Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μακροζωία

Με το φόβο ενεργοποιούμε τα γονίδια που
καταστρέφουν την ζωή


Η μακροζωία εξαρτάται κατά 25-30% από τα γονίδια. Αν όµως καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα κάθε µέρα (Μπενέτος, ιατρός), χάνεις το προνόµιο των γονιδίων.
Εξαρτάται επίσης κατά 45-50% από τον τρόπο ζωής, ενώ αποµένει ένα 25% στην τύχη ή την ατυχία

Επίσης το πόσο θα ζήσουμε στη ζωή μας εξαρτάται κυρίως από τα συναισθήματά μας και δευτερευόντως από τη διατροφή μας.

Όταν είμαστε κυριευμένοι από φόβο, θυμό, θλίψη, θέτουμε

σε συναγερμό (πάλη ή φυγή, flight or fight) το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα ή ερπετικό εγκέφαλο ο οποίος για να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την κατάσταση εκκρίνει ορμόνες που μακροχρόνια μας οξειδώνουν το σώμα μας και μας μικραίνουν τη ζωή.

 Όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικά συναισθήματα ο μεταιχμιακός ή συναισθηματικός εγκέφαλος δίνει εντολή στον ερπετικό ή αυτόνομο νευρικό σύστημα να μπει σε διαδικασία συναγερμού όπου αυξάνει την πίεση του αίματος τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή, σφίγγει τα δόντια, εκκρίνει γαστρικά υγρά, δημιουργεί σπαστική κίνηση στο έντερο, σφίγγει τους μυς στον αυχένα και στον ώμο, το κυριότερο, απενεργοποιεί το πεπτικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σταματά την τροφοδοσία και την απομάκρυνση των απορριμμάτων των κυττάρων, σταματά την τροφοδοσία με αίμα του εγκεφάλου. 

Με το στρες ο άνθρωπος μικραίνει περισσότερο τα άκρα των κυττάρων του και παράγει και λιγότερο το ένζυμο τελομεράση, με αποτέλεσμα στα κύτταρα του να περιορίζεται ο αριθμός των διαιρέσεων και το προσδόκιμο της ζωής του. 

Η διατροφή μας με επεξεργασμένες τροφές, στερημένη από ένζυμα, φυσικά φυτοχημικά και φυτοθρεπτικά στοιχεία οξειδώνει επίσης τον οργανισμό μας, δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον που οξειδώνει, σκοτώνει τα κύτταρά μας και στη συνέχεια τα όργανα και τον οργανισμό μας. 

Με τον περιορισμό των θερμίδων, με τη διατροφή με ακατέργαστα λαχανικά, φυτρωμένους σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρούτα, τις θετικές σκέψεις, τα συναισθήματα χαράς, αγάπης ενεργοποιούμε τα γονίδια τα οποία μας επιμηκύνουν τη ζωή και απενεργοποιούμε όλα τα γονίδια που μας προκαλούν διαβήτη, καρκίνο, φλεγμονές.
Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: