Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Ισόβια στον σοσιαλιστή σύντροφο του ΓΑΠ, Μπεν Άλι!

Ισόβια για τον Μπεν Άλι

 
Στρατοδικείο της Τύνιδας τον καταδίκασε ερήμην
  
Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε σήμερα από στρατοδικείο της Τυνησίας ο έκπτωτος πρόεδρος της χώρας Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι, για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των εξεγέρσεων στη Θάλα και την Κασερίν, δύο πόλεις σύμβολα της επανάστασης, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΡ.

Η ποινή των ισοβίων
προτάθηκε κατά του φυγόδικου προέδρου, ο οποίος έχει καταφύγει στην Σαουδική Αραβία και δικάζεται μαζί με άλλους 22 αξιωματούχους του καθεστώτος του, για την ευθύνη του στη σφαγή 22 ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ της 8ης και 12ης Ιανουαρίου 2011, κατά τη στυγνότερη κατάπνιξη της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην αποκαθήλωση του Μπεν Άλι.

Η υπόθεση, μία από τις πιο επώδυνες για την κοινωνία στα πλαίσια της εξέγερσης στην Τυνησία, εκδικάσθηκε επί έξι μήνες στο στρατοδικείο του Κεφ, 170 χλμ δυτικά της Τύνιδας.

Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Μπεν Άλι, ο Εαφίκ Μπελχάτζ Κάσεμ, καταδικάσθηκε σε 12ετή κάθειρξη.

Στα πλαίσια μίας άλλης υπόθεσης, που αφορούσε τον θάνατο τεσσάρων νέων στην Ουαρντανίν, στρατοδικείο της Τύνιδας καταδίκασε σήμερα τα ξημερώματα τον Μπεν Άλι σε 20ετή κάθειρξηΔεν υπάρχουν σχόλια: