Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ως την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ποιες είναι οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Ήπειρο

 

Μέχρι την Παρασκευή, μέσα δηλαδή στις επόμενες πέντε ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ή ένα μεγάλο μέρος τους. 

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το βάρος να μεταφέρεται πλέον στην Αθήνα, όπου διαβιβάζονται όλες οι προτάσεις
που κατατέθηκαν μέχρι την Κυριακή 1 Απριλίου στις Νομαρχιακές Επιτροπές.

Στην Ήπειρο, με εξαίρεση το Νομό Ιωαννίνων, αυτό που καταγράφεται είναι απροθυμία συμμετοχής γεγονός που υποχρεωτικά θα οδηγήσει κάποιους σε επιστράτευση ενώ πολύ μικρό είναι το ενδιαφέρον γυναικών.

Στα Γιάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις που έγιναν (να σημειωθεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι κατατέθηκαν υποψηφιότητες από τους ίδιους) είναι περισσότερες από δέκα και αφορούν ουσιαστικά σε όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος.

Υποψηφιότητα κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Μιχάλης Κασσής και από κει και πέρα μεταξύ των ονομάτων που έχουν προταθεί περιλαμβάνονται αυτά του Γιώργου Ζάχου, του Δημήτρη Παπαγεωργίου, του Δημήτρη Τσόλκα, της Ιουλίας Μαρκούλα, της Μαργαρίτας Κιτσανού και της Δήμητρας Ρογκότη κι άλλα.

Μόλις ολοκληρωθεί η επικοινωνία της επιτροπής που έχει οριστεί με τους προτεινόμενους αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες.

Στο Νομό Θεσπρωτίας κατατέθηκε μόνο μία υποψηφιότητα. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Γόγολο Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Ηγουμενίτσας του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε και μία ετεροπρόταση που αφορούσε στον κ. Θωμά Παπά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε επικοινωνία που είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή ο κ. Παπάς αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Εάν λοιπόν ο βουλευτής της μονοεδρικής Χρήστος Κατσούρας υπολόγιζε σε πληθώρα υποψηφιοτήτων που θα του επέτρεπε να απεγκλωβιστεί από την πολιτική έπεσε έξω.

Στην Πρέβεζα κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες. Πρόκειται για τον πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος το ανακοίνωσε και επίσημα και τον κ. Περικλή Βασιλάκη που ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα δεν έχει επιτρέψει τη διασταύρωση στοιχείων με την Αθήνα ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ετεροπροτάσεις ή άλλες υποψηφιότητες που μπορεί να κατατέθηκαν στην πρωτεύουσα.

Δύο νέες υποψηφιότητες κατατέθηκαν και στην Άρτα, όπου θεωρείται βέβαιη η κάθοδος των δύο εν ενεργεία βουλευτών Δημήτρη Τσιρώνη και Χρήστου Γκόγκα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου Θανάσης Ντερέκας, που όπως είναι γνωστό κατάγεται απ' το Γρίμποβο και ο υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Χαμπίπης, είναι τα δυό νέα πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Άρτας.

Πονοκέφαλος και για την Άρτα είναι η γυναικεία υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να βολιδοσκοπήθηκαν η κ. Αναστασία Κατσαντούλα η οποία ήταν υποψήφια το 2009 και η αντιδήμαρχος Βίκυ Βασιλάκη οι οποίες όμως δεν έδειξαν πρόθυμες για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.


Βάσω Σκουλίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: