Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σιγκαπούρη: Το μέλλον είναι εδώ!

Όαση από ηλιακά υπερδέντρα δροσίζει την Σιγκαπούρη [εικόνες]
 



Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Εθνικών Πάρκων της Σιγκαπούρης, τις 29 Ιουνίου στην περιοχή Marina Bay, ανοίγει τις πύλες του το Gardens by the Bay, ένα τεχνητό οικοσύστημα που αποτελείται από 18 ηλιακά υπερδέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 50 μέτρα και ουσιαστικά αποτελούν κατακόρυφους κήπους, αφού στους κορμούς τους τυλίγονται αναρριχητικά φυτά και ανθίζουν τροπικά λουλούδια.

Το δάσος αυτό,
θα ρυθμίζει το κλίμα της περιοχής απορροφώντας τη ζέστη και δροσίζοντας τη περιοχή, αφού όχι μόνο συλλέγουν το νερό της βροχής αλλά λειτουργούν ως αεραγωγοί που εφοδιάζουν το πάρκο με δροσερό αέρα.

Επίσης τα τεχνητά δέντρα του είναι εφοδιασμένα με «νανοφύλλα» τα οποία αποτελούν συνδυασμό νανοθερμοβολταϊκών και νανοπιεζοηλεκτρικών γεννητριών και μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία, τη θερμότητα και τον άνεμο σε ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πάρκου.

Οι δημιουργοί του έργου ελπίζουν ότι το τεχνητό δάσος θα καταστεί ένας από τους βασικούς προορισμούς οικολογικού τουρισμού, παρουσιάζοντας βιώσιμες πρακτικές και φυτά απ' όλο τον πλανήτη.








iefimerida 

Δεν υπάρχουν σχόλια: