Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης

Α. Τσίπρας: Από τη Δευτέρα κάποιοι θα πάψουν να υπογράφουν Μνημόνια


 



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ακόμη και 151 βουλευτές αν έχει το κόμμα του στις εκλογές, θα αναζητήσει συνεργασίες

Η Κρήτη σήμερα εξέδωσε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς και της ανατροπής, της μεγάλης αντιμνημονιακής παράταξης της Ελλάδας, ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου τα Λιοντάρια, τονίζοντας ότι «πλησιάζει η ώρα του λαού» ενώ παράλληλα έκανε λόγο και «για νέες μέρες δημοκρατίας, αλλαγής και μεταπολίτευσης».

Χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής
ως το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον του λαού και του τόπου και ζήτησε ξεκάθαρη πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας "άνοιγμα" στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Αριστεράς.

Παράλληλα ανέφερε ότι «από τη Δευτέρα όλες και όλοι μαζί θα συνεργασθούμε για να αλλάξαμε την Ελλάδα, για να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ελπίδας, με την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης που θέλει, ξέρει και μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι
«τίποτα δεν μπορεί πια να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο να αλλάξει τη μοίρα του, που έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στο φόβο και τη μοιρολατρία, που έχει ανοίξει το βήμα του στο αύριο».

Ακόμη έκανε λόγο για «κίνημα νίκης και ανατροπής που ξεκίνησε ο λαός μας στις 6 του Μάη και στις 17 θα κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα».

Χαρακτήρισε τις εκλογές ως το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον του λαού και του τόπου και επανέλαβε ότι το μόνο πραγματικό δίλημμα το δίλημμα ζωής είναι «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» για ν' ανοίξει ο δρόμος της Δημοκρατίας, της ελπίδας και της αξιοπρέπειας.

Επίσης ζήτησε ξεκάθαρη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τόνισε ότι ακόμη και 151 βουλευτές αν έχει το κόμμα του στις εκλογές θα αναζητήσει συνεργασίες και πρόσθεσε ότι «από τη Δευτέρα κάποιοι θα πάψουν να γράφουν μνημόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δανειστές γνωρίζουν ότι μόνον εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ισότιμη και βιώσιμη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Και αυτό γιατί θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας και της δραχμής με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης των δικών μας αναγκών, που έχουμε έτοιμο» υποστηρίζοντας ότι «μόνον εμείς μπορούμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους και να διασφαλίσουμε το ευρώ για την Ελλάδα» .

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ και μίλησε για «κουκούλα του άφωνου κ. Σαμαρά» για «κρυπτόμενη στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη», για τον «υπεκφεύγοντα κ. Βενιζέλο» ενώ υποστήριξε πως «η επικοινωνιακή διαπλοκή αναζητεί άλλοθι για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη ζήτησε καθαρές εξηγήσεις, λέγοντας: «Με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει ο φίλος Φώτης; Τι θα κάνει η Δημοκρατική Αριστερά;».

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στην ηγεσία του ΚΚΕ ρωτώντας: «Δεν άκουσε η ηγεσία του ΚΚΕ τίποτα στις 6 Μαΐου; και επιμένει να βάζει τις φοβίες και την ανασφάλεια ενός μικρού κομματικού κονκλάβιου πάνω από το βροντερό αίτημα του κυρίαρχου λαού».

Κατά την ομιλία του δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί εξονυχιστικά η λεηλασία της χώρας και η παράδοσή της στους δανειστές, όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα στείλουμε στη φυλακή και όλους εκείνους που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί, από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται. «Κυβέρνηση συγκάλυψης με τον μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης, ή με όποιον άλλο τίτλο σκαρφιστούν, δεν πρόκειται να υπάρξει τη Δευτέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στη συνέχεια και για τους αγρότες μιλώντας για ένα δίχτυ ασφαλείας για τον αγροτικό κόσμο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του.

Καταλήγοντας, αφού πρόσθεσε ότι «φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να κρυφτούν στα ερείπια που αφήνουν πίσω τους» υποστήριξε πως ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με την Ιστορία».


24h

Δεν υπάρχουν σχόλια: