Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή»

Και καταναγκαστική εργασία για παρανομούντες αλλοδαπούς

 
Με ανακοίνωση της στην οποία προτείνει τη ναρκοθέτηση του Έβρου απαντά η Χρυσή Αυγή στις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατασκευή χώρων υποδοχής των παράνομων μεταναστών. 
Μάλιστα στην ανακοίνωση της, η οργάνωση που βλέπει τα ρατσιστικά της κηρύγματα να βρίσκουν οπαδούς καθώς σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις μπαίνει στη βουλή,  προτείνει καταγγελία της Συνθήκης της Οτάβα που προβλέπει την απαγόρευση ναρκών κατά προσωπικού και ζητά διασπορά ναρκών και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού στρατού στον Έβρο.
Η οργάνωση χαρακτηρίζει επίσης «παραμύθια» τις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη τις οποίες
βρίσκει πολύ λίγες και τονίζει ότι  «κανένα κέντρο υποδοχής δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών".

Η Χρυσή Αυγή εκτός των άλλων προτείνει να χαρακτηρίζεται και ιδιώνυμο κάθε έγκλημα που διαπράττει αλλοδαπός ενώ ουσιαστικά θέλει και καταναγκαστικά έργα αφού προτείνει οι ποινές να μην εκτίονται σε φυλακές αλλά σε χώρους όπου θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου .

Η αποναρκοθέτηση στον Έβρο έχει ξεκινήσει το 2003, ως εφαρμογή της Συνθήκης της Οτάβα με καταληκτικό έτος το 2014. Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί είναι πάρα πολλοί. Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που ζητούν οι ρατσιστές, αρκεί να παρατεθούν παλαιότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 2005 συνέβησαν έξι θάνατοι και περί τους 20 τραυματισμούς. Το 2004, επισήμως, οι ναρκαλιευτές έβγαλαν τα ναρκοπέδια οκτώ νεκρούς και εννέα τραυματίες. Το 2003 υπήρξαν 11 νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες. Από το 1990, έχουν σκοτωθεί στον Έβρο από νάρκες 74 άτομα και τραυματιστεί σοβαρά 180.

Οι ίδιοι οι ναρκοσυλλέκτες, από το 1950 που δημιουργήθηκαν, είχαν πάνω από 30 νεκρούς, στρατιωτικούς και συνεργαζόμενους πολίτες.

lifo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: