Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σοκ από το θάνατο Ολυμπιονίκη !

Αιφνίδιος θάνατος του Ολυμπιονίκη Αλεξάντερ Ντάλε Όεν


Βρέθηκε νεκρός από συναθλητές φίλους του στο δωμάτιο που διέμενε η αποστολή της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας στην Αριζόνα στις ΗΠΑ όπου προετοιμαζόταν ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν
.


Θρηνεί η παγκόσμια κολύμβηση για τον αιφνίδιο θάνατο του 27χρονου Νορβηγού ασημένιου ολυμπιονίκη στην κολύμβηση Αλεξάντερ Ντάλε Όεν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός
από συναθλητές φίλους του στο δωμάτιο που διέμενε η αποστολή της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας στην Αριζόνα στις ΗΠΑ όπου προετοιμαζόταν ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του άτυχου παγκόσμιου πρωταθλητή και ασημένιου ολυμπιονίκη οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν άμεσα οι γιατροί που κλήθηκαν για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Γεννημένος στις 21 Μαΐου 1985 ο Αλεξάντερ Όεν ήταν αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο στην κολύμβηση.

Πρωτοεμφανίστηκε
το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Μόντρεαλ όπου είχε καταλάβει την 7η θέση. Η εξέλιξή του όμως ήταν ραγδαία και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρόσθιο. Δύο χρόνια αργότερα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόβεν το 2008, ενώ λίγους μήνες αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Σανγκάη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο με χρόνο 58.71''.

Θεωρείτο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κολύμβηση στην κατηγορία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: