Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Τσίπρας: επίθεση προς όλους!

Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει ο «βρώμικος πόλεμος» κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Επέστρεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

Για «βρώμικο πόλεμο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες παρατάξεις, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και ζητώντας λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

«Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας δε την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει, σημείωσε: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της ΝΔ, υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και τώρα «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων με τη πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κ. Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».

Έκανε επίσης λόγο για «μάχες οπισθοφυλακής των πολιτικών δυνάμεων του χθες στις οποίες πρωτοστατεί ο Αντώνης Σαμαράς» και τόνισε ότι «τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες αλλά εκεί μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο».

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και τις εθελόδουλες πολιτικές δυνάμεις του χθες», υποστήριξε.

Έστρεψε παράλληλα τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης κατηγόρησε ότι έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο. «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Αν κάτι μπορεί να τους σταματήσει είναι η Αριστερά», υπογράμμισε και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι δεν μπορούν να αντικρούσουν το ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα «γι΄ αυτό καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα», με τελευταίο τους χαρτί, όπως είπε, τις φήμες ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα.

Κάλεσε μάλιστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες» και διαβεβαίωσε ότι «αν κάτι έχει μείνει σε αυτόν τον τόπο είναι οι καταθέσεις του λαού μας και αυτές τις καταθέσεις τις εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι για το περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει κανένας. «Ζητήσαμε να ελέγχονται από το δημόσιο οι τράπεζες που έχουν λάβει 200 δι.σ σε ρευστό και εγγυήσεις, ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στο δημόσιο χρέος ... τι φοβούνται; Μήπως αναδειχθούν οι δικές τους ευθύνες»
; διερωτήθηκε και στο σημείο αυτό τόνισε πως αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που κόβουν συντάξεις και μισθούς και μετατρέπουν -όπως είπε- το εργατικό δίκαιο, σε δίκαιο των εργοδοτών.

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, «στήθηκε το γνωστό σενάριο της τρομοκράτησης των πολιτών», με στόχο να υποκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προδώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, υπογράμμισε, δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου και του κατεστημένου, ωστόσο όπως προειδοποίησε, η τρομοκρατία θα πολλαπλασιαστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη συνέχεια βέβαιος ότι ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, «ό,τι κι αν πει ο κ. Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος, όσοι εκβιασμοί κι αν γίνουν σε χώρους δουλειάς» και διεμήνυσε προς κατεύθυνση ότι ο λαός τελικά παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καμφθεί και δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βούλησή του.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα. Η πραγματική νίκη είναι στις 17 Ιουνίου. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς. Αυτόν τον αγώνα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή τη χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος και στις επόμενες γεννεές», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑΔεν υπάρχουν σχόλια: