Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αιώνια σχέση...

Οι Γερμανοί, από τη στιγμή που γεννιούνται, ζουν και "αναπνέουν" ελληνικά 

Από την αρχή της ύπαρξής της μέχρι σήμερα ...Είτε μιλάμε για Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είτε για Πρωσία είτε για Σαξονία είτε για Αυστροουγγαρία, Ελληνογενής είναι η Γερμανία σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Από την Ελλάδα "δανείστηκε" κεφάλαιο η Γερμανία ως "εκπολιτισμένη", για να σταθεί δίπλα στη Ρώμη που την γοήτευε. Από την Ελλάδα "ξαναδανείστηκε" κεφάλαιο ως "διαμαρτυρόμενη", όταν θέλησε να ξεφύγει από την κηδεμονία της Ρώμης. Είτε ως έθνος που εκπολιτίσθηκε είτε ως θρησκευτικό δόγμα, που ανδρώθηκε στο κέντρο της Ευρώπης, το "ταμείο" όπου πήγαιναν πάντα οι Γερμανοί για "δάνεια" ήταν ένα ...Η Ελλάδα. 
Η δομή και η λογική της γερμανικής γλώσσας είναι "αντιγραφή" της
λατινικής και κατά συνέπεια της ελληνικής γλώσσας.
Ο πλούτος της γερμανικής γλώσσας είναι το μεγάλο "δάνειό" της από την ελληνική γλώσσα. Ό,τι ανώτερο και ευγενέστερο περιγράφει η γερμανική γλώσσα, είναι ό,τι ανώτερο και ευγενέστερο έχει επινοήσει ο ελληνικός κόσμος ...Το "στρούντελ" είναι γερμανική λέξη.
Αλφάβητο της Γερμανίας θεωρητικά είναι αυτό της Ρώμης, αλλά πρακτικά είναι ελληνικό, εφόσον πρόκειται για το αλφάβητο της αρχαίας Χαλκίδας. Das "Alphabet" είναι ελληνικό ακόμα και στον ορισμό του.
 
ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ 
Υπέρτατο εθνικό σύμβολο της Γερμανίας ...θεωρητικά είναι ο αετός της Ρώμης ...πρακτικά ο αετός του Μέγα Θεού των Ελλήνων ...του Δία.


ΣΒΑΣΤΙΚΑ 

Υπέρτατο μυστικιστικό σύμβολο της Γερμανίας ...η Σβάστικα, η οποία έχει χρήση και σε άλλες θρησκείες, αλλά στην Ευρώπη πέρασε ως ελληνικό αποκρυφιστικό σύμβολο, εφόσον συνδέεται με τους Θεούς των Ελλήνων και κυρίως με τον Δία.
Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 




Υπέρτατο σύμβολο θριάμβου της Γερμανίας ...η Στήλη της Νίκης (Ζίγκεσζόυλε), που είναι μια εντυπωσιακή ελληνική φτερωτή Νίκη.



ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ      

Υπέρτατο σύμβολο της εξουσίας της Γερμανίας ...το Ράιχσταγκ, το οποίο είναι χτισμένο σε καθαρά ελληνικό ρυθμό.


ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟ 

Υπέρτατο μνημείο της Γερμανίας ...η Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία απλά είναι ένα αντίγραφο των Προπυλαίων του Παρθενώνος με μια ελληνικότατη "Νίκη" να αποθεώνεται πάνω σε ένα ρωμαϊκό τέθριππο άρμα, φέροντας το σύμβολο του Διός.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 

Υπέρτατη πολιτισμική "βιτρίνα" της Γερμανίας ...το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βερολίνου ...σε καθαρά ελληνικό αρχιτεκτονικό ρυθμό με εκθέματα ωραιότατα "δάνεια" από την Ελλάδα.

ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ 

Υπέρτατο "εργαστήριο" τέχνης της Γερμανίας ...η όπερα της Φρανκφούρτης ...στον ελληνικό ρυθμό, που επέβαλαν τα ήθη των Γερμανών φιλόμουσων.


Υπέρτατος πνευματικός στόχος για τους Γερμανούς πνευματικούς άνδρες ...η άπταιστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και η δυνατότητα ανάγνωσης των Επών στην αυθεντική τους μορφή.
 
ΓΚΑΙΤΕ 


Μεγαλύτερος πνευματικός άνδρας της Γερμανίας ...ο Γκαίτε, ο οποίος στην εποχή του υπήρξε ο βασικότερος εκφραστής και φορέας του ελληνικού πνεύματος στην Κεντρική Ευρώπη.


ΝΙΤΣΕ 




Μεγαλύτερος φιλόσοφος της σύγχρονης Γερμανίας ...ο Νίτσε, ο οποίος υπήρξε ένας από τους φανατικότερους αντισημίτες Φιλέλληνες της παγκόσμιας ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: