Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι βουλευτές ξανάρχονται...

Προεκλογικά τερτίπια!

Ή δεν γνωρίζουν σε τι χώρα ζούνε ή μας δουλεύουν!
Δεν μπορεί να συμβαίνει αλλιώς, γιατί διαβάσαμε πρόσφατα δηλώσεις του νεοβουλευτή Χρήστου Γκόγκα και λίγες μέρες μετά, ήρθε η παρέμβαση του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου (κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι δύο), να μας λένε για το οδικό δίκτυο της περιοχής μας και τον άξονα Άρτα - Αθήνα.
Αναφέρθηκαν στο θέμα με βαρύγδουπα λόγια που μόνο ένας τουρίστας θα μπορούσε να πει, λες και οι δύο τοπικοί "ηγέτες" δεν ήταν εδώ επί 10ετίες και δεν είναι προσωπικά υπεύθυνοι γι' αυτό το χάλι των δρόμων της περιοχής τους. 
Πριν λίγες εβδομάδες είχε κάνει αναφορά και ο βουλευτής Άρτας κος Τσιρώνης και αναρωτιόμαστε τότε
αν κι εκείνος όλα αυτά τα χρόνια κινούνταν με ελικόπτερο και όχι με αυτοκίνητο.
Το θέμα πουλάει, ξέρουν ότι όλους μας, κάθε αναφορά στο πρόβλημα των δρόμων, μας κεντρίζει, παίζουν με τα λόγια μαζί μας!  
Τόσα χρόνια στην Ευρώπη που έχουν ταξιδέψει (με δικά μας έξοδα βέβαια), δεν έχουν δει πώς είναι οι αυτοκινητόδρομοι;
Δεν έχουν ρωτήσει πόσο κοστίζουν αυτοί οι δρόμοι στους Γερμανούς και πόσο στην πατρίδα τους; 
Δεν ανακάλυψαν ποτέ ότι οι δικοί μας κοστίζουν 7-10 φορές περισσότερο ανά χιλιόμετρο; 
Οι πολιτικοί μας όμως τα γνωρίζουν όλα αυτά όπως γνωρίζουν πολύ καλά και σε ποιους πηγαίνουν τα χρήματα από τα παραφουσκωμένα κοστολόγια. 
Για την ποιότητα κατασκευής των νέων δρόμων, ας μην μιλήσουμε καλύτερα.Εμείς φτιάχνουμε νέους δρόμους που απ' την αρχή παρουσιάζουν προβλήματα και σε λίγο καιρό είναι άχρηστοι και ας κόστισαν το 10πλάσιο.
Είπαμε όμως, το θέμα των δρόμων συγκινεί, μπορούν να πουν ανέξοδα λόγια, να διερωτώνται μεταξύ τους και να μην τους κοστίζει πολιτικά. 
Όσο όμως αυτοί θα αναρωτιούνται για την άσχημη κατάσταση των δρόμων εμείς θα πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί τους πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια και τι θα κάνουμε μ' αυτούς στις επόμενες εκλογές; 
Γιατί  όλοι τους με το βλέμμα στις εκλογές θυμήθηκαν ξαφνικά εμάς και την ασφάλειά μας. 
Πολύ αργά και καθυστερημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: