Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ο Ολυμπιακός ξανά πρωταθλητής στο μπάσκετ!

Τα... σάρωσε όλα ο Θρύλος!...


Ο Ολυμπιακός νίκησε με 82-76 τον Παναθηναϊκό και ύστερα από 15 χρόνια είναι ξανά πρωταθλητής Ελλάδας...
Δεκαπέντε χρόνια προσμονής ήταν πολλά
.

 
Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής και δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να κάνει το 3-2 στη σειρά των τελικών και να κατακτήσει το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς
νίκησαν με τον Παναθηναϊκό, μπροστά σε παραπάνω από 11.000 φίλους της ομάδας που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και μετά την κατάκτηση της Euroleague ολοκληρώνει την χρονιά με μαγικό τρόπο, εκθρονίζοντας τον επί 9 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος κόντρα στην πρώην ομάδα του πέτυχε ..... πόντους, αποδεικνύοντας -για ακόμα μια φορά - το λόγο που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Οδηγός από την αρχή

O Nτούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε με την γνωστή πεντάδα: Μάντζαρη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Ντόρσεϊ, ενώ από την άλλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέταξε στο παρκέ τους: Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου και Μπατίστ.

Το τζάμπολ βρήκε τους γηπεδούχους να δημιοργούν σκορ με το κάρφωμα του Ντόρσεϊ και τον Σάτο να κάνει το 2-2.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα (6-7) με το γκολ-φάουλ Κώστα Καϊμακόγλου, ενώ ο Καλάθης έκανε το 7-9. Κέσελ και Σπανούλης έβαλαν τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, με τους Χάινς, Κέσελ (ξανά) και Μάντζαρη να διευρύνουν το σκορ στο 18-11.

Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 24-17 και ο Περπέρογλου στη λήξη διαμόρφωσε με τρίποντο από τη γωνία το 24-20.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στο πρώτο δεκάλεπτο να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και με όπλο του τον αιφνιδιασμό και τα επιθετικά ριμπάουντ να ξεφεύγουν, όποτε ο Παναθηναϊκός πήγε να περάσει μπροστά.
Άνοιξε η ψαλίδα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σπανούλης ξεκίνησε κάνοντας το 26-20, ενώ το λάθος του Περπέρογλου ήταν το 6ο του Παναθηναϊκού έναντι του μόλις ενός του Ολυμπιακού.

Ο «Kill Bill» συνέχισε να γεμίζει το αντίπαλο καλάθι, φτάνοντας τους 11 πόντους, κάνοντας το σκορ 30-20 και ανεβάζοντας παράλληλα τη διαφορά στους 10 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη και να δίνει επιθετικά ριμπάουντ, έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 48-36 για τον Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχει φτάσει στους 16 πόντους, ενώ ο Πρίντεζης τους 8. Την ίδια στιγμή για τον Παναθηναϊκό ο Καλάθης είχε 15 και ο Περπέρογλου 5 πόντους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: