Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος πετάει τα βαρίδια...

Ο Βενιζέλος θεωρεί τον ΓΑΠ «βαρίδι» και τον... τελειώνει το βράδυ των εκλογών

 

Το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -κατά δήλωση- πως φαντάζεται το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, αυτό που ονειρεύεται και όχι αυτό που παρέλαβε, θα πέσει ουσιαστικά και η «αυλαία» στην πολιτική σταδιοδρομία του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεργάτες του προέδρου

του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι οφείλει να λύσει τα χέρια του ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ουσιαστικά να επανιδρύσει μια κεντροαριστερή- δημοκρατική παράταξη, απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος. Και ποια μπορεί να είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ρίχνει τα «βαρίδια» στη θάλασσα; Να ξεκόψει με το άμεσο παρελθόν που κατέστησε το ΠΑΣΟΚ απεχθές στα μάτια των πολιτών.

Επί της ουσίας, το πολιτικό τέλος του Γιώργου, το προανήγγειλε ο ίδιος ο Βενιζέλος, όταν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής έκανε λόγο για απομάκρυνση των στελεχών που πλήγωσαν είτε με έργα, είτε με λόγια τον τελευταίο καιρό την παράταξη.

Οι προθέσεις του, όμως, είχαν φανεί από την Παρασκευή το βράδυ όταν στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο Mega, ρωτήθηκε από την Όλγα Τρέμη αν όντως σκέφτηκε να αφήσει τον Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων. Ο Βενιζέλος δεν απάντησε ευθέως, αλλά εμμέσως πλην σαφώς:

«Ακούστε, εξελέγην με πολύ μεγάλη καθυστέρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί οι διαδικασίες αυτές άργησαν εντυπωσιακά πολύ. Φτάσαμε στην πραγματικότητα στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για να γίνει η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβα τα καθήκοντά μου στις 19 Μαρτίου -στις 17 Ιουνίου δεν θα έχουν συμπληρωθεί καλά-καλά τρεις μήνες. Και στο μεταξύ, έπρεπε να χειριστώ δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μία χώρα σε βαθιά κρίση, που περιμένει να ακούσει ένα λόγο σοβαρότητας, ευθύνης και ευαισθησίας από το ΠΑΣΟΚ, και έπρεπε να κάνουμε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Μίλησα για την ανασύσταση της παράταξης και είπα ότι δεν θα υπάρχουν βαρίδια, στερεότυπα, παλιά μοντέλα. Και εξήγησα -και το επαναλαμβάνω σήμερα σε σας- ότι βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ που κάνει τις εκλογές δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύομαι, το ΠΑΣΟΚ που θέλω, το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζω.

Είναι αυτό που παρέλαβα, το οποίο πρέπει να αντεπεξέλθει σε δύο αλλεπάλληλες σκληρές αναμετρήσεις, υπό συνθήκες βαθιάς εθνικής κρίσης. Σας λέω όμως, για να υπάρχει μια είδηση στην εκπομπή σας, ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα παρουσιάσω το πλήρες σχέδιο για το πώς φαντάζομαι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, για το πώς φαντάζομαι την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης».

Μπορεί να έχει κανείς αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι;

Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: