Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη!!!


Φράσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, στην καθημερινότητά μας!

Πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή προέρχονται από τα Ευαγγέλια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Τα πρωτεία ανήκουν στη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες έχουν «δανείσει» την γλώσσα μας με αρκετές εκφράσεις.
 
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται».
Το χρησιμοποιούμε για να αναγγείλουμε την άφιξη κάποιου, συχνά και με ειρωνική διάθεση.

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Προέρχεται από τη φράση

Οι "celebrities" θα μας σώσουν!!!

Αυτοί θα μας σώσουν; Σαν δεν ντρέπεστε...
 
Κι ενώ η χώρα βουλιάζει και σε λίγο ένοπλες συμμορίες θα καταλάβουν τους κεντρικούς δρόμους και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες τα ανυπόληπτα κόμματα στρατολογούν χωρίς ντροπή τους γιους και τις κόρες  όσων μας οδήγησαν σ' αυτή τη κατάντια.

Μόνο η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει μπελάδες με τη δικαιοσύνη αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο γιους και τις κόρες των σεσημασμένων πολιτικών τζακιών της χώρας.

Ειδικά στη ΝΔ η ξεφτίλα τους και ο νεποτισμός τους δεν αντέχεται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό επιστρατεύουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιούς και celebrities πάσης φύσεως της οικοτεχνίας Μαλέλη-Τσιλιπουνιδάκη.



Φυσικά και δεν ντρέπονται

"Μούσκεμα" τα 'κανε ο Αργύρης!!!

Δεν θα είναι υποψήφοι με το ΠΑΣΟΚ δυο...υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Καταπληκτικό ήταν το ντεμπούτο της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στα οργανωτικά θέματα καθώς η Εκλογική Επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα δυο ανθρώπων που δεν είχαν δεχθεί να είναι υποψήφιοι!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της κ.Χριστίνας Σπάκα στην Άρτα και του κ.Γιώργου Κυριακόπουλου στην Αχαΐα. Την επόμενη μέρα, τα δυο στελέχη αναγκάστηκαν με ανακοίνωση τους να διαψεύσουν ότι θα είναι υποψήφιοι!

Θυμίζω ότι ο κ.Βενιζέλος εμπιστεύτηκε

Η Τρόικα ζητά το «φακελάκι» των γιατρών να γίνει νόμιμο!

Δραστική μείωση δαπανών στην Υγεία θέλει η Τρόικα

Μεγάλο «ψαλίδι» στις δαπάνες στον τομέα της Υγείας απαιτεί η Τρόικα, με τις σαρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ να περιλαμβάνουν ακόμα και πρόταση νομιμοποίησης για το περιβόητο «φακελάκι»!

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» οι αλλαγές που προτείνει η Τρόικα στην Υγεία περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Carone» με στόχο τον συμβιβασμό συμφερόντων μεταξύ όλων

Πάσχα με βροχές και καταιγίδες!

Ανάσταση και ψήσιμο του οβελία με βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα


 
Με ομπρέλες θα πρέπει να εφοδιαστούν όσοι βγουν από το σπίτι απόψε ενώ αύριο οι ψησταριές στη Δυτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο θα πρέπει να στηθούν κάτω από υπόστεγα.
Ερχεται πολύ βροχή... 
Η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε χτες το μεσημέρι και θα συνεχιστεί και το διήμερο με καταιγίδες στα δυτικά της χώρας

Η αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός, και δοξάσατε Χριστόν τον Αναστάντα εκ νεκρών». 

Το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης αναπαρίσταται συμβολικά κάθε χρόνο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Μια από τις πρώτες αναφορές για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, βρίσκεται στο οδοιπορικό της Αιθερίας, που αναφέρεται στην περιήγηση μιας μοναχής στους αγίους τόπους κατά

Νέα δημοσκόπηση της MRB για την Real News

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον δικομματισμό

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. 
Κυβέρνηση συνεργασίας ζητούν οι πολίτες.
 
Με το ζόρι το 33% ξεπερνά ο δικομματισμός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Άρτα

Η Κ.Ο. Άρτας του Κ.Κ.Ε., με την προκήρυξη των εκλογών, απευθύνει προσκλητήριο στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και τις γυναίκες, να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, με μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του Κ.Κ.Ε., σε όλη τη χώρα.

Αυτό θα είναι το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτηση που νοιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Στην Άρτα το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε., αποτελείται από αγωνιστές,

Δημοσκόπηση Pulse για τον Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο

Και η Pulse δείχνει εννέα κόμματα στην νέα βουλή - Πρώτη η Ν.Δ με έξι μονάδες διαφορά
 


Nέα Δημοσκόπηση από την Pulse για τον Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο δείχνει ότι εννέα κόμματα πιάνουν έστω και με αναγωγή το φράγμα του 3%. Η διαφορά σε αυτή τη δημοσκόπηση μεταξύ των δύο κομμάτων είναι έξι μονάδες (και τα δυο μαζί τα μεγάλα κόμματα φτάνουν στο 37%). Για την τρίτη θέση ισοβαθμούν στις προτιμήσεις

Ζορζ Μουστακί επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

«Μακάρι η Ελλάδα να γαμ… το μπουρ… την ΕΕ»
 
Άφωνους άφησε τους αναγνώστες της Huffington Post ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μουστακί, ο οποίος με περίσσια ωμότητα και χωρίς ίχνος αβρότητας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ευρωπαϊκό οικονομικό στερέωμα: «Μακάρι η Ελλάδα να γαμ… το μπου…λο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο τραγουδοποιός, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τα νέα που μαθαίνει για την Ελλάδα.
 
«Σφίγγεται η καρδιά μου όταν μαθαίνω τα νέα της Ελλάδας» σχολίασε ο 78χρονος Μουστακί, υπενθυμίζοντας ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη

ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Το πρώτο μέρος του πειράματος έχει ολοκληρωθεί. 
Οι πολίτες μέσα στο λαβύρινθο του μνημονίου ψάχνουν απεγνωσμένα έξοδο. Μπερδεμένοι, οργισμένοι, φοβισμένοι σε μια κατάσταση πανικού ψάχνουν έξοδο. Ένα τυράκι στην τελική ευθεία αφήνει μια μυρουδιά ελευθερίας να πλανιέται στον αέρα. Έτσι για να μπουν όλα στη σειρά με μια κοινή επιθυμία. Την επόμενη μέρα.
Βέβαια σ΄αυτή τη πολυπόθητη επόμενη μέρα φτάνουν εξαντλημένοι πνευματικά, ηθικά, σωματικά. Οι περισσότεροι απελπισμένοι, άλλοι εντελώς τρομοκρατημένοι, άλλοι γεμάτοι ενοχές, άλλοι παραμυθιασμένοι από ακατάσχετα μπερδεμένα συνθήματα, φωνές που βγαίνουν από τα μεγάφωνα δημιουργώντας συναισθήματα βίας ή τρόμου.

Στις εκλογές αυτές τα πειραματόζωα του μνημονιακού λαβυρίνθου οδηγούνται με το μυαλό γεμάτο εκβιαστικά διλήμματα
Διλήμματα που δεν αστειεύονται καθόλου. 
Τα ΜΜΕ υπονοούν συνεχώς

Κυνικοί...

1η Νοεμβρίου 1893… 
Ο Χαρίλαος Τρικούπης, μαζί με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ομολογεί το τραγικό: «Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των πτωχεύσεων μιας χώρας διελκυστίνδας στα ληστρικά χέρια των «Μεγάλων». Ο ξενόφερτος βασιλιάς της, Γεώργιος ο Α΄ κι η αυλή του, κατηγορούνται για χρηματιστική εκμετάλλευση της παραπαίουσας χώρας (την παραμονή της πτώχευσης πούλησε τα ομόλογά του) και η Ιστορία αδυσώπητα του επιδαψιλεύει τίτλο προδότη.

Ελλάδα σήμερα… Μπροστά στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου και στον τομέα φοροδιαφυγής,

Αγιότητα ή συμπυκνωμένη αμαρτία;

Γράμμα από το Ληξούρι: 
Αναγνώστης Λασκαράτος
 



Κύριε Ροΐδη, Κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, όσο βλάκας κι αν είναι, αν δει ένα Μογγόλο σαμάνο να καλεί τα πνεύματα της βροχής, η διαδικασία θα του φανεί παρανοϊκή. 
Οι περισσότεροι όμως θα βρουν απόλυτα λογικό χιλιάδες άνθρωποι να μαζευτούν αυτό το Σάββατο στους γεμάτους χρυσάφι ναούς μιας πτωχευμένης χώρας και μιας θρησκείας που καταδικάζει την κατοχή χρυσού, για να γιορτάσουν μηχανικά-επειδή «έτσι τα βρήκαν»-έναν τριπρόσωπο θεό που αντέγραψε τους αρχαίους μύθους της Μεσογείου και έγινε ημίθεος, πέθανε και αναστήθηκε. Η υποκρισία τους θα είναι τόσο μεγάλη, που με εξαίρεση ελάχιστους ειλικρινείς πιστούς-κυρίως άτομα ηλικιωμένα και μοναχικά   θα διασκεδάσουν με τα βαρελότα και θα το σκάσουν για να φάνε μαγειρίτσα,

Πόσο θα μας στοιχίσουν οι εκλογές?...

Με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 6 Μαΐου, το κόστος διεξαγωγής τους ανέρχεται στα... 50 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 80 εκατομμύρια συγκριτικά με το 2009.

Οι περικοπές έχουν ρίξει τη συνολική δαπάνη για τις εκλογές, για την οποία έχει θεσπιστεί πλαφόν 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις αντίστοιχες εθνικές εκλογές του 2009 είχαν δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ.

Το πλαφόν ορίστηκε από τη ρύθμιση

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπήσεις και ψηφοδέλτια

Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών για την 6η Μαΐου. 


Αιτίες, αφενός η μη ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις και η μη ανάκτηση δυναμικής, αφετέρου η αδυναμία συγκρότησης ισχυρών ψηφοδελτίων. Για αυτό και οι εσωτερικές συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αμέσως μετά το Πάσχα, οι μηχανές του κόμματος πρέπει να λειτουργήσουν στο «φουλ»...

Το «παιχνίδι» θα πάρει σχεδόν ολόκληρο επάνω του ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ήδη σχεδιάζει τις πρώτες περιοδείες του

Η "Μηδενική Ανοχή" πίσω από την έκρηξη στο γραφείο του Σημίτη

Με προκήρυξή της στο διαδίκτυο η οργάνωση "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Κώστα Σημίτη

Η οργάνωση "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε με προκήρυξή της στο διαδίκτυο την ευθύνη για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 3 Απριλίου.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρονται μεταξύ άλλων

Σαρκοζί : «Ψηφίστε με για να μη γίνουμε Ελλάδα…»!!!

Απίστευτη προτροπή Σαρκοζί προς το γαλλικό λαό
«Οι πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα δείχνουν γιατί οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν πρέπει να παραδώσουν την εξουσία σε έναν Σοσιαλιστή, όπως ο Φρανσουά Ολάντ».

Με αυτή την δήλωση ο  Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να θέσει τους Γάλλους ψηφοφόρους προ του διλήμματος: ή τον ξαναψηφίζουν, ή οδηγούν τη χώρα τους στον οικονομικό μαρασμό και σε μια κρίση όπως αυτή που σαρώνει την Ισπανία. Και την Ελλάδα!

Όσο πλησιάζει η ημέρα  της κρίσιμης εκλογικής μάχης, την  ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, ο Γάλλος πρόεδρος

Επιτάφιος Θρήνος - Aι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη)

Aι γενεαί πάσαι  

(Ω γλυκύ μου έαρ)




Αι γενεαί πάσαι,
ύμνον τη ταφή σου
προσφέρουσι, Χριστέ μου.
Καθελών του ξύλου
ο Αριμαθαίας
εν τάφω σε κηδεύει.
Μυροφόροι ήλθον
μύρα σοι, Χριστέ μου,
κομίζουσαι προφρόνως.
Ους έθρεψε το μάννα,
εκίνησαν την πτέρναν
κατά του ευεργέτου.

Επιτάφιος Θρήνος - Άξιον Εστί ( Στάση Δεύτερη )

Άξιον εστί


Άξιον εστί, μεγαλύνειν Σε τον ζωοδότην, τον εν τω σταυρώ τας χείρας εκτείναντα και συντρίψαντα το κράτος του εχθρού.

Άξιον εστί, μεγαλύνειν Σε των πάντων κτίστην, σοις γαρ τοις παθήμασιν έχομεν την απάθειαν, ρυσθέντες της φθοράς.

Όμμα το γλυκύ και τα χείλη σου πώς μύσσω, Λόγε;
Πώς νεκροπρεπώς δέ κηδεύσω Σε; Ανεβόα, μετά φρίκης, Ιωσήφ!

Ώσπερ πελεκάν, τετρωμένος

Ξυλούρης - Μητσιάς "Η ζωή εν τάφω"

Εγκώμια Επιτάφιου Θρήνου Μεγάλης Παρασκευής 


Η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Παρασκευή, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιάς Εγκώμια.

“Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ” Στράτης Μυριβήλης

Στράτης Μυριβήλης

Στα νιάτα οι λέξες είναι γιομάτες από ψίχα, από χυμό και φωτιά. Κατόπι αδειάζουν λίγο – λίγο κι απομένουν κούφια τσόφλια.

“Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ” Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Στη “Ζωή εν τάφω” ο Στράτης Μυριβήλης γράφει για ένα συμπολεμιστή του που κοιμόταν φορώντας τα γυαλιά του:
Θυμήθηκα μια μέρα που τόνε βρήκα να κοιμάται με τα γυαλιά στη μύτη. Βρε συ, τούπα κουνώντας τον απ’ τον ώμο, βρε και στον ύπνο τα φοράς ακόμα; Ξύπνησε ξαφνιασμένος, άνοιξε τόσο δα

ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ 1.084.668 ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Στις δημοσκοπήσεις οι άνεργοι απαντούν, βεβαίως, εφόσον ερωτώνται για την πρόθεση ψήφου τους. 

Εάν, ωστόσο, συγκροτούσαν κόμμα, το ποσοστό 21,8% που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον Ιανουάριο θα τους αναδείκνυε σε πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.
Αυτό, βεβαίως, δεν θα τους προστάτευε από το να περάσουν ένα Μαύρο Πάσχα. Μιλάμε για 1.084.668 συμπολίτες μας που - επισήμως - δεν έχουν δουλειά. Γιατί, πόσοι ακόμη

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ποιοι εκλέγονται στην Β΄Αθήνας από τη ΝΔ σύμφωνα με την MRB

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ που εκλέγονται στην Β΄Αθήνας


Πρώτος στην πρόθεση ψήφου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης με δεύτερο τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με έρευνα της MRB που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου σε δείγμα 1514 ατόμων. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, που αποχώρησε από το ΛΑΟΣ και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
 
Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, με βάση τα ποσοστά
και τις αναγωγές, η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 12 με 13 βουλευτές στην Περιφέρεια της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η σειρά των υποψήφιων

Συνεργασία Καμμένου-Μαριά!

Ο Πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»  Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος του κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Νότης Μαριάς συμφώνησαν στη συγκρότηση ενωτικού αντιμνημονιακού μετώπου.
Όπως δήλωσαν από κοινού ο Πάνος Καμμένος και ο Νότης Μαριάς:

«Υπογράφουμε σήμερα συμβόλαιο τιμής για συνεργασία,

Άρση ασυλίας για τη Ντ. Μπακογιάννη ζητά ο Άρειος Πάγος

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της  Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Με έγγραφό του προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Κατσιρώδης ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Το αδίκημα αφορά στο περιβόητο 1 εκατ. δολάρια του συζύγου της κ. Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο δεν δηλώθηκε

Διαψεύδει την συμμετοχή της η Χριστίνα Σπάκα!

Σοβαρή εμπλοκή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα


Σοβαρή εμπλοκή φαίνεται ότι προκύπτει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Άρτας. Η νεαρή δικηγόρος Χριστίνα Σπάκα η οποία ανακοινώθηκε ως υποψήφια διαψεύδει την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο.

Η διάψευση της Χριστίνας Σπάκα είναι επίσημη. Όπως δήλωσε

Oι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα

Οι πρώτοι 294 υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες

Τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα, ο Παύλος Γερουλάνος κατεβαίνει στην Α' Αθήνας και στη Β' Αθήνας οι Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Βερούλη, Μιλένα Αποστολάκη, Ροδούλα Ζήση. Στο Υπόλοιπο Αττικής θα θέσει υποψηφιότητα

Ο Βενιζέλος παρέλαβε τα αμαρτωλά υποβρύχια του Άκη!!!

Έχω μια απορία.
 

Ο Άκης συνελήφθη σήμερα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την αγορά των υποβρυχίων.
Τα υποβρύχια, ποιος υπουργός Άμυνας τα παρέλαβε, οέο;

 
Ιδού λοιπόν τι έγραφε στις 12 Μαρτίου 2010 το προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ, ΕΘΝΟΣ, αφού υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ (Μεϊμαράκης) δεν τα παραλάμβανε επειδή το “Παπανικολής” …έγερνε : ...


"Με διαδικασίες-εξπρές εντός τριάντα ωρών τα αρμόδια συμβούλια του Πολεμικού Ναυτικού«έκλεισαν»

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Δημοσιογράφοι και αθλητές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ!

Διαβάστε ποιοί γνωστοί ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ   

Ονόματα δημοσιογράφων αλλά και γνωστών αθλητών θα συμπεριλάβει και το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτιά του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ θα είναι:

Οριστικό: Την Κυριακή 6 Μαΐου οι βουλευτικές εκλογές

Την Κυριακή 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Κατόπιν, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίον ζήτησε την έκδοση του Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών
Στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπαδήμος τόνισε στους υπουργούς ότι

Πάσχα στα κρατητήρια θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα...
έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο προσήχθη νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης για να απολογηθεί.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο.

Έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ένα διάλογο με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν περίμενε την σημερινή εξέλιξη.

    Τσοχατζόπουλος:«Όχι»

    Δημοσιογράφος:«Είχατε πει στην βουλή ότι τα   περιμένετε όλα».

    Τσοχατζόπουλος:«Έχει περάσει καιρός, στο     μεταξύ πίστευα ότι έχουν  βάλει μυαλό. Καταλαβαίνεται ποιους εννοώ»...

Στο μεταξύ από ώρα σε ώρα αναμένεται

Πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων Αμυγδαλέζας για τους μετανάστες!

Δακρυγόνα, μολότοφ και έξι προσαγωγές στην Αμυγδαλέζα

 
Αρνούνται την κατασκευή κέντρου υποδοχής μεταναστών οι κάτοικοι στην Αμυγδαλέζα. 
Πορεία διαμαρτυρίας με μικροσυμπλοκές εναντίον των ΜΑΤ.

Δεν φαίνεται να κάνουν κάνουν πίσω οι κάτοικοι των Αχαρνών, καθώς δεν δέχονται το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης, σημειώθηκαν

Ο Δημαράς διέλυσε το "Άρμα Πολιτών" !

"Άρμα Πολιτών" τέλος...


 


Ο Δημαράς αποδέσμευσε τα στελέχη του. Πάει στον Καμμένο?...
 

Ο Γιάννης Δημαράς πριν από λίγη ώρα, αποδέσμευσε τα στελέχη του, που απ' αυτή την στιγμή είναι ελεύθερα να στηρίξουν η να ενταχθούν, σε όποιο κόμμα επιθυμούν.
Η αποφασή του

Ο «αδιάφθορος» Ρακιντζής!


Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη ξαναχτύπησε!
 
Τώρα τι έχει να μας πει ο «κύριος» που αθώωσε τον Μητσοτάκη, έθαψε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, που έχει παράνομη κεραία στην ταράτσα του σπιτιού του, που έχει λήξει η «θητεία» του και τον χρησιμοποιεί το σημερινό καθεστώς;
 
από "σίβυλλα"

ΣΔΟΕ: "Δεν προέκυψαν παραβάσεις και δεν διαπιστώθηκαν λήψη εικονικών τιμολογίων"
Το ΣΔΟΕ δεν βρίσκει παραβάσεις για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και "αδειάζει" την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή και τους τηλεοπτικούς εκφραστές του μνημονίου
"deinews"
Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη ξαναχτύπησε!  

Δεν υπάρχει ένας, μία δικαστής έξω από στοές και εξαρτήσεις

Δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς πτυχίο και ξένη γλώσσα αλλά με μονιμότητα!

Έξι στους δέκα δεν έχουν πτυχίο στο Δημόσιο!

Το Μητρώο Μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του ελληνικού δημοσίου παρουσίασε εχθές σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας και σύμφωνα με αυτό ο χαρακτήρας του Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου θα μπορούσε να περιγραφεί ως εξής: είναι σαραντάρης, δεν ξέρει αγγλικά,έχει πτυχίο πανεπιστημίου και είναι μόνιμος στο δημόσιο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ποιοτική καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων είναι άκρως ενδιαφέροντα για το επίπεδο εκπαίδευσής τους, την γλωσσομάθειά τους, την ηλικιακή τους κατάσταση και την σχέση εργασίας που έχουν με τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία

Οι καλύτεροι του χωριού!

Η επίσκεψη στο χωράφι δεν θα είναι πια ένας απλός περίπατος.


Πολύ διαφωτιστικά είναι τα επίσημα στοιχεία του υπ. Οικονομικών για την κατάσταση στη γεωργία απ όπου προκύπτει ότι το εισόδημα των αγροτών είναι περιορισμένο ενώ η μερίδα του λέοντος από την αξία του αγροτικού προϊόντος καταλήγει σε «αγρότες» που δηλώνουν άλλα επαγγέλματα. Το θέμα είναι επίκαιρο καθώς αυτή την περίοδο, λόγω κρίσης,  σημειώνεται κύμα επιστροφής στην επαρχία και στη γεωργία και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία,

Στέλνουν τον Σαμαρά σπίτι του το βράδυ της Κυριακής των εκλογών!

Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος, στέλνουν τον Σαμαρά σπίτι του το βράδυ της Κυριακής!

Όσο πλησιάζουν στις εκλογές κρύος ιδρώτας λούζει το αποκαλούμενο «επιτελείο» του Αντώνη Σαμαρά. 

Οι στενοί συνεργάτες του όπως οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος ΜουρούτηςΔημήτρης Σταμάτης, Κώστας Μπούρας  κοιτάζουν με τρόμο το ημερολόγιο και διαπιστώνουν ότι οι μέρες παρουσίας τους στη περίφημη λεωφόρο Συγγρού μετράνε αντίστροφα.

Ο ηγέτης ο οποίος υποτίθεται ότι είναι το καλό χαρτί της ΝΔ, αποδεικνύεται η αχίλλειος πτέρνα του ταλαίπωρου κόμματος μια και έχει ξεμείνει στις αρχές της δεκαετίας του 80, τότε που ο Μιχάλης Βιολάρης τραγουδούσε παρέα με την Άννα Βίσση τα ριάλια, ριάλια τα σεντούκια μονά τσε διπλά.

Ο αρχηγός όχι μόνο δεν τραβάει αλλά σήμερα έγινε κιμάς

Η οικογενειοκρατία χτυπά και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Υποψήφια η κόρη του Κωνσταντόπουλου!

Η ... αναμπουμπούλα είναι γένους θηλυκού!


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως δε στο τμήμα Γυναικών του κόμματος, η υποψηφιότητα που θέτει στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθήνας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του κόμματος Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν επισημαίνουν τρεις λόγους, για τους οποίους θεωρούν
ότι η κάθοδος της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον εκλογικό στίβο είναι ασύμβατη προς τις αρχές του κόμματος. Ο πρώτος

H Ρεάλ αφαίρεσε το σταυρό από το σήμα της!!

Το χρήμα εξαγοράζει σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και το ιστορικό σύμβολο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη.


Η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να αλλάξει το λογότυπό της, αφαιρώντας το σταυρό από το στέμμα της στις μουσουλμανικές χώρες που πωλούνται προϊόντα της!
 

Το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε από επενδυτές της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιατί ο σταυρός δεν συνάδει με τα μουσουλμανικά τους «πιστεύω», σύμφωνα με το sport24.gr
 
Έτσι τόσο απλά ένα ιστορικό σύμβολο

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο!

Αναζητείται ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης από την Εισαγγελία Αθηνών, σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το ένταλμα αφορά τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του, ενώ εντάλματα έχουν εκδοθεί και για άλλα πρόσωπα.

Άνδρες της αστυνομίας ήδη βρίσκονται έξω από την οικία του πρώην υπουργού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Άνδρες του ΣΔΟΕ βρίσκονται και στο γραφείο

Η Ελλάδα πληρώνει το ακριβό τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος

«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό σαν Ευρώπη; Αλληλεγγύη, συμπόνια, υποστήριξη και μία συγνώμη» αναφέρει η Independent.


«Η Ευρώπη χρωστάει μία συγνώμη στην Ελλάδα για τα μαρτύρια στα οποία την έχει υποβάλλει» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του η βρετανική εφημερίδα Independent, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πληρώνει το πολύ ακριβό τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος».
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας περιγράφει

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Βασιλιάς των παιδικών τροφών ο όμιλος Γιώτη

Γιώτης. Ένα όνομα, μία ελληνική ιστορία 82 ετών.


 Μία ιστορία που έχει θρέψει γενιές και γενιές, καθώς σήμα κατατεθέν για τον όμιλο παραμένουν ως σήμερα τα προϊόντα άνθος ορύζης και άνθος αραβοσίτου. Είδη που της δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς στη συγκεκριμένη αγορά εμφανίζεται να κατέχει μερίδιο πάνω από 90%.

Ωστόσο, θέση πρωταγωνιστή καταλαμβάνει στο σύνολο των προϊόντων που διακινεί. Ειδικότερα στα γάλατα βρεφικής ηλικίας

H «Μάγχη» των Άλπεων!

θα κάνει τη διαδρομή Παρίσι-Μιλάνο μόλις σε 4 ώρες!


Ένα σχέδιο επικών διαστάσεων, αυτό της σιδηροδρομικής σήραγγας που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λυών έχει διχάσει τους ντόπιους και ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει οδηγήσει σε βίαια επεισόδια.

Η «ορεσίβια» σήραγγα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «Μάγχη των Άλπεων» αφού αναμένεται να είναι μεγαλύτερη

Οι Ναζί χρησιμοποιούσαν ως ουρητήρια τον Παρθενώνα!

«Για τους Γερμανούς, όλα τα μνημεία ήταν ουρητήρια και κατά προτίμηση το εσωτερικό του Παρθενώνα».

 

Έτσι καταλήγει ο ειδικός τόμος που εξεδόθη το 1946 από το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής».
 
Εκεί καταγράφονται αναλυτικότατα,

Οι άγνωστοι Έλληνες του «Τιτανικού»

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν την ιστορία των επιβατών του «Τιτανικού» Τζακ και Ρόουζ, όπως τη φαντάστηκε ο Τζέιμς Κάμερον, λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου υπήρχαν και Έλληνες επιβάτες.

Οι τέσσερις άντρες κατάγονται όλοι από το χωριό Άγιος Σώστης της Μεσσηνίας και κανένας τους δεν κατάφερε να επιζήσει.

Όλοι οι νεαροί άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ

Πασχαλινά έθιμα απ' ολο τον κόσμο!

Τα πιο περίεργα πασχαλινά έθιμα ανά τον κόσμο!

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι το σούβλισμα του αρνιού είναι το πιο περίεργο πασχαλινό έθιμο, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα διαφόρων λαών του κόσμου…
Όπως συμβαίνει και με άλλες θρησκευτικές γιορτές, ο εορτασμός του Πάσχα εκτείνεται και πέρα από την εκκλησία. Από παλιά, το Πάσχα αποτελεί περίοδο εορτασμού και έχει συνδεθεί

Financial Times: «Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα κηρύξει στάση πληρωμών»

Με ένα άρθρο-βόμβα, οι Financial Times προβλέπουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά και στάση πληρωμών, ωστόσο επισημαίνουν πως το σενάριο αυτό ίσως να μην είναι τόσο κακό για τη χώρα.

Το άρθρο προβλέπει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της χώρας προς το ΔΝΤ και χρησιμοποιώντας ως «προηγούμενο» το παράδειγμα της Αργεντινής μιλά για παρόμοια μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, δηλαδή κατά τα 2/3 των σημερινών επιπέδων, εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, όπως έγινε και στην Αργεντινή το 2001.

Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «σεισμικές» τις συνέπειες

Η επιστροφή στα Βαλκάνια

Τα τελευταία δύο χρόνια άπαντες ζούμε και αναπνέουμε με το φόβο των νέων μέτρων. 


Συζητάμε για την οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της, τις σχεδόν θεατρικές επισκέψεις της Τρόικας. Αδυνατούμε έτσι να ρίξουμε έστω και μια φευγαλέα ματιά σε μια πιο «μεγάλη εικόνα», μια πιο ευρεία ανάγνωση. Η Ελλάδα από τη σύστασή της ήταν στο μεταίχμιο δύο κόσμων. Πάντα με το πλευρό της Δύσης, εναντίον της Ανατολής στην αρχή και έπειτα ως σύνορο με τα κομμουνιστικά Βαλκάνια. Οι πολιτικές επιλογές αυτές τοποθέτησαν και εντέλει στέριωσαν

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη ο Γιώργος Κύρτσος...

Την ένταξη του Γιώργου Κύρτσου στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο Γ. Καρατζαφέρης. 


Ο κ. Κύρτσος ενδέχεται να αναλάβει και χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

 
Είναι... μεγάλη τιμή και χαρά που μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα θα συστρατευθεί μαζί μας, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Άρτα

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη

Καιρός εκλογών.



Όλοι αναρωτιούνται για τις τοπικές υποψηφιότητες των κομμάτων, οι οποίες καθυστερούν αρκετά καθώς και η προκύρηξη των εκλογών δεν έχει γίνει ακόμα!
Σήμερα όμως έχουμε  πληροφορίες για το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Άρτα για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τα ονόματα των υποψηφίων.

"Βλάκας με περικεφαλαία"!

Από πού προήλθε;


 




Η νεοελληνική έκφραση «βλάκας με περικεφαλαία» ή «βλάκας με λοφίο» προέρχεται μάλλον από μεταγλώττιση γαλλικής φράσης και μάλιστα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη που χαρακτήριζε τους γάλλους στρατιώτες, τους μεν μάχιμους τους δε θωρακοφόρους (απόδοσης τιμών) βλάκες «idiot comme thoracofore».

Επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρχαν θωρακοφόροι στρατιώτες αντικαταστάθηκε ο όρος με τη περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη (Κολοκοτρωναίικη περικεφαλαία). Επίσης επειδή στη Ιταλία οι αντίστοιχοι στρατιώτες έφεραν στο κράνος τους λοφίο η έκφραση έγινε «βλάκας με λοφίο»

Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε

O τυχεράκιας Βενιζέλος και η γριούλα που έστειλε ο Καμμένος στον Σαμαρά!

Η τύχη επειδή είναι γυναίκα βοηθάει τους τολμηρούς.

Γι’ αυτό έκανε τη χάρη στον Βενιζέλο και του έστειλε αντίπαλο τον Σαμαρά. Ο αρχηγός της ΝΔ στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Γ. Πρετεντέρη ήταν μια απολαυστική διαφήμιση του μηχανισμού της πολυθρόνας  του γραφείου του.
Όλη την ώρα κουνούσε με επιτυχία τη πλάτη αριστερά δεξιά ανήμπορος να κρύψει την αμηχανία και βουτηγμένος στην ασάφεια και την αναποφασιστικότητα.
Εκεί που χτύπησε το χέρι στο γραφείο ήταν όταν υποσχέθηκε πως θα κλείσει το Indymedia!

Όλα τα υπόλοιπα-χαράτσια, φόρους, κλπ-τα άφησε φλου σαν τον Μπάμπη.

Το γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Όσο πιο συχνά μιλάει ο Σαμαράς τόσο πιο σίγουρα η ΝΔ