενιζέλε;

Παρακολουθούσα την συνέντευξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο MEGA και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που επιχειρούσε να αποστασιοποιηθεί από όλα όσα μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε και μάλιστα μετά πάθους.

Με μεγάλη ευκολία αποδοκίμασε ο κ. Βενιζέλος το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Μόνο που καθυστέρησε να το κάνει περίπου 2,5 χρόνια.

Με ακόμα μεγαλύτερη άνεση πέταξε στην πυρά το δημοψήφισμα του πρώην αρχηγού του. Όμως κάθε άλλο παρά δικαιολόγησε επαρκώς γιατί είχε σπεύσει πρώτος από όλους να το υπερασπιστεί.

Είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος ότι δεν συμφωνεί

Ο Μεγάλος Αδερφός είναι εδώ!

«Big Brother» στο υπ. Οικονομικών για κάθε ευρώ που ξοδεύουμε


Τράπεζες, χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) θα πρέπει να αποστείλουν ως τις 20 Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία για τις συναλλαγές των πελατών τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει μπαράζ διασταυρώσεων με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που καταγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο

Βαλλιανάτος: "ομοφοβικός" ο Μητροπάνος!

Καλύτερα ''ομοφοβικός'' παρά πουστόψυχος Γρηγόρη Βαλλιανάτε...

Αν θεωρείς οτι προσβάλλεις τον Μητροπάνο πλανάσαι πλάνην οικτρά.
 
Βαλλιανάτος: «Δημήτρης Μητροπάνος, η υπέροχη λαϊκή φωνή ενός ομοφοβικού...»

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο μετά από την ανάρτηση στο Facebook του προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ο οποίος χαρακτήρισε ομοφοβικό τον Δημήτρη Μητροπάνο, μία ημέρα μετά τον θάνατό του.

Πιο συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος,

Απειλές Σκανδαλίδη!

Ένας ογκόλιθος της πολιτικής μας απειλεί ότι δεν θα είναι υπουργός!



«Με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του δεν αποτελεί εγγύηση για την διακυβέρνηση του τόπου» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης για τον πρόεδρο της ΝΔ, προσθέτοντας με έμφαση: «Εγώ σε κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπαίνω».

Ένας σπουδαίος πολιτικός ανήρ και πάνω απ’ όλα συνεπής ο μεταμοντέρνος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτιστικά κέντρα της παραλιακής μας απειλεί.

Ο Σκανδαλίδης του οποίου δεν έχουμε δει

Αντωνάκης ο καταστροφέας!

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
 

Απίστευτος ο Σαμαράς. Άφιλος αγνώμων και μεγάλος πολιτικός παπατζής

Η ανανέωση έγινε με τον Τσιτουρίδη με τον Συμπιλίδη και τον Δούκα

Απίστευτα πράγματα που θα φθάσουν την ΝΔ

Οταν ο Βαγγέλης τελείωσε το Γιώργο!

Τριπλό «κροσέ» Βενιζέλου στο Γιώργο
 

Προσωπική βεντέτα ανοίγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρώην πρωθυπουργό και προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος κ. Γιώργο Παπανδρέου.
 
Σε συνέντευξη,  που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βενιζέλος «αποφλοίωσε» με εύσχημο τρόπο την διετία της πρωθυπουργίας Παπανδρέου.

Κράτησε σαφείς αποστάσεις  – ή και καταδίκασε –  τρεις βασικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού:
  •     Tην επιλογή να περάσει η χώρα υπό τον έλεγχο του  ΔΝΤ.
  •     Tο προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
  •     Tην ανακοίνωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Σε σχέση με την πρώτη επιλογή ο κ. Βενιζέλος

Τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογικές περιφέρειες.

Τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Ποιοι είναι υποψήφιοι βουλευτές

Τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα τους και αναμένεται να ανακοινωθούν και επισήμως, μόλις συμπληρωθούν οι κρίσιμες περιφέρειες κυρίως της Αθήνας, Πειραιά, Αττικής, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, τίθεται επικεφαλής και του ψηφοδελτίου στο  νομό Έβρου, ενώ μετέχουν και οι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ενέδρα στην Γέφυρα Καλογήρου!

Πρωτοφανές: Έστηναν ενέδρα με εκρηκτικούς μηχανισμούς

Τρία παιδιά απ' την Άρτα!

Αυτό κι αν είναι απ' τα πρωτάκουστα
. Τρία παιδιά της καλής κοινωνίας, απ' την ευρύτερη περιοχή, τυφλωμένα απ' την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό και το μίσος τους για τον Ολυμπιακό, περίμεναν στην Γέφυρα Καλογήρου, τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που θα επέστρεφαν απ' τα Γιάννενα, μετά τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακού, για να τους ανατινάξουν τα αυτοκίνητα, μη υπολογίζοντας ότι με την απόφασή τους, αν δεν είχε αποτραπεί απ' την ομάδα ΔΙΑΣ, θα θρηνούσαμε τώρα ανθρώπινες ζωές.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις νέοι, όταν συνελήφθησαν φορούσαν φανέλες του παναθηναϊκού
.

Βεβαίως, κάτι είχαν υποψιαστεί

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παπαρήγα συνέντευξη Τύπου για την ανεργία

Παπαρήγα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τον πόνο του λαού"
 
Επίθεση στα κόμματα της εξουσίας αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου για την ανεργία.

Ραγδαία αύξηση
του προβλήματος της ανεργίας προέβλεψε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή του είναι ένας ακόμη λόγος για την ενίσχυση του κόμματός της στις εκλογές.

Η γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα εξουσίας αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από όσους έφεραν το ΔΝΤ και συμμάχησαν μαζί του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα

Δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα»

Μεταβαλλόμενο εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα»...


 
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 22% και εμφανίζει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ελαφρά ανεβασμένο, καταγράφοντας όμως για μια ακόμη φορά ιστορικά χαμηλά και ποσοστό 14,5%.

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, που επιβεβαιώνει

Ο Κωστάρας στου Κωσταρά!

Χαμός στου Κωσταρά...

4 αρνιά στη σούβλα για χάρη του...


Την Δευτέρα του Πάσχα, o Κωστάρας την πέρασε στο αγρόκτημα του Κωσταρά.
 
Μαζί του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας (φωτό).
 
Δούλεψαν 4 ...σούβλες για πάρτη του.
 
Ο Καραμανλής όταν κάθισε στο τραπέζι, είχε φάει μόνος του μια σούβλα κοκορέτσι με κρασί ντόπιο, από το Δολό. Στο καφέ, εύχαρις και σκασμένος όπως ήταν από φαΐ και το πιοτό, έκανε

Δημοσκόπηση Pulse για το “Ποντίκι”

Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 17,5 % ΠΑΣΟΚ 12%- Στο 8% ο Καμμένος


Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω των προεκλογικών απαγορεύσεων, φιλοξενεί αύριο το “Ποντίκι” και αναδεικνύει τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και την αδυναμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους..

Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη. 

Όπως έγινε γνωστό, το Κύπελλο κατακυρώθηκε στο Ίδρυμα έναντι 450 χιλ. λιρών (544 χιλ. ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140 χιλ. ευρώ.


Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα γνωστοποιεί ότι...

 
 
θα μοιραστεί το Κύπελλο με τον Ελληνικό λαό,

Δημοσκόπηση Marc - Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό!

Δέκα κόμματα στη Βουλή, χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

  
Κάθε νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού. Μόλις 18 ημέρες πριν από τις κάλπες, η έρευνα της Marc δείχνει ότι στη νέα Βουλή θα υπάρχουν 10 κομματικοί σχηματισμοί, με τη ΝΔ να μην έχει αυτοδυναμία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν περίπου το 40% των ψήφων και 158 έδρες. Υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ με άνεση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Ο Αντώνης και η αυτοδυναμία!

ΣΤΟ ΤΣΑΚ !...









Από τις logoplokies

Μια δημοπρασία... της ντροπής...

Δεν είναι μόνο...
ότι δημοπρατείται αύριο το κύπελλο του μαραθωνιοδρόμου Σπύρου Λούη με τιμή εκκίνησης τις 160.000 Αγγλικές Λίρες από τον οίκο Κρίστις εθνικά απαράδεκτο γεγονός για την χώρα μας, αλλά έχουμε και το Γερουλάνο να...

δηλώνει ότι: "το κύπελλο του Σπύρου Λούη δεν αποτελεί έργο Εθνικής κληρονομιάς"!

Επομένως... το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τους απογόνους και κατόχους του επάθλου ώστε να γίνει εθνικό κτήμα!

Μαθαίνουμε όμως ότι... ο Δήμος Αμαρουσίου

Οι προτάσεις του Βαγγέλη είναι... ζάχαρη και μέλι!!!

Προτεραιότητες Βενιζέλου 

Ανεργία, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υγεία, κοινωνική προστασία, ρυθμίσεις δανείων




Ο Βαγγέλης έχει προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και συγκεκριμένες, όχι σαν αυτές του Αντώνη.

Θα αντιμετωπίσει τη ανεργία, θα κάνει ρυθμίσεις δανείων,ώστε οι κακές τράπεζες να μην πάρουν τα ακίνητα των Ελλήνων θα φροντίσει κανείς Έλληνας να μην μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, θα στηρίξει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα κάνει