Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Χάος και οργή στην Πάτρα...

Για τη δολοφονία Λαζανά από λαθρομετανάστες!Χάος και οργή επικράτησαν χθες από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα
.

Νωρίς το απόγευμα κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που επί χρόνια ρίχνει τη σκιά του στην Πάτρα, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Αθ. Λαζανά από Αφγανούς λαθρομετανάστες.

Ωστόσο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε
με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ακόμα και σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή - Πατραϊκή. Έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει περίπου 22 προσαγωγές Ελλήνων και αλλοδαπών. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν τραυματιστεί ελαφρά οκτώ αστυνομικοί ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον πέντε πολίτες.

Χθες επίσης στο κέντρο της πόλης περίπου 20 αντεξουσιαστές επιτέθηκαν στον βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτ. Όταν ο κ. Αρβανίτης έβγαινε απο τον τηλεοπτικό σταθμό Super B όπου είχε δώσει συνέντευξη, μαζί με τον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή, οι αντεξουσιαστές επιτέθηκαν και κτύπησαν με αγριότητα των Βουλευτή ενώ κτύπησαν και τον δημοσιογράφο με ένα καδρόνι στο χέρι.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε για τη 1 μ.μ. σήμερα, Τετάρτη, σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Δημαράς δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 5.30 μ.μ.), για να ληφθούν αποφάσεις άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και για να διαμορφωθούν αιτήματα, που θα μεταφερθούν από το Σώμα στην Πολιτεία και στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.Δεν υπάρχουν σχόλια: