Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι μεγαλοσυνδικαλιστές και η μεγάλη αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ

"Μπόνους" οδοιπορικά στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ παραμονή των εκλογών 
 
Διαβάστε για την υπουργική απόφαση που έδωσε "μπόνους" στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τα οδοιπορικά τους τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου


Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, την Παρασκευή 4 Μαΐου, ανέφερε ότι μετά από μετά από πολύμηνο αγώνα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την στήριξη των μελών της κατάφερε να διορθώσει ένα σημαντικό τμήμα όλων όσων αφορούν την εκτός έδρας μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, πέτυχε αύξηση στην αποζημίωση για τη διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για τη διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ:


"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο σας, που παρά τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλήψεις του, σταθερά και ανυποχώρητα παλεύει και αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, των συναδέλφων και της Επιχείρησης του ελληνικού λαού, παρά τα χτυπήματα κάτω από την μέση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, με συνδυασμό κινήσεων, με συνεχόμενη πίεση και κυρίως με την βοήθεια όλων εσάς που είστε η καρδιά και η δύναμη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την Παρασκευή 4 Μάη κατάφερε να λύσει ένα μέρος του προβλήματος της ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

Ποιο συγκεκριμένα στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να αυξήσουμε την αποζημίωση για την διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για την διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€).

Επιπροσθέτως και πάλι στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να μειώσουμε τα χιλιόμετρα για την εκτός έδρας μετακίνηση στα 110km από τα 160km όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στα 90km από τα 120km, όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Το γεγονός αυτό από κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο κρίνεται ως θετικό. Το ίδιο και για την ομοσπονδία μας. Παρά ταύτα όμως ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για εμάς το θέμα δεν λήγει εδώ.

Δεν λήγει εδώ γιατί πέρα απ’ το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανοικτό το θέμα του περιορισμού των ημερών μετακίνησης για εμάς υπάρχει τεράστιο θέμα και όσον αφορά τη χιλιομετρική απόσταση και όσον αφορά την χιλιομετρική αποζημίωση και όσον αφορά τα χιλιόμετρα μετακίνησης εντός έδρας, αλλά ακόμη και όσον αφορά το ύψος αποζημίωσης για την διατροφή.

Γι’ αυτό η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Έγινε ένα βήμα.

ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Η ομοσπονδία είναι το σπίτι μας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Η επίμαχη απόφαση

Μία ημέρα νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρθηκε στην επίμαχη υπουργική απόφαση. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Μπόνους" οδοιπορικά στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ παραμονή των εκλογών
"Σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα όσων επενδύουν στην απαξίωση της Επιχείρησης, σε πείσμα όσων συνειδητά και σκόπιμα απεργάζονται τον κατακερματισμό του συνδικάτου, η ΕΤΕ/ΔΕΗ με συνέπεια και επιμονή βάζει στόχους, αναδεικνύει τα προβλήματα, διεκδικεί και θέτει τις βάσεις για την επίλυση τους.

Δείγμα ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, το πολύμηνο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αιχμή την ανάκληση των βλαπτικών ρυθμίσεων για την ΕΚΤΟΣ ΈΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

Η Υπουργική Απόφαση της 3/5/2012 που αναπροσαρμόζει σε σημαντικό βαθμό τα μεγέθη για την ΕΚΤΟΣ ΈΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ αποτελεί δικαίωση των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η αύξηση της αποζημίωσης για το τροφείο στα 50 € από τα 29 € και της διανυκτέρευσης στα 50 € από τα 34 €, είναι αποτέλεσμα και ηχηρή επιβράβευση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων.

Η μείωση της χιλιομετρικής απόστασης στα 110 km από τα 160 km (όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και στα 90 km από τα 120 km (όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο), αποτελεί επίσημη παραδοχή των εκφρασμένων διεκδικήσεων της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΔΕΝ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.  ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Ο αγώνας μας δεν κοπάζει, δεν σταματά. Συνεχίζεται και εντείνεται, έως ότου επιλυθεί οριστικά το σύνολο των διεκδικήσεων μας, που αφορά:

    το πλαφόν των ημερών μετακίνησης,
    την περεταίρω μείωση της χιλιομετρική απόστασης στα 80 και 90 km
    την χιλιομετρική αποζημίωση στα 0,25 €,
    τα χιλιόμετρα μετακίνησης εντός έδρας,
    την περεταίρω αύξηση στο ύψος αποζημίωσης του τροφείου.

Συνάδελφοι: Μέχρι πρότινος για τους αρμοδίους δεν υπήρχαν προβλήματα, δεν υπήρχε ανάληψη ευθυνών. Σήμερα τα δεδομένα ανατρέπονται και είναι πέρα για πέρα προφανές ότι η αγωνιστική συμπόρευση εργαζόμενων και συνδικάτου ήταν ο καταλύτης που εξανάγκασε τα συναρμόδια υπουργεία να αναδιπλωθούν και να αποδεχτούν την πραγματικότητα.

Και σε αυτή την μάχη η ΕΤΕ/ΔΕΗ υπήρξε ο προπομπός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Για πολλοστή φορά η ΕΤΕ/ΔΕΗ και τα μέλη της έδειξαν το δρόμο, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αποτελούν το πιο ζωντανό, το πιο  μαχητικό, το πιο διεκδικητικό κύτταρο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Την ώρα που κάποιοι κώφευαν και σιωπούσαν, την ώρα που ορισμένοι εξαντλούσαν την δράση τους σε ανέξοδη δημαγωγία και κορόνες, η ΕΤΕ/ΔΕΗ με συνέπεια έπραττε το χρέος της έναντι των συναδέλφων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι  συνδικάτο δράσης, διεκδικήσεων και αγώνων."




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, όλοι αυτοί οι Φωτοπουλαίοι της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αγκάλιασαν και αγκαλιάσθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν όλοι ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους υποσχέθηκε την αποκατάσταση των μισθών τους, καμμιά απόλυση, επαναφορά κλαδικών συμβάσεων κ.λπ.
Ασ' το ΠΑΣΟΚ τώρα. Τρίτο κόμμα είναι. Τα δικά σας κοιτάξτε δημαγωγικά και λαϊκιστικά τερτήπια..

Αρταίνω είπε...

Τ ο ΠΑΣΟΚ διέλυσε τα εργατικά συνδικάτα - και το φοιτητικό κίνημα - της δεκαετίας του '70, αγκαλιάζοντάς τα και όπως έχει αποδειχτεί η αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη καταστροφή.

Το συγκεκριμένο κόμμα τους εξέθρεψε και τους συντηρεί ακόμα. Τώρα το ότι ο "υιός" των Φωτοπουλαίων μεταφέρεται και στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια και είναι επικίνδυνο.

Έχε υπόψιν όμως ότι το τρίτο σήμερα ΠΑΣΟΚ (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ), παραμονές των εκλογών, έγλυφε τους Φωτοπουλαίους και ζητούσε την επιστροφή τους έμμεσα, αυξάνοντάς τους τα οδοιπορικά.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και οι ασθένειες που δημιούργησε καλά κρατούν.