Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πολιορκημένος στο σπίτι του ο δολοφόνος

Γαλλία: Έκρηξη στο σπίτι που βρίσκεται «ο δολοφόνος με το σκούτερ»

 
Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από το κτίριο όπου έχει οχυρωθεί ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μπντομπάν.
Ο ύποπτος είπε ότι θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες, ενώ πέταξε ένα πιστόλι από το παράθυρο. Έχει ακόμη ένα «ούζι» και ένα «καλάσνικοφ» στην κατοχή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού.

Ο άνδρας, που θεωρείται ύποπτος ως «ο δολοφόνος με το σκούτερ», είχε συλληφθεί
στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που επιβεβαίωσε σχετική πληροφορία του δικτύου Europe1.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας άνδρας τηλεφώνησε στη σύνταξη του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου France 24 και αφού περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως θεώρησε αξιόπιστες τις δηλώσεις του άνδρα.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου που μίλησε μαζί του, ο άνδρας είπε ότι βρίσκεται σε σύνδεση με την Αλ Κάιντα, ότι οι πράξεις του δεν είναι παρά η αρχή (μίας σημαντικής τρομοκρατικής εκστρατείας). Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Οι εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ο άνδρας ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά και είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί, ενώ δήλωσε ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο ίντερνετ.


24h 

Δεν υπάρχουν σχόλια: