Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μια παραίνεση Μωραΐτη δεν φτάνει!

Ξανά απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Αγνοεί η εταιρεία τις «παραινέσεις»

Ξανά σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία, αφού παραμένουν για πέντε μήνες απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι ήδη προχωρούν σε στάσεις εργασίας με την συμπαράσταση των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας- Βόνιτσας και Αγρινίου και είναι πιθανόν τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Το ενδιαφέρον στην ιστορία αυτού του έργο είναι ότι ενώ υπάρχει ομαλή ροή χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ προς την εταιρεία, η εταιρεία χρησιμοποιεί χρήματα του συγκεκριμένου έργου για να καλύψει τις τρύπες από την έλλειψη χρηματοδότησης σε άλλα δημόσια έργα που έχει αναλάβει. Ακόμη άξιο αναφοράς είναι

πως ενώ υπάρχει συγκεκριμένη εργατική νομοθεσία που προβλέπει πως οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους από την τράπεζα μέσω της οποίας υπάρχει ροή χρηματοδότησης της εταιρείας από το ΕΣΠΑ και κατόπιν βέβαια η τράπεζα να παρακρατεί αυτά τα ποσά από την εταιρεία, η νομοθεσία αυτή κατά ένα περίεργο λόγο δεν ενεργοποιείται Επιπλέον φαίνεται στην πράξη πως ανάδοχος εταιρεία έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θ.Μωραΐτη που κατά την τελευταία του επίσκεψη στα εργοτάξια απηύθυνε «αυστηρή παραίνεση» προς την εταιρεία να τηρεί τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους όπως ακριβώς τηρεί τις υποχρεώσεις της η πολιτεία προς την εταιρεία.
Όπως είναι φυσικό η εταιρεία αδιαφόρησε και στην «παραίνεση» του κ. Μωραΐτη να κινηθούν οι διαδικασίες επαναπρόσληψης των 14 εργαζομένων που αδίκως απολύθηκαν, όταν τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν κατέβει ξανά σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Το δυστύχημα είναι πως με αυτή την πρακτική από την πλευρά της εταιρείας μπαίνουν εμπόδια σε ένα από τα λίγα μεγάλα κατασκευστικά έργα που προχωρούσαν κανονικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: