Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 17,5 % ΠΑΣΟΚ 12%- Στο 8% ο Καμμένος
Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω των προεκλογικών απαγορεύσεων, φιλοξενεί αύριο το “Ποντίκι” και αναδεικνύει τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και την αδυναμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους..
Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα
1200 ανθρώπων και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, από τα ευρήματα της προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%.Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω των προεκλογικών απαγορεύσεων, φιλοξενεί αύριο το “Ποντίκι” και αναδεικνύει τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και την αδυναμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους..
Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%. Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκό-αποχή φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από στοιχεία με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς:
Αναδεικνύει ως έναν ιδιαίτερα δύσκολο στόχο την επίτευξη αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., καθώς τα δύο αυτά κόμματα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής συσπείρωσής τους τρεις εβδομάδες προ των εκλογών, είναι υποχρεωμένα να προσελκύσουν και ψηφοφόρους που δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί από την επιρροή τους.
Καταγράφει τη «μάχη» τριών κομμάτων για την τρίτη θέση και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.
Καταδεικνύει ότι έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή επιβεβαιώνοντας την πολύμηνη τάση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος.
Αποτυπώνει ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει καθώς μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.
iefimerida
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου