Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Υποδείξεις από τον Νάσο Αλευρά για το νοικοκύρεμα του κράτους!

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας από τους νοικοκυραίους, στον Νάσο Αλευρά

 

Μετά τις χθεσινές σας νουθεσίες και υποδείξεις κε Νάσο μου, προς τους Γιαννιώτες, περί αποδοχής από το λαό, του "νοικοκυρέματος" του κράτους που επιχειρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθεί ο κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του, όταν πασχίζει να βάλει τάξη στον οικογενειακό του προϋπολογισμό, σε περίπτωση που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.  

Καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας, μερικές απλές συμβουλές, από τους απλούς και πραγματικούς νοικοκυραίους αυτής της χώρας.

1. Ο πραγματικός νοικοκύρης κε Αλευρά μου,
όταν τα έξοδα του σπιτιού του, είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να περικόψει (έως και πετσοκόψει ) τα προσωπικά του έξοδα, για να μη στερήσει τίποτε από την οικογένεια του.(π.χ. κομμένο το καφενείο, το ποτό, το φαγητό έξω, το κολατσιό, το γήπεδο, τα ρούχα κ.λ.π.) Αν χρειαστεί κόβει και η νοικοκυρά τα λούσα, τα κομμωτήρια. Πάντως το φαΐ των παιδιών του, τα φροντιστήρια και την αξιοπρεπή τους διαβίωση δεν τους τα στερεί. Σε αντιδιαστολή ο αχαΐρευτος και ανοικοκύρευτος, εφαρμόζοντας τη δική σας οικονομική πολιτική, εξακολουθεί να πηγαίνει πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια (σαν του λόγου σας) να τα μασάει με τις γκόμενες (όπως εσείς με τα μεγαλοσυμφέροντα) να χαρτοπαίζει ( με τα ασφάλιστρα κινδύνου και τη χρεοκοπία της χώρας, όπως εσείς) να τζογάρει το σπίτι, να ξεπουλάει τα ασημικά του σπιτιού, να ...να... και για οικονομία να περικόψει τα ρούχα των παιδιών του, το γάλα τους, το σχολείο τους κ.λ.π.

2. Εάν τα παραπάνω δεν επαρκούν, ο πραγματικός νοικοκύρης, προχωρά σε μείωση των δαπανών διαβίωσης, όπως ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, καλύτερη διαχείριση στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ, έρευνα τιμών πριν την οποιαδήποτε αγορά, ορθολογικότερη κατανομή του εισοδήματος, ανάλογα με τις οικογενειακές ανάγκες και αφού πρώτα ιεραρχηθούν σωστά αυτές. Σε αντιδιαστολή ο ανοικοκύρευτος και ο ανεπρόκοπος Νάσο μου, δεν του καίγεται καρφάκι, για τα χάλια των μελών της οικογενείας του και αν τολμήσει η γυναίκα του και τα παιδιά του, να του ζητήσουν ευθύνες, τους ρίχνει κι ένα χέρι ξύλο έτσι για βραδινό (ματατζίδικο και τίγκα στο χημικό, όπως του λόγου σας) κι ένα σιχτίρισμα έτσι για πρωινό (παγκαλικό, του τύπου μαζί τα φάγαμε, όπως του λόγου σας).

3. Σε περίπτωση που η οικογένεια διέθετε 2κ΄3 αυτοκίνητα και ήταν και μεγάλου κυβισμού, ο νοικοκύρης προτιμά να κρατήσει το ένα και το πιο μικρό και το χρησιμοποιεί μόνο για ανάγκη , προτιμώντας τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμα και τον ποδαρόδρομο. Πάντως το φαΐ των παιδιών του, επαναλαμβάνω ότι ο πραγματικός νοικοκύρης δεν τους το στερεί, όπως ούτε και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και βέβαια εξακολουθεί να φροντίζει και τους γέροντες γονείς του, με οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα και κόστος. Σε αντιδιαστολή ο άκαρδος και καλοπερασάκιας ανοικοκύρευτος, κάνει αυτό που κάνατε εσείς κε Νάσο μου. Αφού κατασπατάλησε την περιουσία των γονιών του, αφού ρήμαξε την προίκα της γυναίκας του, στο τέλος για να συνεχίσει ο ίδιος να απολαμβάνει την πολυτελή ζωή του, δε διστάζει να πετάξει στο δρόμο τους γονείς του, να βγάλει στο κλαρί τη γυναίκα του, να ξεπουλήσει σκλάβους τα παιδιά του.

4. Αν όλα τα παραπάνω δεν επαρκούν για τη διαχείριση της κρίσης, ο πραγματικός νοικοκύρης κε Αλευρά μου, πριν φτάσει στο σημείο να αφήσει τα παιδιά του νηστικά, να είσαι σίγουρος ότι πρώτα θα είχε κάνει ο ίδιος το σκατό του παξιμάδι και δεύτερο θα είχε κόψει το σβέρκο του, πριν να δει την οικογένεια του, στους δρόμους. Σε αντιδιαστολή ο ανοικοκύρευτος και άσωτος αφέντης του σπιτιού, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια του, (κάνει ότι κάνετε κι εσείς )λειτουργεί σαν σύγχρονος φεουδάρχης και τσιφλικάς σε δίσεκτους χρόνους, αρπάζοντας όλη τη σοδειά των κολίγων, απαιτώντας από αυτούς, να κάνουν οικονομία, νηστεία, προσευχή και βέβαια να δουλεύουν περισσότερο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Φυσικά το πόσοι κολίγοι, θα επιβιώσουν, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν αφορά τον τσιφλικά, αλλά τον επιστάτη (στατιστική υπηρεσία) που θα κάνει την καταμέτρηση. Πέντε πάνω, πέντε κάτω δεν χάλασε κι ο κόσμος, αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα κι οι αριθμοί.

5. Τέλος ο πραγματικός νοικοκύρης αυτής της χώρας κε Αλευρά μου, αν έφτανε στο σημείο να αφήσει τα παιδιά του σ΄ αυτό το χάλι, δεν θα έβγαινε στα τηλεπαράθυρα να κάνει μαθήματα οικιακής οικονομίας, όπως του λόγου σας, αλλά έχοντας τσίπα και φιλότιμο, θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης και ίσως ακόμα χειρότερα να γινόταν " ιδανικός αυτόχειρ" , όπως τόσοι συμπατριώτες μας νοικοκυραίοι, αυτή την εποχή, που τους οπλίσατε το χέρι εσείς κύριε, με την "νοικοκυρεμένη" σας οικονομική πολιτική.

Υστ. Εσάς και όλο το οικονομικό σας επιτελείο κε Αλευρά μου, όχι για το νοικοκύρεμα του κράτους δεν θα σας ξαναψηφίζαμε, αλλά ούτε και για διαχειριστές της πολυκατοικίας μας


Γράφει ο Μήτσος Μητσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: