Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ευτυχώς υπάρχει ο Μανώλης Γλέζος!

Γλέζος: «Ψευδής και εξοργιστική», η απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ

 
Ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική, χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος, την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές προς την Ελλάδα.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», σημειώνει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος αιτιολογώντας παράλληλα τις τρείς λέξεις -κλειδιά τις οποίες χρησιμοποίησε στη δήλωσή του.

«Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση
της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ. Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση. Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι "δεν αποτελεί πλέον θέμα" η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: