Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Καμπάνιες κατά του καπνίσματος που σοκάρουν

Το να κόψει κανείς το τσιγάρο είναι πραγματικά δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Οι συγκεκριμένες καμπάνιες κατά του καπνίσματος -ομολογουμένως- κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν.
1. Στάχτες εναντίον σταχτών
 
Με στόχο τον κατασκευαστή τσιγάρων Philip Morris, η συγκεκριμένη αφίσα συγκρίνει τις στάχτες του τσιγάρου με τις στάχτες ενός ανθρώπου που έχει αποτεφρωθεί, εν ονόματι Philip, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι ο θάνατός του προήλθε από το κάπνισμα.

2. Σκλάβος του τσιγάρου
 
Όπως μια γυναίκα μπορεί να γίνει  σεξουαλικό "υποχείριο", έτσι κι ένας καπνιστής μπορεί να γίνει "σκλάβος" στον... αφέντη του, το τσιγάρο.

3. Το κάπνισμα προκαλεί πολύ πρόωρη γήρανση
 
Η εικονιζόμενη κυρία με το τσιγάρο στο στόμα, τα μαυρισμένα και ζαρωμένα χέρια και φυσά τα κεράκια της τούρτας με τον αριθμό 42. Τη στιγμή που λες από μέσα σου "αυτό αποκλείεται", καταλαβαίνεις ότι το τσιγάρο έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Εκείνη ακόμη να το συνειδητοποιήσει, ενώ εμείς βλέπουμε πως θα είναι σε μερικά χρόνια.

4. Με το τσιγάρο η ζωή σου οδεύει προς τις στάχτες
 
Τουλάχιστον αυτό είναι το μότο για τη συγκεκριμένη καμπάνια κατά του καπνίσματος. Δηλαδή μια κατά τα άλλα ευτυχισμένη ζωή μπορεί να τελειώσει άδοξα, εξαιτίας του τσιγάρου.

5. Οι σημειώσεις δεν είναι το μόνο πράγμα που μοιράζονται τα παιδιά
 
Οι περισσότεροι καπνιστές παραδέχονται ότι έβαλαν τσιγάρο στο στόμα για πρώτη φορά στη ζωή τους όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο. H συγκεκριμένη αφίσα "μαρτυρά"στους γονείς ότι τα παιδιά τους έχουν κι άλλες δραστηριότητες, εκτός από το να ανταλλάσσουν σημειώσεις με τους συμμαθητές τους.

6. Σκέψου και τους άλλους
 
Οι συνέπειες του τσιγάρου στους ενεργητικούς καπνιστές είναι γνωστές και εμφανείς. Τι συμβαίνει όμως με τους παθητικούς; Αυτή η αφίσα έρχεται να υπενθυμίσει στην πρώτη κατηγορία το γεγονός ότι δε βλάπτουν μόνο τους εαυτούς τους με αυτή τους τη συνήθεια.

7. Cancel loading, please wait
 
Ένα κλασικό μήνυμα προσθέτει τη λέξη καρκίνος και  ξαφνικά παίρνει μια διαφορετική, τρομακτική έννοια. Μπορεί να αργεί να "φορτώσει" αλλά όταν το κάνει, το "αποτέλεσμα" θα είναι οριστικό και αμετάκλητο.

8.  Non-Smoking Area
 
Το συγκεκριμένο πόστερ λέει απλά και ωμά την αλήθεια, διαχωρίζοντας το νεκροταφείο σε δύο μέρη.  Παρατήρησε και θα καταλάβεις.

9. Πνεύμονας από αποτσίγαρα
 
Η αντικαπνιστική εκστρατεία της Εταιρείας Καρκίνου της Φινλανδίας ήταν πραγματικά σοκαριστική. Ένας ανθρώπινος πνεύμονας αποτελούμενος από αποτσίγαρα δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το πόσο επηρεάζονται τα ανθρώπινα όργανα από το κάπνισμα.


cosmo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: