Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Έλλειμμα 4,6 εκ, στο Δήμο Φιλιατών!

Ψάχνει η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος….

Διαχειριστικός έλεγχος για το έλλειμμα των 4,6 εκατομμυρίων.
 

Στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εστάλη το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών το οποίο αποκαλύπτει έλλειμμα 4,6 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην δήμο Φιλιατών.
Η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό το οποίο έκανε φτερά μέσα σε μία πενταετία.

Παράλληλα διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα ενώ

από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, η οποία έχει ενημερωθεί ήδη, ορίζονται οικονομικοί επιθεωρητές προκειμένου να προχωρήσουν πλέον σε διαχειριστικό έλεγχο.

Ο διαχειριστικός έλεγχος είναι αυτός που θα οδηγήσει και σε πιθανό καταλογισμού του τεράστιου ποσού, όπως έχει συμβεί και παλιότερα στο Δήμο Φιλιατών. Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου είχε γίνει στον πρώην δήμαρχο καταλογισμός για ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων, υπόθεση που εκκρεμεί ακόμη στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Στον πρώην δήμο Φιλιατών ο γιαλός άρχισε να στραβώνει από το 2005. Τότε εγκαταστάθηκε το διπλογραφικό. Όλως παραδόξως όμως μέσα σε λίγες μέρες κάηκε ο σκληρός δίσκος. Αποτέλεσμα ήταν να μην τεθεί ξανά σε λειτουργία, όπως προβλέπονταν από το Νόμο.

Οι αναφορές που έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου από την τότε αντιπολίτευση έπεσαν στο κενό. Η Δημοτική Αρχή δεν κλήθηκε ποτέ να συμμορφωθεί ως είχε υποχρέωση.

Έτσι στο πέρασμα των ετών κι αφού μεσολάβησαν κι άλλα ευτράπελα, όπως ήταν η περίεργη κλοπή στο Δημαρχείο, το έλλειμμα αυξάνονταν.

Αποτέλεσμα είναι τώρα να διαπιστώνεται το ακριβές μέγεθός του και να καλείται πλέον η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να διαπιστώσει που πήγαν τα χρήματα.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έλλειμμα σε σχέση με τις δυνατότητες του δήμου μας. Οι ορκωτοί λογιστές μας έστειλαν το πόρισμα και κει φαίνεται πως κάποιοι αντιλαμβάνονταν την διαχείριση του δημόσιου χρήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Epiruspost.gr ο σημερινός δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παπάς.

Η υπόθεση λοιπόν αναμένεται να έχει συνέχεια και μάλιστα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.



epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: