Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Πρωθυπουργός ο Πικραμμένος!

Κάλπες στις 17 Ιουνίου

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί μετά από την τελική απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος

Οι δε εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου.

Ο κ. Πικραμμένος στις 3 μ.μ. θα προσέλθει στο προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης
τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρότειναν να παραμείνει στη θέση του ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ως αξιόπιστος συνομιλητής των εταίρων μας καθώς εκκρεμεί και η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγος της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ο κ. Τσίπρας αναδιπλώθηκε και συμφώνησε και αυτός με το όνομα του κ. Παπαδήμου.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πρότεινε τον κ. Πικραμμένο, για υπουργό Εξωτερικών τον διεθνολόγο καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο και υπουργό Εθνικής Άμυνας τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Γιώργο Γράψα.

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ζήτησαν αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την προεδρία δικαστικού.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προσήλθε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χθεσινό του αποκλεισμό.

Ο νέος πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας θα σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με τον κ. Παπούλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια: