Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Αιτωλοακαρνανία

Ποιοι εκλέγονται

 
Νέο πολιτικό σκηνικό ανέδειξαν οι χθεσινές κάλπες και στην Αιτωλοακαρνανία. 
Ο δικομματισμός αν και κράτησε κάποιες δυνάμεις δέχθηκε οπωσδήποτε ένα ηχηρό ράπισμα.

Στο 97,34% της ενσωμάτωσης στην Αιτωλοακαρνανία εξασφαλίζουν: 2 έδρες η Ν.Δ. που παίρνει ποσοστό 24,28%, 1 έδρα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 16,98%, 1 έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 15,21%, 1 έδρα το ΚΚΕ με ποσοστό 8,56%, 1 έδρα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,97%, 1 έδρα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ποσοστό 7,41% και 1 έδρα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με ποσοστό 5,42%.

Στη Βουλή αναμένεται να βρεθούν:
από τη Ν.Δ. οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, από το ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος, από το ΚΚΕ ο Νίκος Μωραΐτης, από τη Χρυσή Αυγή ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, αν και όπως φαίνεται θα παραιτηθούν όλοι οι εκλεγμένοι και θα επιλέξει ο αρχηγός ποιοι θα μπουν στη Βουλή, από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκλέγεται ο Δημήτρης Σταμάτης, ενώ από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνουν τη μάχη του σταυρού ο Παύλος Θεοδωρίδης και ο Βασίλης Πατρώνης.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι αν η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Αιτωλοακαρνανία θα προλάβει να ορκιστεί, αφού είναι πολύ πιθανός ο μη σχηματισμός κυβέρνησης και έτσι η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου

Σε περίπτωση νέων εκλογών θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση τα δεδομένα της απογραφής του 2011, όπου η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε μεγάλη μείωση πληθυσμού, και έτσι θα εκλέγει 7 και όχι 8 έδρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: