Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σπουδαστές ΤΕΙ Ηπείρου: κόβουν την σίτιση, μας διώχνουν από την Άρτα!

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ
ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ
ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ

 
Έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Σπουδαστών της Άρτας στην Ενιαία Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 
6 – 6 – 2012


Πήραμε απόφαση ως φοιτητές να αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε αρχικά κάνοντας κατάληψη στις 07 – 06 – 2012 στην Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου για την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εστιατορίων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σιτίζονται οι σπουδαστές από τις 15 Ιουνίου 2012.

Έπειτα θα απευθυνθούμε
προς το Δημαρχείο το οποίο είναι και ο αρμόδιος φορέας για θέματα παιδείας έτσι ώστε να αναφέρουμε το πρόβλημα και να πάρει θέση. Ακόμα θα ενημερώσουμε τους πολίτες της Άρτας μέσω φυλλαδίου.

Όλοι οι σπουδαστές έχοντας στο μυαλό μας την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ήρθαμε να σπουδάσουμε στην Άρτα
Όμως με τέτοιες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις όπως είναι η αναστολή της σίτισης όπου είναι ο μεγαλύτερος πυλώνας για την επιβίωση και τις σπουδές ενός φοιτητή το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σταματήσουν τις σπουδές μας.

Έχοντας υπ' όψιν τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελληνική οικογένεια ζητάμε από όλους (πολιτεία, κοινωνία, και όλη την φοιτητική κοινότητα) να σταθεί στο πλευρό μας και να πιέσει ο καθένας από την σκοπιά του έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να συνεχιστεί η λειτουργία των εστιατορίων για μην σταματήσουμε τις σπουδές μας και να μην φύγουμε από την Άρτα.

Σας προειδοποιούμε πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση, πολλοί σπουδαστές θα σταματήσουν τις σπουδές τους και θα αναγκαστούν να φύγουν από την Άρτα λόγο οικονομικών δυσκολιών, όπως επίσης δεν θα προσέλθουν άλλοι τόσοι υποψήφιοι φοιτητές που θα επιλέξουν τα τμήματα της Ηπείρου με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να ερημώσουν τα ΤΕΙ της Ηπείρου.

Όλα αυτά βεβαίως έχουν προκληθεί από τις λανθασμένες πολιτικές των κυβερνήσεων όπως επίσης και οι καταστρεπτικές αποφάσεις για την παιδεία όλα αυτά τα χρόνια όπως είναι ο νόμος έκτρωμα, όπου ζητάμε να τον πάρουν πίσω για να μην καταστραφεί το σημαντικότερο αγαθό για ένα έθνος δηλαδή η παιδεία

Κατακρίνουμε βεβαίως και την ανύπαρκτη πολιτική της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ειδικά τα τελευταία χρόνια που συνέβαλε και αυτή με την στάση της και φτάσαμε σήμερα εδώ.

Για όλα αυτά που αναφέρουμε ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς ( Υπ. Παιδείας, Δήμος Αρταίων, Διοίκηση ΤΕΙ Ηπείρου ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουμε μια λύση έτσι ώστε να μην κοπεί η σίτιση με οποιοδήποτε τρόπο είτε με επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπ. Παιδείας στον κωδικό της σίτισης ,είτε με την μεταφορά χρηματικού ποσού από άλλους κωδικούς για να εξασφαλιστεί η σίτιση έως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011 – 2012 αλλά και να συνεχιστεί η σίτιση για το έτος 2012 – 2013.

Τέλος καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία της Άρτας να πάρει θέση και να μας υποστηρίξει, για κάτι το οποίο δικαιούμαστε για να μην καταστρέψουμε την παιδεία και τα παιδιά της, άλλωστε δεν ζητιανεύουμε διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει.
 
Εκ των Συλλόγων Σπουδαστών: Σ.ΤΕ.Γ. , Σ.Δ.Ο. , Λ.Π.Μ.
Ο Εκπρόσωπος Σπουδαστών ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργίου Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια: