Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΑΡΚΟΖΙ: "ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΟΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που θα ευχόταν η χώρα μας να γίνει σαν την Ελλάδα ή την Ισπανία» σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας


Η δήλωση αυτή ήλθε στο απόηχο τον χθεσινών δυσκολιών της Ισπανίας να δημοπρατήσει ομόλογά της και εν μέσω των συνεχιζόμενων δοκιμασιών που βιώνει η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια περιορισμού του γαλλικού δημόσιου χρέους και του ελλείμματος,
ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι όλες οι προτάσεις του επικεντρώνονται στον ισοσκελισμό των δημοσιονομικών μεγεθών το 2016. Συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να «χτίσει μία Γαλλία ισχυρή, που θα προστατεύει τους πολίτες της και θα τους επιτρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους», τονίζοντας πως «Χάρη στη δουλειά και τη γενναιότητα των Γάλλων, έχουμε εισέλθει πρόωρα σε τροχιά μείωσης των ελλειμμάτων μας».

Υπενθύμισε επίσης ότι η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί αποτελεί μία «Ιστορική απόφαση: Ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, επένδυση, περικοπή των δημοσίων δαπανών». «Θέλω να στοιχηματίσω στην εργασία, την ανταγωνιστικότητα, την επαγγελματική διαμόρφωση [...] η Γαλλία δεν πρέπει να φοβάται το ταλέντο και την επιτυχία», κατέληξε.

Στρέφοντας τα πυρά του προς τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, Φρανσουά Ολαντ, που πρόσφατα περιέγραψε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κατά το πρώτο έτος της προεδρίας του, ο κ. Σαρκοζί αποσαφήνισε ότι θεωρεί «κακό σημάδι» την ακατανόητη τάση των υποψηφίων να δηλώνουν τι θα κάνουν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στην κυβέρνηση, εξηγώντας ότι η προεδρική θητεία διαρκεί πέντε χρόνια και επομένως παρόμοιοι βραχυπρόθεσμοι σχεδιασμοί είναι άχρηστοι.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή πρωθυπουργού, ο κ. Σαρκοζί απέφυγε να ορίσει διάδοχο για τον Φρανσουά Φιγιόν, υπενθυμίζοντας ότι αυτός ο διορισμός γίνεται από τον εκλεγμένο πρόεδρο. Ασκώντας δε κριτική στον κ. Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως η τελεσίδικη κατανομή τίτλων προεκλογικά είναι «αηδιαστική», τονίζοντας πως πιστεύει στη διαφορετικότητα και στην ανάγκη εκπροσώπησης του μεγαλύτερου δυνατού μέρους της κοινωνίας στην κυβέρνηση. «Μία κυβέρνηση είναι γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν την πατρίδα τους. Δεν είναι μία παρέα φίλων», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που τον κατατάσσουν σταθερά πίσω από τον κ. Ολάντ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Σαρκοζί γνωμοδότησε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν «καμία σημασία» για τους Γάλλους ψηφοφόρους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: