Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εφημερίδα κατηγορεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννινα Μιχάλη Κασσή!

Άνοιξε ο φάκελος των στημένων παιχνιδιών.





Μετά από διακοπή λίγων μηνών ο φάκελος με τα «στημένα» παιχνίδια και το σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο ξανανοίγει.

Ο νέος ειδικός εφέτης ανακριτής, που διαδέχθηκε τον Γιώργο Κασίμη, έπιασε επίσημα δουλειά κι άρχισε να εξετάζει μάρτυρες, ενώ σύντομα πρόκειται να κληθούν σε απολογία δεκάδες πρόσωπα που έχουν διωχθεί ποινικά.

Την πόρτα του ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου
πέρασε σήμερα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής αθλητικής εκπομπής ιδιωτικού καναλιού, Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος κατέθεσε για περίπου 2.5 ώρες αυτά που γνωρίζει για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Απ' ότι διέρρευσε, ο κ. Καλόφωνος ζήτησε να μάθει με λεπτομέρειες για πρόσωπα και καταστάσεις που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το θετικό στη διαδικασία είναι ότι ο νέος ειδικός εφέτης ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν έχει από πίσω του άλλες να τον «κυνηγούν». Στον επόμενο μήνα θα καταθέσουν κι άλλοι μάρτυρες, ενώ πολύ σύντομα θα σχηματιστεί και το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα κληθούν τα 68 φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.

Πέρα όμως από αυτό...

Ο ανακριτής έχει καταφέρει να διαβάσει την τεράστια δικογραφία και τις 39.000 συνομιλίες που έχει καταγράψει ο ειδικός κοριός της ΕΥΠ. Έτσι αν και η υπόθεση είχε μπει αρχικά από την ΕΠΟ στο αρχείο, το λόγο έχει τώρα η ποινική δικαιοσύνη και αναμένεται να απαγγελθούν άμεσα νέες κατηγορίες στους εμπλεκόμενους. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν την ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ο εφέτης ειδικός Ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα στημένα ματς της football league, Γιώργος Καλόφωνος, πρόκειται να καλέσει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις για τα laptop στις εξέδρες που πήραν «φωτιά». Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της "Δόξας" Κρανούλας, φέρεται να έχει πιαστεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και που είναι στα χέρια του Ανακριτή. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί, με την κατηγορία ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών με τα παράνομα στοιχήματα. Μάλιστα σε μία συγκεκριμένη συνομιλία φαίνεται ο Μιχάλης Κασσής να "στήνει" αγώνα εις βάρος της ίδιας της ομάδας του!

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένος στα παράνομα στοιχήματα!

Κέρδισε τους πάντες στο «πράσινο» στρατόπεδο και εξελέγη μοναδικός βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων, αλλά ο άνθρωπος δεν είναι και τόσο «καθαρός» όσο θα ήθελαν οι έλληνες να τον δουν στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Και αυτό γιατί ο Μιχάλης Κασσής είναι «μπλεγμένος» στο δίκτυο των «στημένων» παιχνιδιών και συγκατηγορούμενος του μεγάλου «εγκεφάλου» του «κυκλώματος» Γιώργου Τσακογιάννη.
Θα μου πείτε «και τι έκανε ο άνθρωπος; Έναν αγώνα έστησε», μόνο που τέτοιες ενέργειες απάδουν του καλώς εννοούμενου «πολιτικού πολιτισμού», σύμφωνα και με την προσφιλή έκφραση του νέου προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Γιατί για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, Μιχάλη Κασσή, σε ένα έγγραφο με «απαγγελία νέων κατηγοριών», που αναφέρεται στον κ. Τσακογιάννη, παρουσιάζεται στην παράγραφο ΣΤ’ το εξής: «Στην Αθήνα και τη Σκύδρα, κατά το χρονικό διάστημα από 1-3-2001 μέχρι 20-3-2011, ενεργώντας ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (η οποία την περίοδο 2010-2011 συμμετείχε στην κατηγορία FOOTBALL LEAGUE- Β’ Εθνική), από κοινού με τους συγκατηγορούμενους σου Ιωάννη Ναυρινιάδη, Γεώργιο Τυριακίδη ( πρόεδρο και προπονητή, αντίστοιχα, της Αετός Σκύδρας), Μιχάλη Κασσή (πρόεδρο της Δόξα Κρανούλας)…, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με συγκλίνουσες επιμέρους πράξεις, ταυτόχρονες ή διαδοχικές, αποδεχόμενοι δε άπαντες την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης του παρακάτω περιγραφόμενου εγκλήματος της παράβασης του άρθρου 132 (Δωροδοκία- Δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) του Ν. 2725/1999 και γνωρίζοντας ότι ο καθένας από εσάς ενεργεί με δόλο τέλεσης αυτού και θέλοντας να ενώσει ο καθένας τη δράση του με εκείνη των υπολοίπων, προσφέρατε, υποσχεθήκατε και δώσατε σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές ή διοικητικούς παράγοντες…δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές, με σκοπό να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα, που επρόκειτο να διεξαχθεί και, συγκεκριμένα, με σκοπό τη «χειραγώγηση» (στήσιμο) και την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα ΠΑΕ (ΤΑΠ) Αετός Σκύδρας(ΤΑΠ) Δόξα Κρανούλας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα FOOTBALL LEAGUE 2- Βόρειος Όμιλος, που επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ των δύο ως άνω ομάδων στις 9-3-2011 και να αποκομίσετε περαιτέρω παράνομο περιουσιακό όφελος από τη συμμετοχή σας σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εξωτερικού, οι οποίες περιελάμβαναν τον ως άνω «χειραγωγημένο» αγώνα. Από την ως άνω δε αξιόποινη πράξη σας, επήλθε πράγματι το αποτέλεσμα (επιτεύχθηκε ο σκοπός) που επιδιώκατε, αφού το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε (κατ’ αλλοίωση) στο 1-0 υπέρ της ομάδας Αετός Σκύδρας..»


Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής, ήταν μπλεγμένος στα «στημένα» παιχνίδια και «πουλούσε» ακόμη και την ομάδα στην οποία ήταν πρόεδρος... Να τον χαίρεσαι, κύριε Ευάγγελε. 
Εφημερίδα Παρασκήνιο 27-5-2012 

Το www.firmani.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μιχάλη Κασσή ο οποίος μας δήλωσε ότι υπάρχουν δύο αθωωτικές αποφάσεις και ότι ο ίδιος είναι τόσο καθαρός που δεν φοβάται τίποτα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: