Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας!

Πολιτική βόμβα από ΔΝΤ



Φωτιές ανάβουν στο πολιτικό σκηνικό οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ κ. Ράις ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς  τάσσεται υπέρ της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ράις τόνισε πως είναι «σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό  (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) την εντολή να προχωρήσουν και να επιτύχουν αυτούς τους στόχους» αναφέροντας προηγουμένως ότι είναι ικανοποιητικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις
για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος στήριξης  που έχουν τεθεί. Αυτούς τους στόχους πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας.
Ταυτόχρονα επεσήμανε  «Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος» παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι «Το Ταμείο πίεζε προς την κατεύθυνση να γίνει το δημόσιο χρέος βιώσιμο προς το συμφέρον της Ελλάδας. Μεταξύ των επιλογών που είχε εισηγηθεί ήταν και η αναδιάρθρωση».

Ο κ. Ράις με τις δηλώσεις του εμμέσως παραδέχεται ότι το ΔΝΤ έλεγε συνειδητά ψέματα πέρυσι ότι δεν πιέζει για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Μιχελάκης: Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία

Οι δηλώσεις Ράις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε
«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: