Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Έρχεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

Ποια κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν


Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διασφαλίσουν την εκλογή τους. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις στις εκλογές θα γίνει η... νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη που εκλέγονται επί σειρά ετών βουλευτές να κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πολυπληθή Β' Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε 20 βουλευτές κινδυνεύουν να βγούν...7–8 στην καλύτερη περίπτωση. Η προοπτική της εκλογικής συντριβής

αλλά και η ατμόσφαιρα απαξίωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr έχει οδηγήσει ηχηρά ονόματα της πολιτικής, όπως ο Δημήτρης Ρέππας στην απόφαση να σταματήσουν την πολιτική καριέρα τους και να μην κατέλθουν στις εκλογές.

Α' Αθήνας

Στην Α' Αθήνας πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει 2 ή 3 (από τους 8 το 2009). Παρά τις φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει στο Επικρατείας, υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης που είχε πρωτεύσει στις προηγούμενες εκλογές. Θα παλέψει με την δημοφιλή Φώφη Γεννηματά η οποία επιστρέφει στην Α' Αθηνών. Από εκεί και πέρα θα κονταροχτυπηθούν για 1 ή 2 θέσεις ο Χρήστος Παπουτσής με την Άννα Διαμαντοπούλου και οι Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας, Παντελής Οικονόμου.

Στην ίδια περιφέρεια θα κατέλθει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος καθώς η Α΄Αθήνας θα ταίριαζε στο προφίλ του αν και ο ίδιος εκτιμά πως το υπόλοιπο Αττικής είναι «πιο άμεση καθώς έχει ανθρώπινη και προσωπική επαφή».

Β' Αθήνας

Στην Β' Αθήνας το μοναδικό νέο πρόσωπο θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης (έχει γεννηθεί και ζήσει πολλά χρόνια στο Χολαργό).

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να είναι μακράν πρώτος και να τον ακολουθεί δεύτερος ο Απόστολος Κακλαμάνης και οι Μίμης Ανδρουλάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης Πέτρος Ευθυμίου ενώ σε καλή θέση βρίσκεται και ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Υπενθυμίζεται ότι η Βάσω Παπανδρέου έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Συζήτηση γίνεται προκειμένου πειστεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να κατέλθει επίσης ως υποψήφιος στην Β' Αθηνών.

Αρκαδία

Ο Δημήτρης Ρέππας έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στην Αρκαδία (όπου αναμένεται να εκλεγεί άνετα από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος). Γίνονται συζητήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο κ. Ρέππας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου όμως και εκεί οι «σίγουρες» εκλόγιμες θέσεις είναι οι δύο πρώτες.

Εκπρόσωπος ο Καρτάλης

Λογικά θα αποσυρθεί από την Μαγνησία ο Κώστας Καρτάλης, ο οποίος προαλείφεται για εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τον τελευταίο λόγο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα τον έχει φυσικά ο νέος πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος.

Υπόλοιπο Αττικής

Στο υπόλοιπο Αττικής ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην κατέλθει ο Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε χάσει την πρωτιά από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει – εάν το αποφασίσει και εάν εγκριθεί από τον Ευ. Βενιζέλο – και ο πρκάτοχος του στη θέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος δεν έχει κατασταλάξει ακόμη για το εάν θα είναι υποψήφιος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι βουλευτής. Το 2007 ήταν στο Επικρατείας από το οποίο παραιτήθηκε για να είναι ευρωβουλευτής απ' όπου επίσης παραιτήθηκε το 2009 για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος φέρεται να έχει αποφασίσει να επιστρέψει στα καθηγητικά του καθήκοντα στο Λονδίνο. Αν αλλάξει άποψη θα κατευθυνθεί και αυτός στο υπόλοιπο Αττικής. Αξίζει να επισημανθεί μια «λεπτομέρεια»: Οι Παπαδήμος-Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν καταλήξει εδώ και μια εβδομάδα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν 6 Μαίου εκτός εάν προκύψει κάποια καθυστέρηση σε εφαρμοστικό νόμο, οπότε θα διεξαχθούν στις 13 Μαίου. Ωστόσο, αν οι κάλπες στήνονταν μερικές εβδομάδες, στα τέλη Μαίου, οι εκλογές θα γίνονταν με την νέα απογραφή και το υπόλοιπο Αττικής θα είχε 2 έδρες παραπάνω!

iefimerida 

Δεν υπάρχουν σχόλια: