Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Ζανιάς θέλει κατασχέσεις ακινήτων!

Αρχίζουν κατασχέσεις για το χαράτσι στα ακίνητα

 

Στο στόχαστρο των εφοριών θα βρεθούν περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας.

Με εντολή του κ. Ζανιά
οι εφορίες αρχίζουν άμεσα ενημέρωση των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν χαράτσι και στην περίπτωση που και πάλι δεν καταβληθούν οι οφειλές, θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι εφοριακοί ενημέρωσαν τον υπουργό σχετικά με την πορεία των εσόδων στους πρώτους μήνες του έτους. 

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% από 9% που ήταν στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα των τελωνείων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καθώς οι εισπράξεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 0,5%.
 
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ διαψεύδει τα περί επεξεργασίας νέων φορολογικών μέτρων

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» στο υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας για «νέα φορολογική επιδρομή» μετά τις εκλογές

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο αντίκειται στις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: