Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Xάκερ, δεν υπάρχει απόρθητο κτήριο

Έσπασαν τον Chrome σε λίγα λεπτά
 
Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να σπάσουν τον Google Chrome οι χάκερ ύστερα από πρόσκληση της Google η οποία μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όσους τα καταφέρουν.
Η πρόσκληση της Google έγινε στα πλαίσια του διαγωνισμού Pwn2Own και οι χάκερ έσπευσαν να σπάσουν τον Google Chrome αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει απόρθητο κτήριο.
Η ομάδα VUPEN Security κατάφερε
σε λίγα μόλις λεπτά να λάβει τον έλεγχο του Google Chrome εκμεταλλευόμενη μια zero day επίθεση (αξιοποίησε δηλαδή αδυναμίες του συστήματος που δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα).
Η Google τώρα θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες των χάκερ και τον τρόπο που κατάφεραν να σπάσουν τον Chrome προκειμένου να διορθώσει τον browser και να κλείσει τις τρύπες ασφαλείας.
Οι χάκερ θα πληρωθούν για την ανακάλυψή τους αφού η Google είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις ομάδες που θα σπάσουν τον Chrome με λειτουργικό σύστημα Windows 7 και θα αναδείξουν τις αδυναμίες του.
Ανάλογα με το πρόβλημα ασφαλείας που θα ανακαλύψουν οι χάκερ, θα λάβουν από 20.000 έως 60.000 δολάρια ή περισσότερα μέχρι να εξαντληθεί το ποσό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αλλά και εταιρείες όπως το Facebook αναπτύσσουν αντίστοιχα προγράμματα με έπαθλο χρήματα προκειμένου να κινητοποιήσουν τους χρήστες τους να ψάξουν για αδυναμίες στα προϊόντα τους.
e-go 

Δεν υπάρχουν σχόλια: