Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Αν η Αριστερά ήταν ενωμένη θα ψάχναμε τον δεύτερο με τα κυάλια

«Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά» 

τόνισε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας την κρισιμότητα όπως είπε χαρακτηριστικά των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στην πρότασή του προς τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία, καταλογίζοντας στην κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουβέλη ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η Αριστερά...Αν σήμερα κατεβαίναμε ενωμένοι θα ψάχναμε να βρούμε το δεύτερο με τα κυάλια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους πολίτες επισήμανε
πως «αν θέλουν να δουν πώς θα είναι να φτάσει η σύνταξή τους σε επίπεδο εξευτελιστικό δεν έχουν παρά να ψηφίσουν Βενιζέλο - Σαμαρά». «Τα έχουν υπογράψει αυτά τα μέτρα, απλά κάνουν ένα διάλειμμα λόγω των εκλογών», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο δρόμος του μνημονίου, ο οποίος, όπως είπε, είναι καταστροφικός, και ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι μεν δύσκολος, αλλά είναι ένας δρόμος αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας.

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα μας την ισότιμη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη, σημειώνοντας πως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου δεν αξιοποίησαν το «όπλο» αυτό.

«Αν κάποιοι μας βγάλουν από το ευρώ θα είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό που στο όνομα του ευρώ μας καταδικάζουν στη φτώχεια», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η ΕΕ και η ευρωζώνη είναι ένα πεδίο διεκδίκησης, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί, δεν θα αφήσει να πάει χαμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: