Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ποιον δουλεύετε κύριε Κουτρουμάνη;

24h
Ποιον δουλεύετε κύριε Κουτρουμάνη;
Νεκτάριος Β. Νώτης



Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε, που ο υπουργός Εργασίας δήλωνε για τους κατώτατους μισθούς ότι «η μείωση είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση του εργοδότη», αναγκάζοντάς μας να τον ρωτήσουμε για πρώτη φορά «Ποιον δουλεύετε κύριε Κουτρουμάνη;», και ο πρώην συνδικαλιστής επανήλθε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, «αποκάλυψε» ότι 802.000 φυσικά πρόσωπα χρωστούν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία ! Δεδομένου

ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη χώρα μας δεν ξεπερνούν τους 800.000, και ότι οι μισθωτοί (τα υπόλοιπα, δηλαδή, φυσικά πρόσωπα) δεν μπορούν να εισφοροδιαφύγουν, καθώς και ότι, μαζί με τις επιχειρήσεις, φτάνουν το 1,1 εκατομμύριο, τα στοιχεία του κ. Κουτρουμάνη σημαίνουν ότι 7 στους 10 από αυτούς τους υπόχρεους – το 73% - είναι ασυνεπείς απέναντι στα ασφαλιστικά τους ταμεία !!!

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η συγκεκριμένη κατηγορία στοχοποιείται από το οικονομικό επιτελείο μιας κυβέρνησης (συνήθως αυτό γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή). Ουδείς αντιλέγει ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που κατ΄ επάγγελμα δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές. Δεν είναι δυνατόν, όμως, το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 73% !

Αν ισχύει αυτό το νούμερο, τότε ο κύριος Κουτρουμάνης οφείλει να παραιτηθεί άμεσα, καθώς σημαίνει ότι έχει αποτύχει πλήρως στους ελέγχους.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Ποιον δουλεύετε κύριε Κουτρουμάνη;

24h 

Δεν υπάρχουν σχόλια: