Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Oι Θιβετανοί διεκδικούν την ελευθερία τους!

Συνεχίζονται οι αυτοπυρπολήσεις Θιβετιανών στην Κίνα

Ένας νεαρός Θιβετανός αποπειράθηκε χθες να αυτοπυρποληθεί στη νοτιοδυτική Κίνα, προτού ξυλοκοπηθεί από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες τον απομάκρυναν δια της βίας, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Λόμπσανγκ Τσούλτριμ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, σε μια κίνηση που χρησιμοποιούν οι Θιβετανοί όταν διεκδικούν την ελευθερία τους, και αυτοπυρπολήθηκε, αναφέρει
σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Free Tibet
Ο μοναχός, ηλικίας 20 ετών, προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από το μοναστήρι της Κίρτι, προπύργιο της θιβετανικής αντίστασης στην περιοχή Άμπα, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Σετσουάν, διευκρινίζει η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλούνται ο ραδιοσταθμός Radio Free Tibet και η οργάνωση Free Tibet, οι κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να ξυλοκοπούν το μοναχό την ώρα που αυτός ήταν τυλιγμένος στις φλόγες, προτού τις σβήσουν και τον απομακρύνουν, ενώ εξακολουθούσε να ζει, δια της βίας, προς άγνωστο προορισμό. 

Η απόπειρα αυτοπυρπόλησης του μοναχού επιβεβαιώθηκε επίσης από τον ραδιοσταθμό Radio Free Asia. Ωστόσο η υπηρεσία προπαγάνδας της πόλης Άμπα, με την οποία επικοινώνησε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. 

Σχεδόν 30 Θιβετανοί, στην πλειοψηφία τους βουδιστές μοναχοί, έχουν αυτοπυρποληθεί ή κάνει απόπειρα αυτοπυρπόλησης από τις αρχές του Μαρτίου του 2011 στις θιβετανικές ζώνες στην Κίνα. 

Πολλοί Θιβετανοί διαμαρτύρονται για την καταστολή που ασκείται στη θρησκεία τους και τον πολιτισμό τους και για την αυξανόμενη επιρροή των Χαν, της εθνότητας που πλειοψηφεί στην Κίνα.   

newpost 

Δεν υπάρχουν σχόλια: