Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Άρχισε η Formula 1

F1GP Αυστραλίας

Nικητής ο Jenson Button

 
 
 
 
 
 
Οι McLaren-Mercedes έδειξαν τη δύναμή τους στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 στην Αυστραλία, κυριαρχώντας με «πρώτο βιολί» τους τον Jenson Button.
 
Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 προσπέρασε τον team-mate του και κάτοχο της pole-position Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο, ενώ σημείωσε και την ταχύτερη επίδοση του αγώνα. Οι McLaren σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν απειλήθηκαν στην υπόθεση της νίκης.

 
 
Όσο για τον Sebastian Vettel, ύστερα από μία πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να «διασπάσει» το δίδυμο των πιλότων της βρετανικής ομάδας και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας στους πρώτους γύρους αγώνα τη Mercedes του Nico Rosberg. Στον 12ο γύρο του αγώνα ο Γερμανός οδηγός της Red Bull πίεσε τον Michael Schumacher για να του αποσπάσει την τρίτη θέση, αναγκάζοντάς τον να κάνει λάθος και να εγκαταλείψει, παραιτούμενος από τις όποιες φιλοδοξίες του για μια θέση στο βάθρο του GP Aυστραλίας. 

 
Η έκπληξη των χρονομετρημένων δοκιμών, ο Romain Grosjean, εγκατέλειψε μόλις στον δεύτερο γύρο. Όμως ο συνάδελφός του στη Lotus Renault και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 Kimi Raikkonen κατάφερε να τερματίσει σε βαθμολογούμενη θέση, ύστερα από πολύ καλό αγώνα.

 
 
Στη Ferrari σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την πέμπτη θέση του Fernando Alonso, ωστόσο η εικόνα της ομάδας ήταν καλύτερη από εκείνη που μας έδειξαν στη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Στους περισσότερο άτυχους του GP Aυστραλίας συμπεριλαμβάνονται ο Felipe Massa που εγκατέλειψε στον 48ο γύρο και ο Pastor Maldonado που έχασε τον έλεγχο της Williams στον τελευταίο γύρο, καταστρέφοντας τον εμπρός αριστερά τροχό του και ενώ βρισκόταν στην έκτη θέση.

 
 
GP AYΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Button, McLaren
2. Vettel, Red Bull
3. Hamilton, McLaren
4. Webber, Red Bull
5. Alonso, Ferrari
6. Kobayashi, Sauber
7. Räikkönen, Lotus
8. Perez, Sauber
9. Ricciardo, Toro Rosso
10. di Resta, Force India

 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Button 25
2. Vettel 18
3. Hamilton 15
4. Webber 12
5. Alonso 10
6. Kobayashi 8
7. Raikkonen 6
8. Perez 4
9. Ricciardo 2
10. di Resta 1
 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1. McLaren 40
2. Red Bull 30
3. Sauber 12
4. Ferrari 10
5. Lotus 6
6. ToroRosso 2
7. ForceIndia 1

 
Επόμενος αγώνας, το GP Mαλαισίας, το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Σπ. Χατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: