Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Άρτας

"Μια μουσική...μια θάλασσα" στην Κόπραινα

 





"Μια μουσική...μια θάλασσα" είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας το Σάββατο το βράδυ στην Κόπραινα

Η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση έχει ως εξής: 

" Τόπος συνάντησης: Κόπραινα (Κέντρο Περιβαλλοντκής Εκπαίδευσης Αράχθου). Χρόνος συνάντησης: Σάββατο 19 Μαΐου ώρα 20:00
«Μια μουσική… μια θάλασσα» απ΄τους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας… η μουσική… σαν πεδίο ευρύτητας, βάθους και κυματισμών.
Ένα πεδίο με ατέρμονη κίνηση,
ζωή, ανανέωση μα και ενότητα συνάμα, μια μουσική καθαρή, ζωντανή και ρέουσα σαν τη θάλασσα. …. μια θάλασσα το κατεξοχήν φυσιολατρικό στοιχείο που αποτελούσε και θα αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης των ποιητών. 
Στίχοι και μελωδίες κατακλυσμένοι από θάλασσα σ’ ένα ταξίδι που διαρκεί ελάχιστες στιγμές και όμως αυτές οι στιγμές περικλείουν μέσα σ’ αυτή την άφατη ομορφιά τους, τη διάρκεια της αιωνιότητας.Χρώματα και αρώματα της θάλασσας. Ήχοι φυσικοί και φωνές ιδιαίτερες, παιδικές, εφηβικές, αισθαντικές. 
Απαγγελία μυσταγωγική. 
Χορευτικοί ρυθμοί με την ένταση και το πάθος της νιότης.

Όλα αυτά μαζί, συναντιούνται σε μια μουσικολογοτεχνική παράσταση γεμάτη σημαντικά παραδοσιακά ακούσματα και αγαπημένα κομμάτια καταξιωμένων ποιητών, μελοποιημένα από εξίσου καταξιωμένους συνθέτες, με βασικό σκοπό να μαγέψουν και να ταξιδέψουν τους ακροατές σε μια θάλασσα θέρμης, χαράς και αισιοδοξίας.

Συνδιοργανωτές:
- Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας
- Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νικολάου Σκουφά
- Κ.Π.Ε. Αράχθου".


Δεν υπάρχουν σχόλια: