Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ψήφος τιμωρίας!

Κατάρρευση των δυο μεγάλων κομμάτων
 
Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης
 
Το 47% των πολιτών, σχεδόν ένας στους δύο, θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές θέλοντας να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "το Ποντίκι". Στο ερώτημα "αν ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές,
τι από τα δύο επόμενα θα αποτελέσει το κύριο κριτήριό σας για το τι θα ψηφίσετε;", 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντούν: "Τιμωρία υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση", ποσοσό 38% απαντούν ότι θα ψηφίσουν την "καλύτερη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας", 8% δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει καμία από τις δύο προτεινόμενες επιλογές και το υπόλοιπο 7% είτε είναι αναποφάσιστοι είτε δεν απαντούν.

Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων απαντούν "ναι" στο ερώτημα αν "η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής σας θα επηρεάσει το τι θα ψηφίσετε στις επικείμενες εθνικές εκλογές".

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι το 88% όσων συμμετείχαν στο γκάλοπ διευκρινίζουν ότι την τελευταία διετία η προσωπική τους οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε. Μόνο 2 στους 100 απάντησαν ότι τα οικονομικά τους βελτιώθηκαν τη τελευταία διετία...

"Κόλαση" από τις μειώσεις μισθών και την ανεργία
Οι περικοπές μισθών και επιδομάτων μαζί με τον εφιάλτη της ανεργίας αξιολογούν οι Έλληνες ως τα σημαντικότερα προβλήματά τους.

Τρίτο σημαντικότερο ζήτημα είναι οι μειώσεις των συντάξεων και ακολουθεί η μείωση της κατανάλωσης και του τζίρου στην αγορά.

ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος

Ενα πολύ σημαντικό ποσοστό 80% των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων δηλώνουν ότι την Κυριακή δεν θα πάνε να ψηφίσουν για την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό που αποστρέφουν την πλάτη τους στις εκλογικές διαδικασίες το ποσοστό διαμορφώνεται στο 68% (57% δηλώνουν με βεβαιότητα ότι δεν θα συμμετέχουν στην εκλογή προέδρου και ακόμη ένα 11% απαντούν "μάλλον όχι" στο ερώτημα αν θα πάνε να ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο.    

Στο ερώτημα: "Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, πιστεύετε ότι θα αλλάξει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ;", ποσοστό 48% των ερωτηθέντων απαντούν "όχι". Είκοσι στους 100 συμμετέχοντες στην έρευνα υποστηρίζουν ότι με τον κ. Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει προς το χειρότερο, 18% θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει προς το καλύτερο και το υπόλοιπο 14% δεν απαντούν ή δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν.

Βουλή οκτώ κομμάτων

Οκτώ κόμματα στη νέα Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "το Ποντίκι". Σύμφωνα με την μέτρηση, πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 17% στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου. Καταποντισμός για το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10%. Ποσοστό 9,5% για το ΚΚΕ και ίδιο ακριβώς εμφανίζεται να είναι το ποσοστό που αναμένεται να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται από το γκάλοπ η Δημοκρατική Αριστερά, 5% συγκεντρώνουν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου, 3,5% η Χρυσή Αυγή, και 3% ο ΛΑΟΣ.

Στον πίνακα με τα εκλογικά ποσοστά έπειτα από την αναγωγή επί των εγκύρων, αλλάζουν τα ποσοστά, όχι όμως η σειρά των κομμάτων. Στη ΝΔ πηγαίνει το 23% των ψήφων, στο ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται το 13,5%, το 12,5% επιλέγουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ίδιο ποσοστό - 12,5%- παίρνει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, 10,5% η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει 10,5%, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" 6,5%, η Χρυσή Αυγή 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: