Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καυτερά φαγητά και μπαχαρικά για την καρδιά

Τείχος προστασίας στην καρδιά προσφέρει κάθε είδους πιπέρι

 
Tο τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.Tο τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Καυτερά φαγητά και μπαχαρικά κάνουν καλό στην καρδιά. Αυτό
τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ που βρήκαν ότι τα συστατικά που δίνουν στο πιπέρι καγιέν, τις πιπεριές χαλαπένιος (jalapenos) και άλλες καυτερές πιπεριές την καυτερή τους γεύση, μπορούν να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη του αίματος.

Το τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Zhen-Yu Chen ανέφερε: «Η έρευνά μας διεύρυνε τις γνώσεις μας για το πώς το τσίλι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μας. Πλέον έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα για το πώς οι ουσίες αυτές επιδρούν στα γονίδια του ανθρώπινου οργανισμού επηρεάζοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την υγεία των αιμοφόρων αγγείων».

«Αυτό δε σημαίνει ότι συνιστούμε σε όλους τους ανθρώπους να αρχίσουν να καταναλώνουν τσίλι σε υπερβολικό βαθμό. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παραμένει το “κλειδί”. Και φυσικά το τσίλι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που συνταγογραφούν οι γιατροί» πρόσθεσε ο ίδιος.

24h 

Δεν υπάρχουν σχόλια: