Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προεκλογική επιχείρηση «σκούπα»!

Ξεκινά η προεκλογική επιχείρηση «σκούπα» λαθρομεταναστών


Σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους της Αττικής, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την συναίνεση τους για τη χωροθέτηση των τριών στρατοπέδων, καθώς κάτοικοι και φορείς ήδη αντιδρούν έντονα.

Το υπουργείο έχει δώσει προθεσμία έως την Παρασκευή σε όλες τις Περιφέρειες να υποδείξουν τους χώρους, που θεωρούν κατάλληλους για την δημιουργία των κέντρων, αλλιώς θα αποφασίσει μόνο του.

Παράλληλα, ξεκινά αυτές τις μέρες η επιχείρηση - «σκούπα» για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε
κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αρχηγό της αστυνομίας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Η επιχείρηση - «σκούπα» ξεκινά σήμερα, με επιπλέον 1.000 αστυνομικούς να εντάσσονται στην ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία θα επιχειρεί κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα. Στο στόχαστρο της ομάδας δεν θα μπαίνουν μόνο οι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, αλλά και άλλες μορφές παραβατικότητας, όπως το παραεμπόριο, η πορνεία κ.τ.λ.

Το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται, είναι πού θα μεταφέρονται οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται, καθώς οι χώροι κράτησης των αστυνομικών κέντρων είναι ασφυκτικά γεμάτοι και τα κέντρα φιλοξενίας δεν έχουν καν οριστεί.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, δηλώνει για τα κέντρα μεταναστών: «Δεν είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέσα σε 10 μέρες, όπως μας ζητά το υπουργείο».

Περιέγραψε ένα κλίμα συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης και σημείωσε πως «αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».

Ο περιφερειάρχης πάντως, προσδιόρισε ότι πρώτα αναμένεται να ξεκινήσουν κάποια πιλοτικά τέτοια κέντρα στην Αττική και δήλωσε πως «σε βάθος χρόνου μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την πιλοτική λειτουργία ενός κέντρου στην Αττική, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ορθολογικές αποφάσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν στην κατεύθυνση της διαβούλευσης και του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, ενώ εκτιμήθηκε ότι στη Στερεά Ελλάδα δεν υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κέντρα μεταναστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: