Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ρεσιτάλ αναλγησίας

Μαθήματα... ζωής στο νεκρό φαρμακοποιό από τον Κουκουλόπουλο!


Με θλίψη για το πολιτικό επίπεδο της χώρας δημοσιεύουμε την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου στο δημοσίευμα του protothema.gr "Κουκουλόπουλος στα χνάρια Μπεγλίτη για τον τραγικό 77χρονο".

Απάντηση από την οποία αποκαλύπτεται ότι ο κ. Κουκουλόπουλος τίποτε δεν έχει ακόμη καταλάβει.

"Ο άνθρωπος αυτός ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός που σημαίνει ότι όσα χρόνια και αν περάσουν δε θα έψαχνε στα σκουπίδια", επιμένει να λέει ο κ. Κουκουλόπουλος για τον τραγικό αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών προσθέτει
επίσης: "Και τελικά προφανώς δεν είπα ότι ο άνθρωπος αυτός ευθύνεται για την άνοδο της φαρμακευτικής δαπάνης από 4 δις στα 9 δις ευρώ όπως υπαινικτικά αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Αλλά ακριβώς ως συνταξιούχος φαρμακοποιός με υψηλό μορφωτικό επίπεδο όπως φαίνεται από το σημείωμα που άφησε, αν είχε επιλέξει έναν άλλο δρόμο θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Δηλαδή να συμβάλλει".

Τι άλλο παρά ειρωνική και υβριστική για το νεκρό μπορεί να θεωρηθεί η αναφορά αυτή του κ. Κουκουλόπουλου; Είναι δυνατόν ο υφυπουργός Εσωτερικών να προσπαθεί να δώσει μαθήματα... ζωής στο νεκρό φαρμακοποιό; 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής - απάντησης του κ. Κουκουλόπουλου στο protothema.gr:

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου σήμερα το πρωί ότι δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας με εμφανίζει ως ασεβή έναντι του 77χρονου αυτόχειρα με βάση τα όσα είπα χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ως καλεσμένος στην εκπομπή του συναδέλφου σας Νίκου Ευαγγελάτου.

Αφού διευκρινίσω ότι η πλήρης απομαγνητοφώνηση της εκπομπής και του συνόλου της παρέμβασής μου είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας σας, οφείλω να σημειώσω ότι τα όσα διάβασα στο δημοσίευμα του protothema.gr και με αφορούν είναι επιλεγμένα και μη αντιπροσωπευτικά κομμάτια των όσων είπα. Ελπίζω χωρίς σκοπιμότητα. Επιμένω ότι απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός δε χωρούν υπερβολές και πολιτική εκμετάλλευση και πως τιμή στη μνήμη αυτού του ανθρώπου είναι να μην προσωποποιήσουμε την επιλογή του αλλά να αναδείξουμε ότι ήθελε με την πράξη του να μιλήσει εκ μέρους των πολλών και όχι του εαυτού του, κάτι που είπε ξεκάθαρα και από την πρώτη στιγμή.  

Διευκρινίζω λοιπόν ότι χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπα  ότι:

Ο άνθρωπος αυτός ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός που σημαίνει ότι όσα χρόνια και αν περάσουν δε θα έψαχνε στα σκουπίδια.

Ότι δηλαδή δεν ήταν απελπισμένος, αλλά από το σημείωμά του προκύπτει ότι είχε υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Και πως ο ίδιος σχετίζει την αυτοκτονία του με την κατάσταση που βιώνει μία ολόκληρη κοινωνία, απαντώντας - κατά τη γνώμη μου - στα γιατί της επιλογής του.

Ότι με το σημείωμά του απαντά στα γιατί της επιλογής του που προκαλεί αφωνία και περισυλλογή, αλλά μιλάει στο όνομα μίας ολόκληρης κοινωνίας που χειμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά.

Ότι πρέπει όλοι να σημειώσουμε την αναφορά του στους νέους, ότι κανείς δε μπορεί να προσπεράσει αυτό το γεγονός και πως πρέπει να δοθεί μία άμεση απάντηση.

Ότι δε μπορώ να συμφωνήσω στο ότι συμμετέχω σε μία "κυβέρνηση Τσολάκογλου" αλλά ως πολιτικός που εκλέγεται έχω χρέος να κινητοποιηθώ μετά από αυτό το σημείωμα,  όπως έχουμε όλοι.

Και τελικά προφανώς δεν είπα ότι ο άνθρωπος αυτός ευθύνεται για την άνοδο της φαρμακευτικής δαπάνης από 4 δις στα 9 δις ευρώ όπως υπαινικτικά αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Αλλά ακριβώς ως συνταξιούχος φαρμακοποιός με υψηλό μορφωτικό επίπεδο όπως φαίνεται από το σημείωμα που άφησε, αν είχε επιλέξει έναν άλλο δρόμο θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Δηλαδή να συμβάλλει.

Ουδείς καλόπιστος και καλοπροαίρετος παρατηρητής μπορεί να δει ασέβεια ή ακόμα και κυνισμό σε όλα τα παραπάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: