Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ντιμπέιτ των δύο "μεγάλων" !!!

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τα "ντιμπέιτ"

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει στα κόμματα της αριστεράς η συζήτηση για τα "ντιμπέιτ" και ιδιαίτερα η συζήτηση για τον αριθμό των "ντιμπέιτ" μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά
.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης σε δήλωσή του αναφέρει ότι είναι όλως διόλου ακατανόητη και εκτός των κανόνων ενός ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Βενιζέλου για "ντιμπέιτ" ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Σαμαρά.  
Τι διάλογος μπορεί να γίνει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι γνωστό πως συμφωνούν σχεδόν σε όλα και έχουν δεσμευτεί στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου 2, διερωτάται ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει:" Θα είναι σαν διαλέγονται με τον καθρέφτη τους" ενώ θέτει το ερώτημα με ποια κριτήρια
γίνεται όλη αυτή η συζήτηση τονίζοντας την ανάγκη οι εκλογές που έρχονται πρέπει να γίνουν με όρους δημοκρατίας και ισοτιμίας.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ισότιμη προβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιβάλλει τη διεξαγωγή "ντιμπέιτ" με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και όχι διακρίσεις μεταξύ "μεγάλων" και "μικρών", που, άλλωστε, σήμερα δεν υφίστανται! 
Εξάλλου, καταλήγει η ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς υπηρετούν την ίδια πολιτική και ομιλούν ταυτόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: