Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρωταπριλιά και ψέματα!

Από που ξεκίνησε το έθιμο;

 

Κι όμως, το έθιμο της πρωταπριλιάς ΔΕΝ ξεκίνησε στην Ελλάδα!! Τα ψέματα της 1ης Απριλίου, μας έχουν έρθει από την Ευρώπη αλλά υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκαν.
 
Εκδοχή πρώτη 
Η πρώτη εκδοχή θέλει το έθιμο να ξεκίνησε

Θα αντέξουμε άλλα τέσσερα χρόνια με χαράτσια και μνημόνια.

Μονόδρομος το ενιαίο μέτωπο ενάντια στο κατοχικό καθεστώς

 
Πρέπει να πιέσουμε, δεξιοί και αριστεροί, να δημιουργηθεί εκλογικό μέτωπο των αντι-μνημονιακών κομμάτων, κινημάτων και μετώπων, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε

Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν εκλογές. Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε. Αλλά το ότι το τραπεζικό καθεστώς

Βενιζέλος και Σαμαράς προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα!

Οι αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων επιχειρούν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, που δείχνουν να είναι…αλλού, θέτοντας στόχους και διλήμματα καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος χαρακτηρίζει θέτοντας την πρωτιά στις κάλπες ως «ρεαλιστικό στόχο» (μιλά στο κυριακάτικο Έθνος) και ο Αντώνης Σαμαράς επισείοντας τον κίνδυνο της ακυβερνησίας (στην Καθημερινή).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βελτιώσει

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιάννη Μπανιά

Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα τον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία του κατοικία, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


«Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Έχουμε έρθει να αποχαιρετήσουμε

Τα σήκωσε το καθεστώς!

Στα μουλωχτά λεηλάτησε ο Βενιζέλος τα λεφτά των κρατικών οργανισμών
 
Αποκαλύπτουμε

Πώς το καθεστώς του Βενιζέλου "σήκωσε" κρυφά το 70% των τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων κρατικών νοσοκομείων, δημόσιων οργανισμών κοινής ωφελείας και πανεπιστημίων για να πληρώσει ομολογιούχους.
    
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι συνεργός σε εγκληματικών διαστάσεων υπεξαίρεση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις έγκυρης ιατρικής ιστοσελίδας στην Αθήνα.
 
Βρετανικό ιστολόγιο Τhe Slog
26 Μαρτίου 2012

 
Η ελληνική χρεοκοπία, η οποία έχει συμβεί αλλά αποκρύπτεται παράνομα από όλους, έχει μπει

Άνθρωποι σκουπίδια!

Δες το ντόμινο των εξελίξεων και πως ξεσκεπάζεται η νεοελληνική ξεφτίλα. 

Κανείς δεν θέλει ΧΥΤΑ και ανθρώπους στη γειτονιά του. Όχι ότι κι ότι ανθρώπους. Απ’ αυτούς που δεν έχουν το μπλε πλαστικοποιημένο χαρτάκι με το εθνόσημο σταμπαρισμένο στην φωτογραφία τους. Έτσι αποφάσισε το Κράτος να διαχωρίσει τους ανθρώπους που κατοικούν στη χώρα μας, και έτσι αποφάσισαν και οι τοπικές κοινωνίες να βγάλουν τον ρατσισμό τους στο γυαλί, για να τον καταγράφουν τα ΜΜΕ, κάτι τελειωμένα ειδησεογραφικά portals, και οι απανταχού τελειωμένοι Ελληναράδες.

Δες και πόσο περίτεχνα διαιωνίζεται ο μύθος

Περί οικολογικής συνείδησης!

60 λεπτά υποκρισίας


 

Οδηγώντας στην Αττική Οδό στο ύψος των Άνω Λιοσίων. Μόλις είχα ανεβάσει το τζάμι για να μη με πάρει η μπόχα από τη χωματερή, όταν ο εκφωνητής του ραδιοφώνου άρχισε να μου φουσκώνει το στήθος από περηφάνια. «Η Ελλάδα κατέχει παγκόσμια πρωτιά στις συμμετοχές για την ώρα της Γης. Περισσότεροι από 60.000 πολίτες, 437 δήμοι και κοινότητες, 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, και 315 φορείς έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή». 
Φούσκωσα τόσο πολύ, που παραλίγο να βγει ο αερόσακος και να μου σκάσει στη μούρη.

437 δήμοι. Να το γράψω και ολογράφως να το χαρώ… Τετρακόσιοι τριάντα επτά δήμοι! Δηλαδή περίπου το 42% των δήμων ολόκληρης της χώρας έχουν

Όλα έτοιμα για το κόμμα του Λουκά

Όλα είναι έτοιμα για το κόμμα του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο θεωρεί ολίγιστο ο Βενιζέλος!

Παρόλα αυτά ισχυροί οικονομικοί παράγοντες του τόπου, δεν έχουν την ίδια γνώμη με τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφαίοι  επιχειρηματίες, μηντιάρχες, τραπεζίτες αλλά και ισχυρά κέντρα του εξωτερικού θεωρούν

Ιντερνετικό επιχειρείν!

“Στις ΗΠΑ παίρνουμε έγκριση σε 24 ώρες, εδώ θέλουμε μήνες…”

 
 
Έπρεπε να γίνουμε πρωτοσέλιδο στους «New York Times» για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να βάλουν – για άλλη μια φορά μπροστά – την προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών που απαιτούνται για την ίδρυση  μιας διαδικτυακής επιχείρησης στη χώρα μας. Η απίστευτη ιστορία γραφειοκρατίας του επιχειρηματία Φώτη Αντωνόπουλου που έκανε τον γύρο

Κοινωνικό Θεατροπωλείο!

Oι θεατές αντί να πληρώνουν εισιτήριο, καταβάλουν 
τρόφιμα ...



Πρεμιέρα χθες στη Θεσσαλονίκη για το τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», με το έργο του Έντα Γουόλς «CHATROOM» .
O κόσμος που παραβρέθηκε στο μέρος,

ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ!
 





Προσοχή, προσοχή, σας ομιλεί Το ΧΩΝΙ. Αυτή την Κυριακή:
·      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1: Το βρόμικο άρθρο που πέρασαν νύχτα από τη βουλή για να πουλήσουν τα «φιλέτα» του τόπου μας, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!
·      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2: Χρωστάς στεγαστικό στο...
Παρακαταθηκών και Δανείων; Μέγα λάθος! Πούλησαν το δάνειό σου σε ξένα χέρια…
·      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3: Η ύπουλη ρύθμιση που βάζει πρόστιμο σε όποιον Ελληνα τολμήσει να προσφύγει κατά των τραπεζών!
·      ΕΡΕΥΝΑ «ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ»: Ανοίγουμε το φάκελο που ο υπουργός Χρυσοχοΐδης

Κατέστρεψαν το παλιό νεκροταφείο της Άρτας!

Βανδαλισμοί και Λεηλασίες!


Στο παλιό νεκροταφείο της Άρτας, ιερόσυλοι βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές για να κλέψουν μεταλλικά αντικείμενα και λάδι.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν!
Οι συγγενείς που επισκέφθηκαν τα μνήματα στο νεκροταφείο κατήγγειλαν τις καταστροφές στους υπεύθυνους του Δήμου.
Θα μου πείτε ποιους υπεύθυνους και ποια φύλαξη έχει το νεκροταφείο;
Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Δήμαρχος και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος
Τι σκοπεύουν να κάνουν για την αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών και αν επιτέλους από τους τόσους υπαλλήλους κάποιος θα φυλάξει το νεκροταφείο. 
Ο Δήμαρχος κος Παπαλέξης,πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι απλά διαχειριστής μισθολογίων.

Στον εισαγγελέα οι τιμές της Lidl στην Ελλάδα

Η γερμανική πολυεθνική φαίνεται να πωλεί προϊόντα στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία.           
       

Στον εισαγγελέα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης τιμοληψίες και στοιχεία που δείχνουν

Τα όμορφα τζάκια, όμορφα καίγονται!

Πίσσα και πούπουλα στα... τζάκια της Βουλής!

 
Δεν φτάνει μόνο να επιλέξεις κόμμα, το όποιο κόμμα. Πρέπει να επιλέξεις και πρόσωπα. Φυσικά μπορεί να κάνεις λάθος. Αλλά είναι καλύτερο να κάνεις λάθος επιλέγοντας ένα νέο πρόσωπο παρά να επαναλάβεις το λάθος σου στέλνοντας ξανά στη Βουλή κάποιον ή κάποια που αποδεδειγμένα ήταν κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών σου.

Οποιος υποστηρίζει ότι είναι άμοιρος ευθυνών,

Καυτερά φαγητά και μπαχαρικά για την καρδιά

Τείχος προστασίας στην καρδιά προσφέρει κάθε είδους πιπέρι

 
Tο τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.Tο τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Καυτερά φαγητά και μπαχαρικά κάνουν καλό στην καρδιά. Αυτό

Απίστευτη γελοιοποίηση της Βουλής...

Περισσότερες από 60 τροπολογίες σε ένα 24ωρο!

Σε νομοθετική παιδική χαρά έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω των επικείμενων εκλογών, καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση!

Είναι ενδεικτικό ότι σε διάστημα επτά εργάσιμων ημερών,

Πώς να χτίσετε ένα σπίτι με 3,410 ευρώ!

 
Ο Simon Dale, ένας πιστός του κάν’ το μόνος σου, ξέρει! 


Έφτιαξε το εξοχικό του στο δάσος εξ ολοκλήρου από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά και ξόδεψε 3,410 ευρώ με δουλειά 4 μηνών γι’ αυτό το σπίτι, που μοιάζει πολύ με σπίτι των χόμπιτ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.
Ο Simon Dale έχτισε το σπίτι με τη βοήθεια του πεθερού του και φίλων του.
Χρειάστηκαν περίπου 1000-1500 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί το έργο.
Το σπίτι χτίστηκε με τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για το περιβάλλον. Σκάφτηκε στην πλαγιά ενός λόφου. Τα θεμέλια και οι τοίχοι

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πώς μας προετοίμαζαν για την πτώχευση τύπου Αργεντινής

Αν αυτό δεν αποδεικνύει τις προθέσεις από την αρχή της διακυβέρνησης Παπανδρέου να οδηγήσουν την χώρα σε χρεοκοπία, τότε τι μπορεί να σημαίνει; 

Με την αμερικανική έκθεση για την χρεοκοπία της Αργεντινής εκπαιδεύτηκαν τα κρατικά στελέχη στη λειτουργία του προγράμματος ανάρτησης των κυβερνητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο, «Διαύγεια»!

Όπως αποκαλύπτει το «protothema.gr», η έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο με θέμα, «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής», αποτέλεσε την τελική δοκιμή των δυνατοτήτων του πολυδιαφημισμένου προγράμματος που σχεδιάστηκε από την ομάδα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Σαν σήμερα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη

Σαν σήμερα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Νίκος Μπελογιάννης 
«Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε.» 
Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»

Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από παιδική ηλικία

Αυτή είναι η «ομάδα Κρούσης» του Βενιζέλου που θα βγαίνει στον Τύπο

Ψάχνει για στελέχη που θα εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ και ουσιαστικά θα αποτελούν την «βιτρίνα» του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται επιστρέφοντας από την Κύπρο να αναθέσει συγκεκριμένους ρόλους σε κορυφαία στελέχη ούτως ώστε να συμμετέχουν αναλόγως του αντικειμένου στις συζητήσεις που θα γίνονται κυρίως στα τηλεοπτικά πάνελ και στα ραδιόφωνα.

Χθες κατά την διάρκεια συνεδρίασης της εθνικής εκλογικής επιτροπής ο κ. Βενιζέλος μίλησε

"Σφαγή" Καμμένου-Λιάτσου!

Βασικό θέμα της σημερινής «Π+13» είναι ο Πάνος Καμμένος και οι κινήσεις του τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πάνος Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. δρχ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του βουλευτή και το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δρχ.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση Γιακουμάτου που είχε χαρακτηρίσει

Κέντρα Μεταναστών: Στα….κάγκελα Δήμοι και φορείς!

Ξεσηκωμός στην Πρέβεζα, κάθετα αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Περιπλέκεται η κατάσταση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Δήμους της Ηπείρου να αρνούνται στην πλειοψηφία τους την δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών.

Παρά τη θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις καλές προθέσεις η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση που θα κληθεί να φιλοξενήσει τα κέντρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να τα αποδεχθεί.

Μετά το όχι που διατυπώθηκε και από την Πρέβεζα θεωρείται καθοριστικής σημασίας

Το Κρητικό κομπιουτεράκι για την Τρόικα!

Ο Ανωγιανός για την κρίση...

Oι χειρισμοί Παπακωνσταντίνου έγιναν εξ' ιδίας βουλήσεως

Στο ειδικό δικαστήριο των εκλογών...
Γράφει ο Στάθης

Κεραυνός του Αλμούνια, αλλά στα ΜΜ"Ε" της Διαπλοκής το θέμα εξαερώθηκε ή πέρασε στα ψιλά, μόνον ο Real FM χθες, η «Αυριανή» και οι εφημερίδες της Αριστεράς του έδωσαν την προβολή που θα έπρεπε.
Απ’ όσα λοιπόν δήλωσε ο πρώην επίτροπος οι χειρισμοί Παπακωνσταντίνου στην αριθμητική του ελλείμματος δεν έγιναν κάτω από κάποιον ευρωπαϊκό καταναγκασμό αλλά εξ ιδίας βουλήσεως του ανδρός-τόμπολα!

Εξ αυτού προκύπτουν δύο τινά:

α) Το «δίδυμο της συμφοράς», Γιωργάκης και Παπακωνσταντίνου, διόγκωσαν

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δεκαετία αίματος στους ελληνικούς δρόμους!

Διαβάστε τι αποκαλύπτει έρευνα της ΕΕ για τα τροχαία στην Ελλάδα. Θλιβερή πρωτιά στους θανάτους των μοτοσυκλετιστών.


Αισθητά μικρότερος είναι ο ρυθμός μείωσης των θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων στην Ελλάδα (-33%), τη δεκαετία 2001-2010, σε σχέση με τον μέσο ρυθμό μείωσης στην ΕΕ (-43%), σύμφωνα με τα στοιχεία για την οδική ασφάλεια, που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο αναλυτικά, τη δεκαετία 2001-2010, οι νεκροί από οδικά ατυχήματα

Σοκ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Η ΕΚΤ απέρριψε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις Κουτρουμάνη.


 
Μπλόκο στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Υπ. Εργασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έβαλε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπ. Γ. Κουτρουμάνης με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τις αποσύρει.
 
Ο υπουργός  υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα, προφανώς υπό τις οδηγίες της ΕΚΤ, με τροπολογία πριν την ψήφιση

Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..

Η "απόρρητη" πυρκαγιά της 11ης Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών έχει σχέση με τα έγγραφα-ντοκουμέντα;
 

Από τον Αυτόπτη Μάρτυρα

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.

Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά.

Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.

Οι άνδρες κατεβαίνουν στο υπόγειο του π. Οικονομικών και επιχειρούν να κατασβήσουν την μικρής έκτασης φωτιά η οποία έκαιγε σωρούς εγγράφων!

Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η εντολή του επικεφαλής ο οποίος θα διατάξει

-Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..

Οι πυροσβέστες απόρησαν γιατί ήξεραν

Ανάκληση σαλαμιού από τα LIDL!

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ σαλαμιού του LIDL με ...κόκαλο..

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε Σαλάμι Σκορδάτο, βάρους 500g, με την
εμπορική ονομασία «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία
ανάλωσης 04/5/2012, που παράγεται στην Γερμανία από... την εγκατάσταση
Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE - EV -
137EG) και διατίθεται από την LIDL HELLAS Α.Ε., στο οποίο,

Trolls: Οι ενοχλητικοί του Ίντερνετ

Γίνεται να πας για πικ νικ και να μην δεχτείς επίθεση μυρμηγκιών; 

Να κοιμηθείς τον Αύγουστο το μεσημέρι χωρίς μια μύγα να χορεύει στη μύτη σου; Να δεις ταινία στο σινεμά χωρίς να υπάρχει κάποιος στην αίθουσα που να τρώει πατατάκια; Τι θα ήταν το γιν αν δεν υπήρχε το γιάνγκ; Έτσι λοιπόν, υπάρχουν κι αυτοί οι κουραστικοί τύποι στα facebook και στα λοιπά τύπου facebook, που με τον έναν τρόπο ή τον άλλο κάνουνε τα νεύρα σου ταλιατέλες. Γιατί άραγε κάποιος βρίσκει ευχαρίστηση στο να σου πατάει τα κουμπιά σου ιντερνετικά; Άλλη δουλειά δεν είχαμε;!

Στη γλώσσα του διαδικτύου και σύμφωνα με το Wikipedia, η λέξη τρολ (troll) περιγράφει τον χρήστη

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ !

Κοιτάξτε έναν – έναν τους «Μαυρογιαλούρους» της Δεξιάς 
να διαγω-νίζονται, γελοιωδώς, στο ποιος θα κάνει τη πιο θεαματική κωλοτούμπα και ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μπαρούφα.

Ο Καρατζαφέρης, από υποστήριγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, έγινε λάβρος …αντιμνημονιακός και αμολάει αντιστασιακές κορώνες
Έφτασε να κάνει, ακόμα και τον αντιΝαζί ! Η δημοσκοπική αποτύπωση των ποσοστών του, που προδικάζει
τον αποκλεισμό του από τη Βουλή, έχει προκαλέσει πανικό κι έχει χτυπήσει μπιέλα !

Από την άλλη ο Σαμαράς κινείται σε μια παράλληλη πορεία και έχοντας, επί πλέον, την ψευδαίσθηση του νικητή και της ανάληψης της εξουσίας, μετά τις κωλοτούμπες του, προσπαθεί

Προεκλογική επιχείρηση «σκούπα»!

Ξεκινά η προεκλογική επιχείρηση «σκούπα» λαθρομεταναστών


Σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους της Αττικής, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την συναίνεση τους για τη χωροθέτηση των τριών στρατοπέδων, καθώς κάτοικοι και φορείς ήδη αντιδρούν έντονα.

Το υπουργείο έχει δώσει προθεσμία έως την Παρασκευή σε όλες τις Περιφέρειες να υποδείξουν τους χώρους, που θεωρούν κατάλληλους για την δημιουργία των κέντρων, αλλιώς θα αποφασίσει μόνο του.

Παράλληλα, ξεκινά αυτές τις μέρες η επιχείρηση - «σκούπα» για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε

Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ!

Δεκτή η αίτηση αντικατάστασης με όρους!

 
Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες κάνουν δεκτή την αίτηση

Το βόλεμα των ημετέρων!

Η ΔΕΗ διορίζει προεκλογικά διευθυντές με 9.000 ευρώ το μήνα!
 


Σε «προεκλογικές» προσλήψεις προχωρά η ΔΕΗ, που έχει μάλλον... εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από τις συνεχείς ανατιμήσεις εις βάρος των πολιτών.

Η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά σε διορισμούς «ημετέρων» στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια όσο και στη νέα υπό σύσταση εταιρεία, θυγατρική

Πελάαααατες μου!!!

Το βόλεμα των κομματόσκυλων συνεχίζεται!


 

Σοκ προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας την Τετάρτη σχετικά με την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων. 
Σε αδρές γραμμές πρόκειται για μια εκ βάθρων και δυσμενής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την απόλυση των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων όπως έχει ζητήσει η Τρόικα κι όπως προβλέπεται στο δεύτερο Μνημόνιο.

Όποιοι δε, ήλπιζαν πως έστω και μ’ αυτόν τον βίαιο τρόπο το δημόσιο πρόκειται να έρθει

Ο μορφωμένος βαλκάνιος!

Δαίμονες


Δεν προκαλεί καμία εντύπωση η επιμονή του Γιώργου Μπαμπινιώτη να προλογίζει βιβλία του Χουντόδουλου, να επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, να προσπαθεί να δώσει το στίγμα του μέσα από την αρχαιοελληνική ξόβεργα, να πείσει για το δίκαιο κι επιστημονικό κύρος των κατακρεουργημένων λημμάτων του, να μεταλαμπαδεύσει την στείρα γνώση με το επιβεβλημένο ορθόδοξο ξόμπλι, να πείσει την ευρεία αυλή του για το θεάρεστο έργο που επιτελεί ως Υπουργός Παιδείας, κατακτώντας επάξια μια θέση

Αλβανικά τα ηπειρώτικα τραγούδια;

Η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί τα ηπειρώτικα τραγούδια ως... αλβανικά!!
 

Χτυπήματα από παντού δέχεται η Ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, με αυτήν την φορά, η έκπληξη να έρχεται πάλι από τα βόρεια σύνορά μας, αλλά από την Αλβανία αυτήν την φορά.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας proinoslogos, η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί ως αλβανική πολιτιστική κληρονομιά, το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι.
Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση

Εξαφάνισαν τα στοιχεία!

Χάθηκε το αρχείο που κατέγραφε τις γερμανικές καταστροφές στην κατοχή


    Πόσο τυχαία μπορεί να είναι η εξαφάνιση των στοιχείων που πιστοποιούν τα εγκλήματα, αλλά και το τεράστιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα;

    Ποιός θα πληρώσει για την εξαφάνιση στοιχείων ύψιστου εθνικού ενδιαφέροντος;

Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών

Μανώλης Ρασούλης, τι έλεγε πρίν φύγει!

Εδώ είναι του Ρασούλη…

Κι όμως το έλεγε: «Να δείτε που θα πεθάνω ολομόναχος και κανένας δεν θα το πάρει χαμπάρι…». Επιλογή του η μοναξιά, ιδιοσυγκρασιακός, ασυμβίβαστος, μυστήριος αλλά και πάλι το να πεθάνει μόνος, αβοήθητος και να τον βρουν μετά από τόσες μέρες σοκάρει πολύ. Ήταν αγαπητός ο Μανώλης Ρασούλης κι ας ενοχλούσε πολλούς με αυτά που έλεγε κατά καιρούς, κυρίως εναντίον της εξουσίας. «Τον είδα 15 μέρες πριν πεθάνει» μας είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος, επιστήθιος φίλος του. «Ήταν προβληματισμένος, φορτωμένος, ζορισμένος πολύ οικονομικά. Σαν να είχε αποφορτιστεί η μπαταρία. Πριν από ένα μήνα είχε πάθει ένα καρδιακό επεισόδιο αλλά δεν του άρεσαν οι γιατροί και τους απέφευγε. Του έλεγα να πάει να τον κοιτάξει κάποιος ειδικός και επίσης να μαζέψει τα ένσημά του για να βγάλει σύνταξη. Αλλά ο Μανώλης γελούσε και μου απαντούσε: ‘Είναι σαν να μου λες ότι ο Τσε Γκεβάρα κολλούσε ένσημα…».

Ο Ρασούλης, με μια επιστολή

Έφυγε χθες από τη ζωή o Γιάννης Μπανιάς

Γιάννης Μπανιάς, 1937-2012



Για το Γιάννη Μπανιά , που έφυγε χθες από τη ζωή, θα μιλήσουν πολλοί και θα πουν πολλά για την πλούσια δράση του. Εγώ θα μιλήσω γι αυτό που θαύμαζα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο Μπανιά – και που ήταν ο τρόπος με τον οποίο ασκούσε τον   «ηγετικό» του ρόλο στην κλίμακα μιας μικρής, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητης συλλογικότητας  : Στην αρχή του ΚΚΕ εσωτ.Ανανεωτική Αριστερά και στη συνέχεια της ΑΚΟΑ.

Ο «ηγετικός» του ρόλος ,  όπως τον βίωσα «από τα έξω», παρακολουθώντας διάφορες συνδιασκέψεις ή διαβουλεύσεις,  ήταν στην ουσία 

Πως ξεπούλησαν τον Χρυσό και Άργυρο της χώρας!

ΠΩΣ η εταιρία EuropeanGoldfields που έχει σχέση με την Goldman Sachs, με μόλις 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Αργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!
 

Ήταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος, λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα!
Ήταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων, και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα!
Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Μια ανακοίνωση της αντιπολιτευόμενης συγκυβέρνησης αποκαλύπτει την φιλοσοφία των δύο κομμάτων καταστροφής που κυβερνάνε την Ελλάδα.

Η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να κάνει προεκλογικές προσλήψεις μέσω του νεοδημοκράτη τσεκουράτου υπουργού.

Δηλαδή, ο νεοδημοκράτης Βορίδης θα κάνει προσλήψεις και η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ.
 

Το κακοπαιγμένο έργο το βλέπουμε χρόνια τώρα. Τα δύο κόμματα κάνουν προεκλογικές προσλήψεις όσο είναι στην κυβέρνηση και κατηγορούν το αντίπαλο κόμμα όταν είναι στην αντιπολίτευση.

Και από κεκτημένη ταχύτητα η ΝΔ παριστάνει την... αντιπολίτευση στον εαυτό της.

Πήρε πίσω η κυβέρνηση το χαράτσι

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μην του μιλάτε είναι άνεργος!

Μην του μιλάτε είναι άνεργος, τα χέρια του στις τσέπες σαν δυο χειροβομβίδες



 





  Louis-Adolphe Tessier, Le Chômage (Η ανεργία), 1886,
musée des Beaux-Arts, Angers


Πέντε Ποιήματα μέσ᾿ τὸ Σκοτάδι. Εἰκόνα

(Νίκος Καρούζος)

Γυρίζει μόνος
 
στὰ χείλη του παντάνασσα σιωπὴ  
συνέχεια τῶν πουλιῶν τὰ μαλλιά του.  
Ὠχρὸς  
μὲ βουλιαγμένα ὄνειρα

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Φρενοβλάβεια εμπαιγμού

Οι κομματικοί θίασοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας. 


Το γλοιώδες και το γελοίο σε αυτούς τους δύο κυβερνητικούς θιάσους της ευρω-χούντας έχουν πάρει αποκρουστικές μορφές. Έχουν ξεπεράσει και το «όνειδος» της πολιτικής, τον κλόουν-«λαγό», τον Καρατζαφέρη…
Και δεν μιλάμε φυσικά για τα τεχνάσματα των προεκλογικών κοκορομαχιών τους.
Δύο κόμματα εκφραστές και υπηρέτες

Όλη η λίστα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες

Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;
 


Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.
Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.
Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα, οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανείς από τις ψευδο-κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί.
Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου και …τρέχουν να δείξουν

Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή»

Και καταναγκαστική εργασία για παρανομούντες αλλοδαπούς

 
Με ανακοίνωση της στην οποία προτείνει τη ναρκοθέτηση του Έβρου απαντά η Χρυσή Αυγή στις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατασκευή χώρων υποδοχής των παράνομων μεταναστών. 
Μάλιστα στην ανακοίνωση της, η οργάνωση που βλέπει τα ρατσιστικά της κηρύγματα να βρίσκουν οπαδούς καθώς σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις μπαίνει στη βουλή,  προτείνει καταγγελία της Συνθήκης της Οτάβα που προβλέπει την απαγόρευση ναρκών κατά προσωπικού και ζητά διασπορά ναρκών και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού στρατού στον Έβρο.
Η οργάνωση χαρακτηρίζει επίσης «παραμύθια» τις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη τις οποίες

ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Ο Βαγγέλης έχει χάρες και μιλάει χωρίς γαργάρες!!!

Από τους "Ράδιο Αρβύλα".