Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η Ντόρα δεν κατάλαβε απειλές κατά Καραμανλή!

Ντόρα: Δεν είχα αντιληφθεί κινήσεις ξένων δυνάμεων κατά του Καραμανλή


Μια φοβερά περίεργη και κυρίως ανεπίκαιρη ερώτηση δέχθηκε κατά διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Ντόρα Μπακογιάννη
:

Γ. Κατσίγιαννης («ΑΘΗΝΑ 9,84»)
: Κυρία Πρόεδρε ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τις πιέσεις έως εκβιασμούς που υπέστη ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής της εξωτερικής πολιτικής που είχε χαράξει. Επειδή εκείνη την κρίσιμη περίοδο είχατε τη θεσμική ευθύνη της Ελληνικής Διπλωματίας ως Υπουργός Εξωτερικών, θα ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα:
Πρώτον, εάν παρόμοιες απειλές ή πιέσεις εκδηλώθηκαν προς το πρόσωπό σας και δεύτερον, αν είχατε αντιληφθεί τις εξοντωτικές κινήσεις που απεργάζονταν ξένες δυνάμεις εναντίον του κ. Κώστα Καραμανλή.

Ντ. Μπακογιάννη: Ως προς το δεύτερο
η απάντησή μου είναι όχι. Ως προς το πρώτο, στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, πάντοτε υπάρχουν πιέσεις. Πάντοτε υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, πάντοτε υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα. Αυτό που κυρίως πρέπει να ξέρει ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών, είναι ποιο είναι το συμφέρον της χώρας του, διότι σε τελική ανάλυση, λογαριασμό δίνουμε όλοι μόνο στο λαό. Άρα, οποιαδήποτε πίεση και ν’ ασκηθεί, δεν έχει απολύτως καμία σημασία από την ώρα που εσύ πιστεύεις ότι υπηρετείς το εθνικό συμφέρον της χώρας σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 Και νομίζω ότι αυτό φάνηκε περίτρανα στο Βουκουρέστι. Στο Βουκουρέστι η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει συμμαχίες. Αυτό ήταν η ουσιαστική προσφορά του Βουκουρεστίου, πετύχαμε συμμαχίες, μας στήριξαν οι εταίροι μας, στείλαμε το μήνυμα και αυτό το μήνυμα και σήμερα ακόμα με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα εξακολουθεί και είναι σε ισχύ. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, το οποίο η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να εγκαταλείψει. Όσο για το θέμα της ΑΟΖ επειδή πολύ κουβέντα γίνεται, θα μου επιτρέψτε να πω, ότι εγώ είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει βάλει την υπογραφή του κάτω από ΑΟΖ και όχι μόνον ΑΟΖ, αλλά συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα. Και λυπάμαι πάρα πολύ που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε όταν ανέλαβε την ευθύνη να κάνει το παν ώστε αυτή η συμφωνία να εφαρμοστεί.

Και η ελληνική εξωτερική πολιτική είχε προχωρήσει σε συζητήσεις και με τη Λιβύη και με την Αίγυπτο, συζητήσεις οι οποίες έπρεπε βεβαίως μετά την Αραβική Άνοιξη να ξαναρχίσουν, αλλά πρέπει να γίνουν και πρέπει να συνεχιστούν έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα.

Σχόλιο Παραπολιτικής:  Χαίρομαι που η κ.Μπακογιάννη αρνήθηκε, σχεδόν μονολεκτικά, να συζητήσει για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινεί το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού για να τον ηρωοποιήσει. Όχι άλλες μπούρδες στο δημόσιο διάλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: