Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η "κομμουνιστική" Κούβα συλλαμβάνει τους αντιφρονούντες

Σωρεία συλλήψεων αντιφρονούντων στην Κούβα


Περισσότεροι από 402 άνθρωποι συνελήφθησαν μέσα στον Απρίλιο για πολιτικούς λόγους.Περισσότεροι από 402 άνθρωποι συνελήφθησαν μέσα στον Απρίλιο για πολιτικούς λόγους
.


Τουλάχιστον 402 άνθρωποι συνελήφθησαν το μήνα Απρίλιο στην Κούβα για πολιτικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του αντιφρονούντα και πρώην πολιτικού κρατούμενου Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, ο οποίος θα δικαστεί για διατάραξη της δημόσιας τάξης, δήλωσε σήμερα μία ομάδα της αντιπολίτευσης.

Τον Απρίλιο έχουμε επιβεβαιώσει
τουλάχιστον 402 αυθαίρετες συλλήψεις για πολιτικούς λόγους, οι περισσότερες σε λιγότερο από 24 ώρες ή λίγες μέρες, ένας αριθμός σχεδόν τρεις φορές μικρότερος απ’ ότι τον προηγούμενο μήνα (1.158), σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Εθνικής Συμφιλίωσης (CCDHRN).

«Παρά τη σημαντική μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Κούβας εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη γραμμή στη Λατινική Αμερική σε αυτό το είδος της κατάχρησης εξουσίας» εκτιμά η Επιτροπή, μια ομάδα παράνομη, αλλά ανεκτή από τις αρχές.

Η έκθεση του Απριλίου υπογραμμίζει την περίπτωση του Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, -κρατούμενου από το 2003 έως το 2011- ο οποίος πέρασε 27 ημέρες στη φυλακή τον Απρίλιο. Πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας (UPC), ο Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός «κύματος καταστολής», που είχε καταγγελθεί από την αντιπολίτευση, μετά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI στην Κούβα στα τέλη Μαρτίου.

Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης την υπόθεση δύο ακτιβιστών του UPC που συνελήφθησαν τον Απρίλιο, του Μπίσμαρκ Μουστελιέρ Γκαλάν εναντίον του οποίου δεν έχει ακόμη απαγγελθεί καμία κατηγορία, και του Ντάνι Λόπες ντε Μόγια που καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε φυλάκιση ενάμισι έτους για ανυπακοή και αντίσταση στους άνδρες των δυνάμεων επιβολής του νόμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: