Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Oι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

Εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο κατά πληροφορίες επιφυλάσσεται «ιδιαίτερη μεταχείριση». 
Το τελευταίο θα φέρει άλλωστε την προσωπική σφραγίδα του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, που πάντως έχει ζητήσει και έχει λάβει προτάσεις από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν έλειψαν και οι «κόντρες», όπως αυτή
του Απόστολου Παπατόλια - ο οποίος τελικά κόπηκε - με τον Κώστα Καρτάλη ή του Τσετίν Μάντατζη που δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στης Ξάνθης, με τον συμπεριληφθέντα Μπαράν Μπουρχάν.

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος περιοδεύει στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό της «εξόρμησής» του στις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα το Ηράκλειο, όπου και θα είναι επικεφαλής του «πράσινου» ψηφοδελτίου, καθώς θέλησε να τιμήσει - όπως λέει - την Κρήτη, αφού έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Αύριο Σάββατο, θα βρεθεί στη Λαμία και την Κυριακή θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Ιωάννινα. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει σε εκδηλώσεις όπου θα απαντά σε πολίτες, καθώς και στις διακαναλικές συνεντεύξεις ανά Περιφέρεια που εκτιμάται ότι έχουν απήχηση και σημειώνουν επιτυχία. Ήδη οργανώνονται δε και οι κεντρικές προεκλογικές του ομιλίες, όπως αυτή που θα γίνει πιθανότατα την Κυριακή 29 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρεμιέρα στον Μίλωνα χθες

Χθες πάντως, ξεκινώντας από το στάδιο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, έδωσε το στίγμα της ρητορικής που θα ακολουθήσει. Υπό τη σκιά λεκτικών προπηλακισμών σε στελέχη που είχαν φτάσει στον χώρο από συγκεντρωμένους έξω από το στάδιο και με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρωτιά για να συγκροτήσει ένα τόξο υπεύθυνων δυνάμεων σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς όμως να είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση ή δεδομένος εταίρος. Αντίθετα, θα πρέπει ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πάντως να επαναλαμβάνει τον κίνδυνο ακυβερνησίας εφόσον επιβεβαιωθούν τα έως τώρα δημοσκοπικά ευρήματα. Πραγματοποιώντας διμέτωπη επίθεση στα δεξιά και τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, ξόρκισε τον «εκφασισμό» της πολιτικής ζωής του τόπου, υποστήριξε πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό και σημείωσε για την Αριστερά που άλλοτε τάσσεται κατά της Ευρώπης και υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, και άλλοτε υιοθετεί μία «τζάμπα φιλοευρωπαϊκή στάση»...

Νωρίτερα, πάντως, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης αναθεώρησε τα περί προοπτικής για πρωθυπουργία του. “Εγώ ποτέ δεν είπα ότι αποτάσσομαι την πρωθυπουργία, είπα ότι δεν θέτω το θέμα της δικής μου πρωθυπουργίας ως προϋπόθεση για μία συνεργασία”, είπε μεταξύ άλλων.


real 

Δεν υπάρχουν σχόλια: