Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Περίεργα πράγματα στην Προεδρία του Παπούλη!

Η Μέρκελ, ο Παπούλιας και τα μυστήρια του δημοψηφίσματος
 

 
Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε χθες η είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις πως κάτι τέτοιο δε ζητήθηκε ποτέ. Την ίδια ώρα κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής. Βέβαια στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων.
  
Οπότε μάλλον η κουβέντα χάθηκε κάπου στη μετάφραση!

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος
της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων πως οι «αναφορές περί πρότασης της κυρίας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ανακριβείς»!

Η ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρει κατηγορηματικά πως «οι ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος έκανε πρόταση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είναι αναληθείς και τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά».

Ωστόσο με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου διευκρινίστηκε πως η κ. Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην Ευρωζώνη».

«Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Εκτός αυτού η κα Μέρκελ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης
».

Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς όπως φαίνεται υπήρξε λάθος διαρροή.Δεν υπάρχουν σχόλια: